Şimdi Ara

TERA Online Soru-Cevap Konusu (203. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.563
Cevap
24
Favori
227.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    EU/NA tartışmaları bitmez. Sanırım herkes oynadığı servera daha fazla oyuncu gelmesini istiyor. Bir süre önce yine yazılıp çizilmişti.

NA yı bilemem ama önceden bu konuda yazmışlığım var.

quote:

Orijinalden alıntı: Twinblade2

Bu EU / NA konuları biraz uzadı. Herkes tercihlerinde özgür ama yeni başlamış, bu konuda kararsız oyuncuyu yönlendirirken biraz daha objektif olunmalı kanaatindeyim.

Öncelikle ülkemizin konumu nedeniyle önerilen server Gameforge çıkışlı EU sunucusudur. Bağlantı hızı ve stabilitesi hususunda en kaliteli hizmeti orası verecektir.
    Terada bağlantı hızı oldukça kritik öneme sahip. Çoğu oyunda yarım saniyelik bir gecikme büyük sorun oluşturmazken Terada kaderinizi belirler. Örneğin kalabalık battlegroundlarda gri hareketsiz olarak gördüğünüz düşmanlar görünmez olarak size saldırıyor olurlar.

Gameforge sunucusu dışındaki hiç bir server avrupa kıtasını kapsamıyor. Bağlantı kurabilir, oyunu oynayabilirsiniz ama herhangi bir problemde yardım almanız daha güç olacaktır. Ayrıca yarın bu serverlarını hizmet bölgeleri dışında erişime kapatmayacaklarının garantisi yok. Böyle bir durumda hakkınızı arayamazsınız.

Ayrıca yukarıda değinildiği gibi herhangi bir oyun içi değerin (sabit fiyatlı olmadığı sürece) diğer serverlarda daha ucuz olması gibi bir durum mümkün değil. Fiyat konusu arz talep dengesiyle ortaya çıkar. Örneğin piyasada dolaşan para yeterli değilse fiyatlar alım gücü eksikliği nedeniyle düşük olacaktır. Ancak bu dezavantajlı bir durum. Drop ratelar daha yüksekse fiyat düşecektir olumlu düşünülebilir. NA oynamadığım için kesin fikir belirtmek istemiyorum ama EU serverinde çok eleştirilen alkahest güncellemesi sonrasında fiyatlarda büyük değişiklik göremedim. Bunu unutmamak gerek.

Event konusunda EU pek hareketli bir sunucu değil ama Enmasse sitesindeki haber geçmişi bana pek farklı gelmiyor.

Oyuncu kalitesi konusuna gelirsek benim gördüğüm en kötü oyuncu kitlesi Tera EU serverinde. Küfür, hakaret olmayan bir battleground görmek çok zor. Bence en büyük eksiklik bu. NA için durum nedir bilemiyorum.

Ekipman konusunda oyun dengeli çünkü oyunda 3 heavy, 4 medium, 3 light armor karakteri var. Ancak Gunner oyuna ekleneli çok olmadı ve oyuncukların çoğu merak ederek bu karakteri kullanmaya başladı. Hal böyle olunca piyasadaki heavy armorlar azaldı ve sonuçta fiyatlar arttı. Dönemsel bir dalgalanma mevcut. Bir süre sonra fiyatlar düşecek Brawler gelince tekrar artacaktır.

• Yaklaşık 5 gündür 3 tane server değiştirdim. Veritas'ta 2 tane karakterim vardı 36 lv biraz devam ettim. Daha sonra Arcadia geçtim 48 lv yaptım. Dünde Killian geçtim gunner açtım. Abi şu 1 haftadır hiç bi Allahın kulu oyuna girmez o kadar guild var bakıyorum hiç mi aktif olmaz. Bırak cevap vermeyi adam akıllı sohbet edecek takılacak adam yok. Nerdesiniz abi akşama doğru full oyundayım ama yok yani tek başıma oynamaktan sıkıldım ne birine soru sorabiliyosun yardım alabiliyosun. Bi kaç kişiyle tanıştım onlarda oyuna doğru düzgün girmiyo bile. Tek tabanca takılıcam gene sanırım.
  • Arkadaşımla oynayacağız sizce Na mı Eu mu ? Birde hangi server da daha çok türk vardır ve ping sorunu yoktur ?
  • cyrohp kullanıcısına yanıt
    silme silmeden eu yu yükle en mantıklısı kalsın deponda.

