Şimdi Ara

Sadece Son Sene Çalışarak İlk 5 Bine Girmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
70
Favori
49.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artık üstünden çok sene geçtiği için tavsiyelerin geçerli olmadığı kanaatine vardım o yüzden siliyorum konuyu daha iyi daha güncel tavsiyeler daha yararlı olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 25 Şubat 2020; 10:7:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Erkotiko

Hocam lys için 1-2 deneme tavsiye etseydiniz iyi olurdu yeni basımlar da bu senekiyle aynı olur, müfredat aynı çoğu kitap 2018 için basım çıkartmadı zaten aynıları satılıyor

Matematik için ÜçDörtBeş, Metin, Sonuç, Endemik diyeceğim. Birçok kişinin üçdörtbeş netleri ile lys matematik netleri benzer geldi. Ben bu seneki basımlarını çok beğenmiştim çözmeye kıyamıyordum Metin ve Sonuç güzel sorular içeren zor denemelerdir. LYS zor ancak her sorusu zor değil, bu yayınların her sorusu zor. Endemik biraz absürt sorular içeriyordu ancak Trigonometri Türev İntegral soruları muazzam ve orijinaldi.
    Fizik adına Nihat Bilgin diyorum sadece. 24-25-26 civarı net yapardım onda. LYS'de direkt aynısı geldi 25 yaptım.
    Kimya için Palme ve Evrensel İletişim
    Biyoloji için Palme
    Kimya ve Biyoloji çok üzerinde durulması gereken dersler değil, son 3-4 senenin çıkmış sorularına bakarsanız neredeyse hep aynı tarzda sormuşlar. O tarzı iyi anlarsanız +20 yaparsınız. Bir soru bankası bitirin 25 civarı olur
  • Hocam matta hız için ne önerirsin?
  • tutmaz
  • ygs mat da 345 çözüyorum bu bittikten sonra karekok mü yoksa deneme + problemler mi kasayım?
  • İlk mesajı çok okumadım fakat,arkadaşlar eğer önceki senelerde hiç ders dinlememiş hedefi sadece geçip belge almak olan bir adam olduysanız, 'son sene çok çalışacam tıpa gidecem ben' hayallerini bir köşeye koyup realist olmanızı öneririm.

İmkansız değil fakat çook çok zor. Evet isteyin,köpek gibi çalışın tabir-i caizse. Hedefi bu olan adam durmadan ilerlesin zaten hiç olmazsa mezuna kalırsa sağlam temelle kalır.

Fakat çok ümitlenip kendinizi bağlamayın böyle bir insansanız veya çok üstün zekalı hafızası aşırı kuvvetli bi adam değilseniz.

Bunu kimsenin zararı için söylemiyorum sadece üzülmeyin hayal kırıklığı yaşamayın.

Çevreme baktığım zaman bu işi başarmış olan,ilk 10bindeki insanların hepsi daha 9-10 dan beri belli bir çalışma temposunda ilerlemiş disiplinli insanlar çünkü.

İnşallah hedeflerinize ulaşırsınız hepiniz.

• Çok faydalı konu rez not :hocam nereyi kazandınız
  • Tebrik Ederim Hocam.

Tavsiyeler İçin Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 yıl sonra sınava girmek
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam lys matematik için endemik mi bilfen mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hep LYS Kasan Adam

Hocam matta hız için ne önerirsin?

Hocam YGS'de mat benim 1 saat sürdü. En çok vakit matematiğindir zaten siz de farkındasınızdır bunun tecrübelisiniz. Ama matematik tamamen işlem, ben hiçbir işlemi atlamadan her şeyi yaza yaza çözerdim sorularımı. soruyu okurken aklından bir yanda işlemi yaparsın ya, ben o basit şeyleri de dökerdim yazıya mutlaka. sözel düşünmezdim kalem sürekli çalışır olurdu. cevap orada gizli çünkü
    problemlerde kızlar, erkekler, gözlüklüler, gözlüksüzler diye yazmayın okuyun direkt başlayın işlemlere. bazı problemler denklemle çözülür, bazıları da şıklardan çözülür. ygs'de 2 problem sorusunu 30 saniyede çözdüm 2-3 şıkkı deneyip. hangi soruda denemeniz gerektiğinizi bir süre sonra anlıyorsunuz zaten

• Yararli fakat tutmasi icin ss gerek hocam
  • Yüreğine sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wia

İlk mesajı çok okumadım fakat,arkadaşlar eğer önceki senelerde hiç ders dinlememiş hedefi sadece geçip belge almak olan bir adam olduysanız, 'son sene çok çalışacam tıpa gidecem ben' hayallerini bir köşeye koyup realist olmanızı öneririm.

İmkansız değil fakat çook çok zor. Evet isteyin,köpek gibi çalışın tabir-i caizse. Hedefi bu olan adam durmadan ilerlesin zaten hiç olmazsa mezuna kalırsa sağlam temelle kalır.

Fakat çok ümitlenip kendinizi bağlamayın böyle bir insansanız veya çok üstün zekalı hafızası aşırı kuvvetli bi adam değilseniz.

Bunu kimsenin zararı için söylemiyorum sadece üzülmeyin hayal kırıklığı yaşamayın.

