Şimdi Ara

Teoga son 1 hafta morallar nasıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teoga son 1 hafta kaldı ne yapıyorsunuz moraller nasıl merak ettim şahsen ben 5 dkda bir ruh halimi değiştiriyorum anlamadım
    gitti bir kendimöe güveniyorum full olur ya diyorum bir de 660 alıcam ortada kalıcam diyorum inşşaaalllaahh kolay olur şu sınav Allahımm

• morelim iyi benim geçen yılki gibi olursa tam yapacağama ve forumdan birçok kişinin de benimle aynı kaderi paylaşacağına inanıyorum
  • şanslıymışız biz valla ya 8. sınıfta ilk dönem yattık 2. dönem kastık sbs'de yardırdık sizin işiniz çok daha zor allah kolaylık versin gençler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezgi1577

teoga son 1 hafta kaldı ne yapıyorsunuz moraller nasıl merak ettim şahsen ben 5 dkda bir ruh halimi değiştiriyorum anlamadım
    gitti bir kendimöe güveniyorum full olur ya diyorum bir de 660 alıcam ortada kalıcam diyorum inşşaaalllaahh kolay olur şu sınav Allahımm

vallahi dershaneye yeni yazıldım 700 üzerinden 478 aldım çpl beni bekler gibi teogda ne yapıcam hiç bilemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaimaN -- 20 Kasım 2014; 20:28:57 >
  • Benim moralim iyi rehberlik hocalarimiz yardimci oluyor arkadaslarim da yardim ediyor. sadece hedefim full ama hic bir denemede full alamadim su aralar 4 yanlis civari gidiyor bugun oldugumuz denemede 4 y oldu yarin bidaha olcaz arti evde de kendim cozuyom okulda cozduklerimde turkce cok cikiyor evde suana kadar cozdugum anafenlerin hepsi full.
    Bakalim artik yarin 700 puan almaya caliscam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheTurquality

şanslıymışız biz valla ya 8. sınıfta ilk dönem yattık 2. dönem kastık sbs'de yardırdık sizin işiniz çok daha zor allah kolaylık versin gençler

aksine kasima kadar az olan konulara abanilip ilk sınavdan 680+ alınıp ikinciye de cok çalışmadan bayağı puan alinabilir

• Thomas Müller kullanıcısına yanıt
    teog'a girmediğimden bir şey diyemeyeceğim
  • Merhabalar küçük bayan

• Maalesef, hala kuvvet ve hareketteki kaldırma kuvvetini anlayamdım. Son üç gün kald.ı
  • Mec1Mec3 kullanıcısına yanıt
    kısaca özetleyeyim: kaldırma kuvveti, cismin batan hacmine ve sıvının yoğunluğuna bağlıdır.

yani, "Fk=Vbatan*dSıvı"

Örneğin, 10 cm3 hacimli bir nesnenin tamamının suya batırıldığında uygulanan kaldırma kuvveti, 5 cm3 hacimli bir nesnenin tamamının suya batırıldığında uygulanan kaldırma kuvvetinden fazladır.

(10cm3*1)>(5cm3*1)

Gliserinin uyguladığı kaldırma kuvveti, suyun uyguladığı kaldırma kuvvetinden fazladır çünkü gliserin daha yoğun bir sıvıdır.

Ayrıca, bir cisim suda yüzüyorsa veya askıda kalıyorsa "Fk= Ağırlık" formülü geçerlidir. Çünkü cisim, yüzerken veya askıda kalır iken kaldırma kuvveti ve ağırlık tarafından dengelenmiştir.
    Bir cisim battıysa ağırlık, kaldırma kuvvetinden fazladır çünkü kuvvetler dengelenmemiştir bu yüzden cisim batmıştır. Ayrıca kapta ağırlaşma olur.

Gazlardaki kaldırma kuvveti prensibi, sıvılardakine benzerdir. Fk>G ise cisim havada yükselir, bu durumda kuvvetler dengelenmemiştir çünkü cisim havada yükselmektedir.

Fk=G ise cisim, sıvılarda olduğu gibi askıda kalır çünkü burada kuvvetler dengelenmiştir.

Fk<G ise cisim irtifa kaybeder (alçalır) çünkü kuvvetler dengelenmemiştir.

Gazlarda kaldırma kuvveti, cismin hacmine ve yoğunluğuna bağlıdır.

Örneğin 30 m3 hacmindeki bir cisme etki eden kaldırma kuvveti, 10 m3 hacmindeki bir cisme etki eden kaldırma kuvvetinden büyüktür. Bu yüzden uçan balonlar devasa bir şekildedir

Helyum dolu bir cisme uygulanan kaldırma kuvveti, normal hava (%71 azot,%21 oksijen) dolu bir cisme uygulanan kaldırma kuvvetinden fazladır çünkü havadan daha hafiftir. bu yüzden uçan balonlarda normal hava kullanılmaz,helyum kullanılır

• personalcomputer kullanıcısına yanıt
    Zahmet etmişsin, ellerine sağlık. Bir sürü soru tipi var. O yüzden işimiz biraz zor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mec1Mec3

Zahmet etmişsin, ellerine sağlık. Bir sürü soru tipi var. O yüzden işimiz biraz zor..

Prensipleri bilirseniz işiniz kolaylaşır

• Zaa son 2 gün nooblar

• Çoook heyecanlıyım Sorular basit olur umarim Coook calistim

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

Çoook heyecanlıyım Sorular basit olur umarim Coook calistim

Oy oy çok mu çalıştın ailene söyle stresini atmak için gezdirsinler seni son gün nası olsa

• quote:

Orijinalden alıntı: tiskum

quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

Çoook heyecanlıyım Sorular basit olur umarim Coook calistim

Oy oy çok mu çalıştın ailene söyle stresini atmak için gezdirsinler seni son gün nası olsa

Yehhu yehhu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• yarın teog var son gözden geçirmelerimi yapıyorum birkaç gündür giremedim o yüzden cevap yazamayacağım tek tek ama hepinizin yazısını okudum inşallah kolay olur şu sınav :) çok çalıştığıma inanıyorum kaldırma kuvvetini benimde çok anladığım söylenemez napalım artık elimizden bu saatten sonra gelecek bir şey yok herkes kendi çalışmasının karşılığını alacak hepinize başarılarrrrrrrr
  • konu adına morallar yazmışım pardınnnn :) yazım yanlışıııı
  • Başarılar hepinize . İnşallah sizin sorularda bize sorularnlar gibi kolay olur :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.