Şimdi Ara

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
653
Cevap
10
Favori
23.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • https://e-okul.meb.gov.tr/OrtaOgretim/OKL/OOK06006.aspx linkindeki bazı okulları kontrol ettiğimde kontenjanların sürekli olarak değiştiğini tespit ettim.
    Samsun Fen Lisesinde 59 boş kontenjan gözükmekte.
    Kadıköy Anadoluda bir saat önce 180 boş kontenjan var iken, şu an 201 kontenjan gözüküyor.
    Bugün cumartesi bu kontenjanlar neden değişiyor ? Kontenjan değişimlerini anlamlandırabiliyormusunuz
  • Aynen yav bende merak ediyorum
  • Hayırlı olsun gençler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet05

https://e-okul.meb.gov.tr/OrtaOgretim/OKL/OOK06006.aspx linkindeki bazı okulları kontrol ettiğimde kontenjanların sürekli olarak değiştiğini tespit ettim.
    Samsun Fen Lisesinde 59 boş kontenjan gözükmekte.
    Kadıköy Anadoluda bir saat önce 180 boş kontenjan var iken, şu an 201 kontenjan gözüküyor.
    Bugün cumartesi bu kontenjanlar neden değişiyor ? Kontenjan değişimlerini anlamlandırabiliyormusunuz

» e-Okul Sistemi Duyuru

» e-Okul sistemi, 2014-2015 Öğretim Yılı geçiş çalışmaları nedeniyle kapatılmıştır. Çalışmalar bittiğinde açılacaktır.

büyük ihtimal sistemle oynuyorlardı sayfayı kapatmayı unuttular

• quote:

Orijinalden alıntı: canbaz67

Kardesimin 9.7 ile Sağmalcılar anadolu çıktı

Benim oğlum 10.2 ile bu okula giremedi.
  • Boş kontenjanlar ne zaman açıklanıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim kardeşim %7,35'ti. tercihlerini ben yaptım. %10 küsürlük okula yerleşebilmiş. Kendi sınıfından birisi, puanının çok altında okulları da tercih ettiği halde en altlara yazdığı kendi okulu (Bilim Koleji) yani özel okula ancak yerleşebilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_gunner -- 25 Ağustos 2014; 8:22:35 >
  • Tüm kontenjanlar 0 ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hepsi 0 :(
    389 la kapatmış lise benim puanım 386 tanıdığım 3 kişi nakil istedi o okuldan 3 kişi açılır inşallah :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstediğm liseyle aramda 3.42 puan var umarım tutar.
  • Puanım 489.6 .

Hüseyin Avni 490

Kadıköy Anadolu 491

Kabataş 494 .

Sizce bu üçünden ilk olarak hangisini tercih etmeliyim ve Hüseyin Avni kesin gelir mi sizce :? Yardım edin lütfen.
  • Nerden bakiyoz kontenjanlara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • » e-Okul Sistemi Duyuru

» Orta öğretim kurumları 9.sınıf nakil başvuruları, nakil onay günü nakil kabul işlemleri yapılacağından dolayı kapatılmıştır.

29 Ağustos 2014 gününe girerken gece saat 00.01 de bu duyuru yapılmaya başlandı. Bugün nakil onay günü.

Ancak okullar nakil dilekçelerine bakarak nakil başvurularını sanırım sisteme giremediler. Bu dilekçeleri haftaya tekrar önlerine alıp kullanacaklar. Nakilden vazgeçen dilekçesini geri çektiğini okuluna bildirsin, aksi halde vazgeçtiği halde nakil işlemi gerçekleşebilir.

Özel okula geçiş yardımı alanlar belli olduktan sonra boş kontenjanlar çıkabilir. Normalde her okulda ortalama 20 boş kontenjan olabileceğini var sayıyorum.

Bir okulda kayıtlı öğrencilerin tamamı başka bir puanı yüksek okula nakil istemektedir. Bunların sayısı 200 kişiyi buluyor. Başka okullardan da müracaatlar olacağına göre nakilci adayları sayısı çok fazla olacaktır. Ancak nakil istenilen okulda boş kontenjan 20 adet ile sınırlı olabilir.

Bu durumda ancak puanınızın kurtarabileceği okullara nakil düşünün.

Bir örnek verelim. İlçe bazında.

A Anadolu lisesi en düşük puanı 462.

B Anadolu lisesi en düşük puanı 443

C Anadolu lisesi en düşük puanı 424

Burada B anadolu lisesi 20 boş kontenjan yaratabilir. O halde C Anadolu lisesinden puanı en yüksek 20 kişi nakil dilekçesi vermiş ise bunlar B lisesine nakil ile geçebilirler. Daha düşük puanlılar geçemez.

Bu durumda C Anadolu lisesi öğrencisi A Anadolu lisesine nakil isterse olmayacak demektir. Çünkü A Anadolu lisesine ancak B Anadolu'dan en yüksek puanlı 20 kişi geçiş yapabilir. Üstelik başka ilçelerdeki yakın okullardan da müracaatlar olacağı göz önüne alınmalı. Böyle okullar hangileridir, puanları nedir, incelenmeli.

Okulunuzun mevcudu 200 civarında ise açıklanan alt puan üzerine 20 puan eklediğinizde okula giriş yapan en yüksek öğrencinin puanı ortalama olarak bulunuyor. İstanbul'da böyle.

Ağırlıklı ortalama ise alt puanın 7 - 10 puan üzerinde oluyor.

Son üç puanda 70 - 80 kişi olurken ilk beş puanda 10 kişi kadar oluyor. Bu analiz de yardımcı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VIX030 -- 29 Ağustos 2014; 2:08:33 >

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.