Çevreme baktığım zaman bu işi başarmış olan,ilk 10bindeki insanların hepsi daha 9-10 dan beri belli bir çalışma temposunda ilerlemiş disiplinli insanlar çünkü.

İnşallah hedeflerinize ulaşırsınız hepiniz.

Katılıyorum hocam ben son seneye girerken boş bir öğrenci değildim, ilk üç seneyi boş geçirdim derkenki kastım evde ders çalışmadım. okula öğrenmeye gittim, öğretmeni dinledim. okuldan çıkınca dizi/oyun/gezme/tatil yapardım dersi hiç düşünmezdim. son seneye girerken bir temelim vardı yani. bir sene çalışarak 10 bin içine girmek çok zor. o bir senenin ardında bir şeyler de yatmalı. zaten şehrin en iyi liselerinden birindeydim çok şey kattı bana öğretmen kadrosu boü/odtü mezunu kaynıyor zaten

@Mystogan_
    ikisini de çözmedim bilemeyeceğim maalesef. birçok arkadaşım mezun olduğundan iletişim halindeyiz, kitapları falan takip ediyorum bizzat. ygs konuları bitmiş olacağı vakitler lys adına daha sağlıklı cevaplar verebilirim diye düşünüyorum. bu vakit genelde ocak-şubattır

@vikingr
    Hocam forumu takip edenler beni biliyor zaten, ben netlerimi 1-2 değiştirip yazdım, birisini biraz arttırdım diğerini düşürdüm gerçek kimliğimi ifşa etmek istemediğimden bizim okuldan olup burada olanlar var çünkü netlerimle tanırlar direkt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 19 Ağustos 2017; 1:10:58 >

• Hocam 37.5 mat 36.25 fenle nasil 9.5k oldu ygs yav turkce sos 30 25 gelse bile o kadar kotu gelmez merak ettim sunucunuzu atar mısınız?

Yani inanmadığımdan değil kendim 34 35 civarı hedefliyodum daha iyi yapmam lazımmış demekki
  • Hocam lys için 1-2 deneme tavsiye etseydiniz iyi olurdu yeni basımlar da bu senekiyle aynı olur, müfredat aynı çoğu kitap 2018 için basım çıkartmadı zaten aynıları satılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erkotiko

Hocam lys için 1-2 deneme tavsiye etseydiniz iyi olurdu yeni basımlar da bu senekiyle aynı olur, müfredat aynı çoğu kitap 2018 için basım çıkartmadı zaten aynıları satılıyor

Matematik için ÜçDörtBeş, Metin, Sonuç, Endemik diyeceğim. Birçok kişinin üçdörtbeş netleri ile lys matematik netleri benzer geldi. Ben bu seneki basımlarını çok beğenmiştim çözmeye kıyamıyordum Metin ve Sonuç güzel sorular içeren zor denemelerdir. LYS zor ancak her sorusu zor değil, bu yayınların her sorusu zor. Endemik biraz absürt sorular içeriyordu ancak Trigonometri Türev İntegral soruları muazzam ve orijinaldi.
    Fizik adına Nihat Bilgin diyorum sadece. 24-25-26 civarı net yapardım onda. LYS'de direkt aynısı geldi 25 yaptım.
    Kimya için Palme ve Evrensel İletişim
    Biyoloji için Palme
    Kimya ve Biyoloji çok üzerinde durulması gereken dersler değil, son 3-4 senenin çıkmış sorularına bakarsanız neredeyse hep aynı tarzda sormuşlar. O tarzı iyi anlarsanız +20 yaparsınız. Bir soru bankası bitirin 25 civarı olur

• hocam valla neden bilmiyorum ama seni çok seviyorum, konuyu da uplayalım
  • Eline sağlık dostum. Eve kapandım demişsin kendi başına mı çalışmıştın?
  • Tavsiyelerin için sağol hocam yararlı konu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Lesser Faith

Eline sağlık dostum. Eve kapandım demişsin kendi başına mı çalışmıştın?

Evet hocam kurs, dershane falan hiçbiri yoktu kendim çalıştım. Dershaneye gidenler genellikle şöyle der: Ya ben tekken çalışamıyorum hemen salıyorum. Bu kişiler yüksek yapamaz zaten eğer siz de böyleyseniz bir an önce düzeltmeye bakın.

Ayrıca değinmek istediğim bir konu da boş vakitleriniz. Sürekli ders çalışın dedim, her gün ders çalışın demekti bu. Birçok kişi kendine boş gün ayarlar o gün gezer tozar, böyle bir şey yapmayın sakın. Her gün çalışın, gün içinde boş vakitleriniz olacak bu vakitleri istediğiniz gibi değerlendirmeyin! Ben 6 saat ders çalıştım 2 saat de oyun oynayayım, dizi izleyeyim demeyin! Böyle şeyler aklınızı kurcalar. Ben boş vakitlerimde arkadaşlarımın attığı soruları cevaplandırırdım çerez niyetine, size soru atan sizden kötüdür ne de olsa, size göre kolay gelen soruları atacak. ygs-lys ile alakalı yerlerde takılırdım. Yani son 1 sene hayatım tamamen bu sınav olmuştu gençler. Kendinizi adayın, tam adayın. File vermeyin, fedakarlık yapanlar kazanacaktır

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.