@onur45520;Oyuncu sayısı ikisinde de yeterli sayıda ama bu seni pek etkilemez çünkü 65 lvlde herhangi dg veya bg aramanda kendileri seçip alıyor yani ne kdr oyuncu olursa olsun sen sadece kendi seviyendeki oyuncularla ilgileneceksin ama 3 aşağı 5 yukarı aynı oyuncu sayısı.
    Ping oranı Eu da daha az hem de gözle görülebilir bir fark var.Benim eu da pingim ne ise na da 2 katına çıkıyor.Eu:70;Na:150 min.

Türkü arıyorsan da heryer türk dolu ama türk guildi sağlam bulamassın diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChapterS -- 4 Eylül 2015; 15:27:48 >
  • iyi günler arkadaşlar oyunu bu gun indirdim. ama kurulumda bi sorun var appyling patch bölümünde yüzde 90da takılıyor saatlerce onu bekledim birşey değişmedi açtım kapadım yine aynı. bu sorun nasıl düzeltilir bilen var mı?
  • AltayAKSOY kullanıcısına yanıt
    Oyunun launcher'ı sorunlu, geçici çözümler var forumda bakabilirsin veya yotube'a yaz yönlendirici videolar var.
  • Oyuna yeni başlayıp yanına yoldaş arıyanlar öm atsın.Tek başına olmuyor.Her gün aktifim.
  • 64 lwl slayerım var 65 lik set itemleri verdi oyun hediye olarak ama enchant edemiyorum scroll tarzı bir şey mi lazım enchantın aktif olması için veya gerekli enchant itemlerim eksik olduğu için mi enchanta koyamıyorum itemi ? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mithardir

64 lwl slayerım var 65 lik set itemleri verdi oyun hediye olarak ama enchant edemiyorum scroll tarzı bir şey mi lazım enchantın aktif olması için veya gerekli enchant itemlerim eksik olduğu için mi enchanta koyamıyorum itemi ? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

ideonal2 settir o. enchant yapılmaz +9 wroth ( başlangıç pve seti ) ayarındadır. İdare eder seni bir süre daha sonra schisma yaparsın
  • ÖmErenay kullanıcısına yanıt
    Edit: Hocam ideonal seti parçaladım. Onun yerine ''Vanguard Initiative Quartermaster''dan fulminate seti aldım puanla, yalnız Quartermaster'da kemeri yok nereden bulabilirim başka bir Quartermasterda'mı satılıyor veya dungeondan mı düşüreceğiz? schisma yapana kadar bununla idare ederim ideonal setten daha iyi şuan.

Fakat dediğim gibi bu kemer yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithardir -- 10 Eylül 2015; 9:02:17 >
  • quote:

EU/NA tartışmaları bitmez. Sanırım herkes oynadığı servera daha fazla oyuncu gelmesini istiyor. Bir süre önce yine yazılıp çizilmişti.

NA yı bilemem ama önceden bu konuda yazmışlığım var.

quote:

Bu EU / NA konuları biraz uzadı. Herkes tercihlerinde özgür ama yeni başlamış, bu konuda kararsız oyuncuyu yönlendirirken biraz daha objektif olunmalı kanaatindeyim.

Öncelikle ülkemizin konumu nedeniyle önerilen server Gameforge çıkışlı EU sunucusudur. Bağlantı hızı ve stabilitesi hususunda en kaliteli hizmeti orası verecektir.
    Terada bağlantı hızı oldukça kritik öneme sahip. Çoğu oyunda yarım saniyelik bir gecikme büyük sorun oluşturmazken Terada kaderinizi belirler. Örneğin kalabalık battlegroundlarda gri hareketsiz olarak gördüğünüz düşmanlar görünmez olarak size saldırıyor olurlar.

