Şimdi Ara

Teras izolasyonunu hangi malzeme ile yapsam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba , yeni eve taşınacağım , ancak şöyle bir sıkıntı var , daire 3 katlı binanın en üst katı , ve üstü teras ve beton var zeminde , çatlaklarda var , hali hazırda su almış tavanları , antalyada da yaşadığım için yazın aşırı sıcak olma ihtimali çok yüksek , bu durumu göz önüne alırsak hem ses hem ısı izolasyonu için çok çeşitli malzemeler mevcut insan bilmeyince de çok zor oluyor seçim yapması , imkanlarda kısıtlı olduğu için en ekonomik ve en sağlam yolu seçmem gerekiyor , sürme izolasyon yaptırmak ekonomik olarak en uygunu ancak o kadar çok marka ve çeşit var ki işin içinden çıkmak neredeyse imknsız hale geldi. 10 yıl garanti verende var su yalıtımı için , ne yaparsan yap en fazla 3 yıl gider diyende var. çimento bazlı kullan diyende var su bazlı veya akrilik bazlı kullan diyende, açıkçası kafam çok karışık , ısı yalıtımının çok pahalıya malolduğu için onu eleyip su yalıtımı yapıp tavanlarada içerde stropiyer koymak en mantıklısı gibi görünüyor , sizce ne yapmalıyım hangi malzemeyi kullanmalıyım , markalı ürünmü tercih etmeliyim yoksa piyada pek duyulmamış ama aynı işi yaptığını iddia eden markaları mı seçmeliiym... bilen ve yaptıran arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim...

• kim ne derse desin android
  • Su izolasyonu için ziftli kağıt birebir.Su geçişini engelliyor.Ancak terasa yaparsanız üzerine fayans döşenmesi gerekir.Bu da maliyeti arttıracaktır.

Isı yalıtımındanda bahsetmişsiniz ancak sonra stropiyer demişsiniz.O sırada bir şeyi kaçırdım mı bilemiyorum ama stropiyer yalıtım malzemesi değil dekorasyon malzemesidir.Alçıpan muadili hafif ve ucuzdur.Dekorasyon açısından tavsiye ederim.

İzolasyon için strafor veya cam yünü kullanmak gerek.Ancak teras için nasıl bir uygulama yapmak daha iyi olur bilemiyorum.Yaptıracağınız kişiye danışmak daha doğru olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OCA

kim ne derse desin android

bende aynı fikirdeyim .

hatları karışrtırdınız sanırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Su izolasyonu için ziftli kağıt birebir.Su geçişini engelliyor.Ancak terasa yaparsanız üzerine fayans döşenmesi gerekir.Bu da maliyeti arttıracaktır.

Isı yalıtımındanda bahsetmişsiniz ancak sonra stropiyer demişsiniz.O sırada bir şeyi kaçırdım mı bilemiyorum ama stropiyer yalıtım malzemesi değil dekorasyon malzemesidir.Alçıpan muadili hafif ve ucuzdur.Dekorasyon açısından tavsiye ederim.

İzolasyon için strafor veya cam yünü kullanmak gerek.Ancak teras için nasıl bir uygulama yapmak daha iyi olur bilemiyorum.Yaptıracağınız kişiye danışmak daha doğru olacaktır.

İçerden tavana yapacağım stropiyerinde ısıyı bir miktar keseceğini düşünüyorum , o yüzde yalıtımla ilgili söyledim , yaptıracağım kişiyi bulabilirsem danışacağımda her usta başka bişey söyleyince insanın beyni sulanıyor haliyle , sürme izolasyon yapcağım yüksek ihtimal ama onunda bin tane çeşidi var o konuda da ustalarımız saolsun hiçbiri aynı fikirde değil malesef...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.