Şimdi Ara

TERA Online Soru-Cevap Konusu (160. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.563
Cevap
24
Favori
227.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KilvinC

Alchemy dışında crafting kasmadım. Çok büyük ihtimal kasmam da. Yinede materyal mi almalıyım ? Kolye demişlerdi alsam mı onu ?

materyal dediğim controvert set için bg merchantta satılan bg point le alınan malzemeler 2k idi tanesi sanırım.
  • quote:

Alchemy dışında crafting kasmadım. Çok büyük ihtimal kasmam da. Yinede materyal mi almalıyım ? Kolye demişlerdi alsam mı onu ?

Kolye de alabilirsin eğer craft yapacak itemin hazır değilse, zaten kolay kasıldığından 40k kredi zor bir şey değil ama günlük kumas ve cs kazanman şartıyla.Bunun dışında materyalleri toplamaya bak sen(Zawahide, pure cobala vs artık ne lazımsa), mistik olduğun için zindanlara her şekilde parti bulacaksın nasıl olsa, bir dene baktın ordan takı düşmüyor yaparsın, bc ile alınan kolyeler vaulttan düşen seti tamamlıyor biliyorsun, vaultu aksatmazsan 1 haftaya dizersin seti.Şimdi git sura'ya bak setler ne istiyor ona göre kendini hazırla, pvp set bir üste upgrade edilebiliyor, cont- defi -renegade, defiance ayrıca craft da ediliyor da gerek yok.65 olduğunda set hazır olsun istiyorsan kolyeyi sonraya saklayacaksın çünkü renegade öncesi setler bayağı belic istiyor.

Düzenleme:Cs kumax kutuları biriktir günlük olanlar, bir de 3 maç üst üste yapınca gelen kutu, bunların içinden liquid çıkıyor renegade için en lazım item.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Degethyus -- 15 Mart 2015; 14:06:29 >

• Bir DH klasiği saldırgan mesajlar gelmeye başladı haydi hayırlısı.

@ÖmErenay

E yok dedim bende zaten. ^^

Arkadaşlar birinin size saldırılmasından rahatsız oluyorsanız bunun kesin ve tek çözümü pvp serverda oynamamaktır. Kanal değiştirirseniz karşıdaki saldırgan da değiştirebiliyor. Kaldı ki leveling yapan adamın görev bölgesi belli. Oradan ayrılıpta izini kaybettirmesi kolay değil. Şahsen ben pvp serverda hiç oynamadım ama Niveotların 1000g civarı olduğunu düşünürsek bu ileride epey bir sıkıntı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twinblade2

Bir DH klasiği saldırgan mesajlar gelmeye başladı haydi hayırlısı.

@ÖmErenay

Arkadaşlar birinin size saldırılmasından rahatsız oluyorsanız bunun kesin ve tek çözümü pvp serverda oynamamaktır. Kanal değiştirirseniz karşıdaki saldırgan da değiştirebiliyor. Kaldı ki leveling yapan adamın görev bölgesi belli. Oradan ayrılıpta izini kaybettirmesi kolay değil. Şahsen ben pvp serverda hiç oynamadım ama Niveotların 1000g civarı olduğunu düşünürsek bu ileride epey bir sıkıntı olabilir.

Patlıyor he onlar açık alanda kesilince ? Yani patlama riski var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Degethyus -- 15 Mart 2015; 14:07:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Degethyus

quote:

@ÖmErenay

Pvp serveri oynamadım dememin anlamı oydu. Şimdi normalde mmolarda öldüğünüzde kaybınız olur (exp, item vs) Terada da üstümüzdeki crystallerin yok olma şansı var ama pk mağduru olduğunuz zaman kaybınız olmaz. Böyle durumlarda bazı haylaz oyuncular siz yaratıklarla savaşırken sinsice yaklaşıp birkaç tane patlatır ve son vuruşu savaştığınız yaratığa bırakır. Zarara girersiniz.
    Ha bazı oyunlarda bunun önlemide var. Pvp savaşı sırasında kısa bir buff kazanırsınız ve buff bitene kadar yaratık bile öldürse kaybınız olmaz. Terada varmı yokmu bilemem ama yoksa sıkıntı.

Fraya oyunun en kalabalık ve en prestijli serveri. İşin ilginci Fraya bir pve serveri olmasına rağmen pvp sıralamalarında Fraya oyuncuları çoğunlukla zirveyi işgal etmiş vaziyette oluyor. Yani pvp serveri oynamanın pvp açısından pek öyle gözle görünür bir artısı yok. Savaşa zorlandığınız için daha erken öğrenebilirsiniz o kadar. Yoksa Duel, deathmatch, Ally haritaları, Battlegroundlar bütün serverlar için sabit özellikler.

• quote:

quote:

quote:

@ÖmErenay

Pvp serveri oynamadım dememin anlamı oydu. Şimdi normalde mmolarda öldüğünüzde kaybınız olur (exp, item vs) Terada da üstümüzdeki crystallerin yok olma şansı var ama pk mağduru olduğunuz zaman kaybınız olmaz. Böyle durumlarda bazı haylaz oyuncular siz yaratıklarla savaşırken sinsice yaklaşıp birkaç tane patlatır ve son vuruşu savaştığınız yaratığa bırakır. Zarara girersiniz.
    Ha bazı oyunlarda bunun önlemide var. Pvp savaşı sırasında kısa bir buff kazanırsınız ve buff bitene kadar yaratık bile öldürse kaybınız olmaz. Terada varmı yokmu bilemem ama yoksa sıkıntı.

Fraya oyunun en kalabalık ve en prestijli serveri. İşin ilginci Fraya bir pve serveri olmasına rağmen pvp sıralamalarında Fraya oyuncuları çoğunlukla zirveyi işgal etmiş vaziyette oluyor. Yani pvp serveri oynamanın pvp açısından pek öyle gözle görünür bir artısı yok. Savaşa zorlandığınız için daha erken öğrenebilirsiniz o kadar. Yoksa Duel, deathmatch, Ally haritaları, Battlegroundlar bütün serverlar için sabit özellikler.

Kristallerin patlama riski varsa kötüdür, diğer şeyler zaten dediğin gibi sabit tek farkı açık alan pvp, ayrıca kalabalık olması, valla zamanında arcadia'da başlamıştım, sonra server değiştirme hakkı verdiler bir kaç arkadaş veritasta diye geçmiştim ama keşke orda kalsaydım çünkü şu an veritas medium arcadia high görünüyor, gerçi ara ara ilk kanal medium 'larda geziyor ama ne bileyim, Türk çok var diye geliyorlar veritas'a da hata yapıyorlar.Çünkü örneğin adamın discovery materyalleri hazır olsa bile design çok para ,e malum zindan yapan az ona göre, daha kalabalık bir serverde 1 haftaya ucuzlayan şey burda 1 ay sallıyorum.Her defasında yazıyoruz boş verin, en kalabalık server hangisiyse ona geçin.Şu an tek isteğim server'ların birleştirilmesi, fena oyuncu yok ama yeterli de görünmüyor veritas için.

@ÖmErenay, rica etsem ilk mesaja server değiştirme kurallarını yazar mısın, ya ben unutuyorum her defasında.Mesela challenge kısmı da mı siliniyor, bankadaki materyalleri alırım 2 karaktere problem değil, para işi de aynı şekilde, ama diğer unsurlar nedir ne değildir.Reputation da sıfırlanıyor mu?Ya da sadece alliance banka vs mi?Çünkü reputation kredileri falan da benle gelecekse ki şahsen öyle olmalı oyuna döndüğümde ciddi anlamda değiştirmeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Degethyus -- 15 Mart 2015; 15:36:10 >

• quote:

quote:

Kolye de alabilirsin eğer craft yapacak itemin hazır değilse, zaten kolay kasıldığından 40k kredi zor bir şey değil ama günlük kumas ve cs kazanman şartıyla.Bunun dışında materyalleri toplamaya bak sen(Zawahide, pure cobala vs artık ne lazımsa), mistik olduğun için zindanlara her şekilde parti bulacaksın nasıl olsa, bir dene baktın ordan takı düşmüyor yaparsın, bc ile alınan kolyeler vaulttan düşen seti tamamlıyor biliyorsun, vaultu aksatmazsan 1 haftaya dizersin seti.Şimdi git sura'ya bak setler ne istiyor ona göre kendini hazırla, pvp set bir üste upgrade edilebiliyor, cont- defi -renegade, defiance ayrıca craft da ediliyor da gerek yok.65 olduğunda set hazır olsun istiyorsan kolyeyi sonraya saklayacaksın çünkü renegade öncesi setler bayağı belic istiyor.

Düzenleme:Cs kumax kutuları biriktir günlük olanlar, bir de 3 maç üst üste yapınca gelen kutu, bunların içinden liquid çıkıyor renegade için en lazım item.

PvE set için hala aynı mı ? Vanguard'la gelen setler falan iş görür mü bir miktar ? Birde şimdilik renegade kasmayı düşünmüyorum. Liquid çıkınca satıyorum zaten fiyatı düşüyor yavaş yavaş. Büyük ihtimal kolyeyi alırım zaten krediyi 65'e kadar tekrar kasarım gibi.

• Killian da Slayer bırakmıstım 2 ay önce contravert setli . Nerf gelmis slayere . Gözle görülür farkediyomu vs lerde falan acaba . bide Oculus 3 setimi geldi ya geldiyse nasıl temin edebilirim
  • Valla lancerlerede çözüm yokmu arkadas tüm klasları catur cutur alıyolar . Slayer ı bırakasım geldi lancer yüzünden ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alidkzlr -- 15 Mart 2015; 19:43:53 >
  • alidkzlr kullanıcısına yanıt
    Farketti. zaten 3.nerf gelişi bu slayere ama hala oynamayı bilen kral olur.Daha bitiremediler
  • -30 lv ve üstü karakterler
    -Maksimum 50k gold karakterin üstünde taşınabilir.
    -Ekstra karakter slotları ve eğer aldıysanız banka slotları transfer edilmez.(veteranda sıkıntı olmuyor)
    -Bankanız taşınmaz sadece varsa pet in inventory si ve kendi inventory niz taşınır.
    -Guildde olmamalısınız.
    -Taşınacağınız serverda boş karakter slotunuz olması gerekir.
    -Brokerda iteminiz olmaması gerekir.
    -Bütün mailleri okumuş olmanız gerekir.
    -Battleground rank taşınmaz cs&fraywind&skyring rankları sıfırlanır.
  • SuperPunch kullanıcısına yanıt
    Lancer - Warrior falan sürekli buff alıyo bu biraz mantıksız değilmi ya oculus silahla lancer bana daha fazla vuruyo 12 contra var bende cok kötüde değil pvp silah sonucta
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖmErenay

-30 lv ve üstü karakterler
    -Maksimum 50k gold karakterin üstünde taşınabilir.
    -Ekstra karakter slotları ve eğer aldıysanız banka slotları transfer edilmez.(veteranda sıkıntı olmuyor)
    -Bankanız taşınmaz sadece varsa pet in inventory si ve kendi inventory niz taşınır.
    -Guildde olmamalısınız.
    -Taşınacağınız serverda boş karakter slotunuz olması gerekir.
    -Brokerda iteminiz olmaması gerekir.
    -Bütün mailleri okumuş olmanız gerekir.
    -Battleground rank taşınmaz cs&fraywind&skyring rankları sıfırlanır.

Tamam dostum sağolasın yemişim rankı atını da kullanmıyorum zaten :D
  • quote:

quote:

quote:

PvE set için hala aynı mı ? Vanguard'la gelen setler falan iş görür mü bir miktar ? Birde şimdilik renegade kasmayı düşünmüyorum. Liquid çıkınca satıyorum zaten fiyatı düşüyor yavaş yavaş. Büyük ihtimal kolyeyi alırım zaten krediyi 65'e kadar tekrar kasarım gibi.

O ideonal set ambite +9 basmışsın gibi oldu şimdi kesinlikle iş görür, tabi sky cruiser ve brhm'de iş görmez, mistik olarak şansın ne kadar olur onu bilmem tabi.Genel olarak öncekiler gibi set dizmek, pvp tarafında değişti iş biraz.Liquid'i de acil renegade yapmayacaklar için satmak yine avantajlı, 3k'dan yukarı kimse almıyor ama bence 2k'lara falan düşer bir zaman sonra.

• alidkzlr kullanıcısına yanıt
    Lancere gelen buffları tam olarak takip etmedim ama yavaş bi class olduğu için çok farketmediğini düşünüyorum.Sen eger slayersen aynı item kosullarında crystallerde vs.. lanceri alman lazım tabi senin oyununa baglı sonucta stun atan skiller ile birlikte komboyu atıp uzaklaşınca yapacak birşeyleri kalmıyor.

Warriora gelen buff gercekten sacma olmus.Ben bir slayer olarak warriorla vs atmaktan nefret ediyorum ama tabi warrior tamamen oyuncu becerisine kalmıs oynamayı bilmeyen bir warrioru mystic bile keser
  • Arcadia serverinda 60 lvl karakterim vardı ancak oynayacak insan olmaması ve Rift Edge'e bir türlü itemin yetmemesinden dolayı almamalarından dolayı arkadaşımla oyunu bırakmıştık ancak oynayacak daha iyi bir alternatif bulamayınca oyuna geri dönme kararı aldık ancak bu sefer server konusunda araştırmadan balıklama dalmayalım dedim, hangi server'i önerirsiniz pve, pvp farketmez yeterki insan olsun ve tercihen türkün çok olduğu olursa iyi olur,
    Ayrıca oyunu en son bıraktığmda max lvl 60 'dı güncellemenin yeni konuşulmaya başladığı zamanlarda konuyu takip ettiğim kadarıyla oyunun dinamiklerinde bazı değişiklikler olmuş ,
    Bu değişikler doğrultusunda oyuna 0'dan başladığımızda dikkat etmemiz gereken hususlar veyahut üstünde durmamız kasmamız gereken neler vardır. Oyuna dair açıkcası pek birşey hatırlamıyorum 1 yıla yaklaşıyor oyunu bırakalı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuperPunch

Lancere gelen buffları tam olarak takip etmedim ama yavaş bi class olduğu için çok farketmediğini düşünüyorum.Sen eger slayersen aynı item kosullarında crystallerde vs.. lanceri alman lazım tabi senin oyununa baglı sonucta stun atan skiller ile birlikte komboyu atıp uzaklaşınca yapacak birşeyleri kalmıyor.

Warriora gelen buff gercekten sacma olmus.Ben bir slayer olarak warriorla vs atmaktan nefret ediyorum ama tabi warrior tamamen oyuncu becerisine kalmıs oynamayı bilmeyen bir warrioru mystic bile keser

Bu hangi buf yahu warrior'a gelen, sycthe ise pvp'de onu şarjlamak da ayrı mesele, bunun dışında daha çok tank yönüne buff geldi, bazı şeyler dolaşıyordu etrafta onlar galiba bir sonraki patchle gelecek, staggering counter'a gelen hafif nerf dışında acayip güzel görünüyor bahsettiğim şu ;http://board.tera.gameforge.com/board2-tera-en/board58-general/board76-discussions-about-tera/210777-warrior-changes/?s=737ade5f85191efb056f0b1e1b0b23732d327d9e bir yerde daha detaylısı vardı da bulamadım.Gerçi dediğim gibi kasmaktan oynayamıyorum sadece vault girdiğimden farketmemiş de olabilirim.Bir de zerkler ne kadar vuruyor bilmiyorum ama o yeni scythe sayesinde max hit warrior'lara dönebilir, gerçekten acayip bir skill, party'de hemen şarjlanıyor zaten, 20 saniye de bir çakıyorsun.

Edit:2. sayfadaymış lanhttp://board.tera.gameforge.com/board2-tera-en/board58-general/board76-discussions-about-tera/210777-warrior-changes/index2.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Degethyus -- 16 Mart 2015; 15:52:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: axXxo

Arcadia serverinda 60 lvl karakterim vardı ancak oynayacak insan olmaması ve Rift Edge'e bir türlü itemin yetmemesinden dolayı almamalarından dolayı arkadaşımla oyunu bırakmıştık ancak oynayacak daha iyi bir alternatif bulamayınca oyuna geri dönme kararı aldık ancak bu sefer server konusunda araştırmadan balıklama dalmayalım dedim, hangi server'i önerirsiniz pve, pvp farketmez yeterki insan olsun ve tercihen türkün çok olduğu olursa iyi olur,
    Ayrıca oyunu en son bıraktığmda max lvl 60 'dı güncellemenin yeni konuşulmaya başladığı zamanlarda konuyu takip ettiğim kadarıyla oyunun dinamiklerinde bazı değişiklikler olmuş ,
    Bu değişikler doğrultusunda oyuna 0'dan başladığımızda dikkat etmemiz gereken hususlar veyahut üstünde durmamız kasmamız gereken neler vardır. Oyuna dair açıkcası pek birşey hatırlamıyorum 1 yıla yaklaşıyor oyunu bırakalı :)

-60 için çok değişiklik yok. Görevler, skiller büyük çoğunlukla aynı. Güzel bir artı artık düşük level silahları +9 yapmak neredeyse bedava. Sacrifical item olayı kalktı ve enchant gereksinimleri vendorlarda var ayrıetten drop ve görevle geliyor. Ki bol bol geliyor. Tasarruf etmeye gerek bile kalmıyor. Yani leveling artık çok daha kolay olacaktır.
    +60 olduktan sonra vanguard daily görevleri var. Onları ihmal etmeyin. Geri kalan kısmı kendiniz görebilirsiniz öyle kritik bir detay yok.

quote:

Orijinalden alıntı: alidkzlr

Valla lancerlerede çözüm yokmu arkadas tüm klasları catur cutur alıyolar . Slayer ı bırakasım geldi lancer yüzünden ya

Var. Eğer size ilk saldıran Lancer ise kafa kafaya girmemek gerek. Çünkü kısa süreli bufflarını basarak savaşa başlıyor. Bu bufflar varken stunlayamazsınız, shield bufu kırılana kadarda damage yemez.
    Öte taraftan baştan beri Lancer oynuyorum. En fazla çekindiğim sınıf Slayer. Zayıf anımda yakalarsa hiç stundan çıkamadan ölüyorum. Normalde CS sırasında ladder başında 2 kişi bekliyorsa hiç sıkıntı değil. İçeri girebilirim. Ama bunlardan biri Slayersa çıkamadan merdivenin dibine gönderebiliyor. Burst damagesi çok fazla Slayerin.

• Degethyus kullanıcısına yanıt
    Benim yan karakter warrior oynarken birçok skilin base dmg artırıldığını görüyorum.Ayrıca bazı skillerde cooldown azalması ve range artışı var diğer ayrıntılara girmeden bunlar bile yeter bence.Diğer patch te bence warriora bir ayar yapacaklar ama bekleyip görecez.

Veritası bırakıyorsun galiba server değişimi şartlarını sorduğuna göre ?
  • quote:

-60 için çok değişiklik yok. Görevler, skiller büyük çoğunlukla aynı. Güzel bir artı artık düşük level silahları +9 yapmak neredeyse bedava. Sacrifical item olayı kalktı ve enchant gereksinimleri vendorlarda var ayrıetten drop ve görevle geliyor. Ki bol bol geliyor. Tasarruf etmeye gerek bile kalmıyor. Yani leveling artık çok daha kolay olacaktır.
    +60 olduktan sonra vanguard daily görevleri var. Onları ihmal etmeyin. Geri kalan kısmı kendiniz görebilirsiniz öyle kritik bir detay yok.

İyi bari bu güzel bir haber , ama mw işi tam iğrenc ve uğraştırıcı bir iş, server konusunda ne önerirsin hocam peki? Ayrıca oyuna sıfırdan başlamayı düşünüyorum biraz eski bilgiler birde yenileri karıştırıp daha iyi char kasayım diyorum ondan aslında önerebileceğiniz bir yol var mı demiştim :)

• 
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.