Gameforge sunucusu dışındaki hiç bir server avrupa kıtasını kapsamıyor. Bağlantı kurabilir, oyunu oynayabilirsiniz ama herhangi bir problemde yardım almanız daha güç olacaktır. Ayrıca yarın bu serverlarını hizmet bölgeleri dışında erişime kapatmayacaklarının garantisi yok. Böyle bir durumda hakkınızı arayamazsınız.

Ayrıca yukarıda değinildiği gibi herhangi bir oyun içi değerin (sabit fiyatlı olmadığı sürece) diğer serverlarda daha ucuz olması gibi bir durum mümkün değil. Fiyat konusu arz talep dengesiyle ortaya çıkar. Örneğin piyasada dolaşan para yeterli değilse fiyatlar alım gücü eksikliği nedeniyle düşük olacaktır. Ancak bu dezavantajlı bir durum. Drop ratelar daha yüksekse fiyat düşecektir olumlu düşünülebilir. NA oynamadığım için kesin fikir belirtmek istemiyorum ama EU serverinde çok eleştirilen alkahest güncellemesi sonrasında fiyatlarda büyük değişiklik göremedim. Bunu unutmamak gerek.

Event konusunda EU pek hareketli bir sunucu değil ama Enmasse sitesindeki haber geçmişi bana pek farklı gelmiyor.

Oyuncu kalitesi konusuna gelirsek benim gördüğüm en kötü oyuncu kitlesi Tera EU serverinde. Küfür, hakaret olmayan bir battleground görmek çok zor. Bence en büyük eksiklik bu. NA için durum nedir bilemiyorum.

Ekipman konusunda oyun dengeli çünkü oyunda 3 heavy, 4 medium, 3 light armor karakteri var. Ancak Gunner oyuna ekleneli çok olmadı ve oyuncukların çoğu merak ederek bu karakteri kullanmaya başladı. Hal böyle olunca piyasadaki heavy armorlar azaldı ve sonuçta fiyatlar arttı. Dönemsel bir dalgalanma mevcut. Bir süre sonra fiyatlar düşecek Brawler gelince tekrar artacaktır.

Şunu söyleyeyim ben hem EU da hem de NA da bulundum. İkisinde de 30 lvl karakterim var.Bence sadece EU yu veya sadece NA yı oynayanlar bu EU/NA konusu hakkında birşey yazmasın. Eu serverında çok yalnız hissediyordum başlarda ayrıca görev için istenen dakikada bir spawn olan bir mobun etrafında toplanan 10 kişi birbirine ks atmaya çalışıyordu.Yazdım party yapalım diye kimsenin umrunda olmadı. Ancak NA serverına geçer geçmez aynı mobun başına gelir gelmez bana party attılar öyle kestiler ve iki tane beraber gelişip yardımlaşacağım arkadaş kazandım o sayede.Valla EU da ruh yok cümlesini kesinlikle kurabilirim. O yüzden bu konu hakkında objektif yazacaksan NA yı oyna öyle gel. Sitesindeki haberlere bakmakla olmuyor oyuncu profilini göremezsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: egoceyo

Şunu söyleyeyim ben hem EU da hem de NA da bulundum. İkisinde de 30 lvl karakterim var.Bence sadece EU yu veya sadece NA yı oynayanlar bu EU/NA konusu hakkında birşey yazmasın. Eu serverında çok yalnız hissediyordum başlarda ayrıca görev için istenen dakikada bir spawn olan bir mobun etrafında toplanan 10 kişi birbirine ks atmaya çalışıyordu.Yazdım party yapalım diye kimsenin umrunda olmadı. Ancak NA serverına geçer geçmez aynı mobun başına gelir gelmez bana party attılar öyle kestiler ve iki tane beraber gelişip yardımlaşacağım arkadaş kazandım o sayede.Valla EU da ruh yok cümlesini kesinlikle kurabilirim. O yüzden bu konu hakkında objektif yazacaksan NA yı oyna öyle gel. Sitesindeki haberlere bakmakla olmuyor oyuncu profilini göremezsin.

Orasını bilemem. Burada objektif konuları yorumluyoruz. "NA da parti attılar, EUda parti atmıyorlar." pek objektif sayılmaz. Kaldı ki EU serverinde partiler LFG kanalından duyurularak kuruluyor. Öte yandan elbette NA serverinde dışarıya kapalı oynayan oyuncular da bulunabilecektir. Bunlar serverin genelini yorumlamak için yeterli gözlem sayılmaz.

quote:

Orijinalden alıntı: Mithardir

Edit: Hocam ideonal seti parçaladım. Onun yerine ''Vanguard Initiative Quartermaster''dan fulminate seti aldım puanla, yalnız Quartermaster'da kemeri yok nereden bulabilirim başka bir Quartermasterda'mı satılıyor veya dungeondan mı düşüreceğiz? schisma yapana kadar bununla idare ederim ideonal setten daha iyi şuan.

Dungeon drobuydu o. Bathysmal Rise ve Ravenous Gorge dungeonlarından droplanabiliyordu.

• Arkadaşlar silah ve zırhdan hangisi daha iyi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GhostWOON -- 11 Eylül 2015; 16:57:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhostWOON

Arkadaşlar silah ve zırhdan hangisi daha iyi?

Avatar olanlar her zaman daha iyidir critic vurur çünkü, hiç düşünme bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Degethyus -- 12 Eylül 2015; 1:44:51 >
  • Arkadaşlar +12 tensus ve +12 schisma setli sorcerer ve yan charı +12 schısma setlı gunner olan hesabımı satıyorum ilgilenen arkadaslar pm yoluyla ulasabılır oyun goldu karsılıgında satmayı dusunuyorum ciddi olan arkadaslar pm atarsa sevınırım telefon numarası veya herhangı sosyal hesaplada konusulur..
  • (silinsin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alidkzlr -- 12 Eylül 2015; 3:29:54 >
  • Arkadaşlar, aptallık edip araştırmadan, bakmadan NA clienti indirdim ama EU'da ping sorunu vs. daha azmış. Arkadaşlarımla oynayacağım için EU'da oynamam lazım. NA'dan EU'ya geçmek için patch, dosya tarzı bi şey var mı yoksa baştan mı indirmem gerekiyor ?

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • quote:

Orijinalden alıntı: katana53

Arkadaşlar, aptallık edip araştırmadan, bakmadan NA clienti indirdim ama EU'da ping sorunu vs. daha azmış. Arkadaşlarımla oynayacağım için EU'da oynamam lazım. NA'dan EU'ya geçmek için patch, dosya tarzı bi şey var mı yoksa baştan mı indirmem gerekiyor ?

Öyle bir şey yok maalesef dağıtıcılar farklı olduğundan client de farklı oluyor. Kaç defa söyledim ilk mesajı okuyun diye ama neyse artık baştan indireceksin.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Biliyorum bu konu hakkında çok yazıldı çizildi fakat artık ben de kararımı verdim. 60 levela kadar iki karakter kastım Avrupa sunucusunda. Ancak 60 olana kadar kolay kolay dungeon ekibi toparlayamamam, aktif olarak craft yaptığımdan ve sunucuların popülasyon durumundan dolayı keyif alamadığım için Amerika sunucusunu bir süredir test ediyorum. Şu anda Ascension Valley sunucusunda oynamaktayım. Soruma gelecek olursam: PvE oyuncusuyum, dungeon aratırken ekip bulmakta sıkıntı yaşamak istemiyorum. Craft oynamayı sevdiğimden dolayı da oyuncu sayısının yüksek olması gerekiyor. Yani uzun lafın kısası Amerika (NA) Sunucusunda, en kalabalık PvE sunucu hangisidir?
  • Arkadaşlar ben dün TERA oyununu indirdim fakat pack bitiyor play diyorum oyunun açılış resmi geliyor ama hiç birr şekilde oyuna girmiyor. YARDIMCI OLUN LÜTFEN
  • 
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.