Arkadaşlar öncelikle merhabalar.Forumda çoğu kişi bu sene teoga girdiğini gördüm ve bende giriyorum.İlk yazılı kötü sayılır ve ikinci yazılıya çalışmalı ve düzeltmeliyim.Şuana kadar hiç ders çalışmadım ve nasıl çalışılacağını bilmem.Aklım çok karışık,ikinci yazılıda hangi konulardan çıkacak ve hangi konular daha önemli onları bilmiyorum. Ve dershaneye filan gitmiyorum,elimde bir kaynak kitap ve iki ayrı yayının test kitapları var.Bana hangi konulardan yazılıya gireceğiz ve hangi konular önemli onların üstünde durmalıyım ve siz nasıl ders çalışıyorsunuz herhangi bir siteden yararlanıyor musunuz?bu konularda yardımcı olursanız yardım edin.
Dostum internet üzerinden 2014-2015 işleniş MEB tarzında şeyler yazarak konuları bulabilirsin, başarılar
ben genelde şu şekilde yaparım derste dinlerim burası çok önemli dinlemeyip evde çalışırsan olmaz 7. sınıftaki basit makineleri dinlemedim hala acısını çekiyorum evde gelince konu ilerlemesen bile ne yaptınız hatırlamaya çalış(hafıza oyunu gibi ) yoksa unutursun sonra da her dersten 20-30 soru çöz yeter. sistemli yap mesela 1 ay önce işlediğini de 1 gün önce işlediğini de belli düzenle tekrar et eğer yapmazsan hazır tekrar ettiklerini boşuna yapmış olursun
konu önemi meselesine gelince bu yazıyı 1 ay filan önce atmışşın ama farketmez bu söylediğim teog için artık önemli olan o. şimdiğe kadar temelin yoksa bütün konuları (çok aşırı detaya girmeden ) yoğun tempoyla bitirebilirsin ama biraz daha beklersen eğer bitirme şansın kalmıyacak. eğer olurda öyle bir durum olursa ya da temelin varsa ama net yükseltmek istiyorsan üçgenleri yalayıp yut her şeyin içinde üçgen var: pisagor trigonometri eşlik benzerlik vs.vs..... köklü ve üslü sayılara da çalış. eğer zaman yoksa histogram sayı örüntülerine pek bakma (bakma demiyorum) çünkü taş çatlasa 1 soru gelir eger temelin sağlamsa günde 1 konu(ben öyle yapıyorum) bitirmeye çalış (zor olmaz çünkü biliyorsun zaten 1 günde fraktal ya da köklü sayılar biter en fazla tekrarın 1 saat alır.) eğer zor geliyorsa 2 günde yap. sırf tekrar için unutma detay vs bakmana gerek yok ne de olsa türev integral cözmüyoruz
neyse kolay gelsin başarılar dilerim umarım teog un iyi geçer
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme