< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alparslanender -- 15 Ocak 2021; 16:14:13 > |
Teras Kapatma konusunda yardım
-
-
Bilgisi olan yok mu arkadaşlar :(
-
Hayırlı olsun, çatı kısmını imkanınız varsa en kaliteli malzemelerden yaptırın ileride sorun yaşamamak adına.
-
Kaça anlaştınız ? zamanında bizde düşündük düşünmekle kaldı, sadece güneşlik yaptık. Tekrardan düşünüyoruz. -
Allah dublex dairede yaşayanlara yardımcı olsun zamanında çok çektik bizde. -
Açıkcası başka bir malzeme bilmiyorum, yapan firmada cam balkoncu olduğu için normal inşaat işlerine girmiyorlar. Sorun olmayacağını söylediler ama bakalım hocam, bende sizinle aynı fikirdeyim -
Hocam açık söylemek gerekir ise fiyat daha netleşmedi ama 20bini geçmeyecek gibi duruyor, yarın netleştireceğiz (benim aldığım ölçülere göre 17-18bin çıkardılar, kendileri gelip düzgün ölçü aldılar biraz oynar fiyat). Ayrıca 25 bin ve 40bin teklif verenlerde oldu, işin ilginci birebir aynı malzemeyi yapıp başka firma 40bin dedi. Birden fazla yerden mutlaka fiyat alın, fotoğrafları ve ölçüleri çıkarın. Whatsapp dan ortalama fiyat talep edin (gelip ölçü almalarıyla uğraşmayın). -
Sormayın hocam, bir sonraki işte camları değiştirmek olacak. Çift cam kullanılmış, ısı cam olmadığı için ve dar alan olduğu için çok soğuk yiyoruz (dubleksin üstü biraz dar) -
quote:
Orijinalden alıntı: alparslanender
Hocam açık söylemek gerekir ise fiyat daha netleşmedi ama 20bini geçmeyecek gibi duruyor, yarın netleştireceğiz (benim aldığım ölçülere göre 17-18bin çıkardılar, kendileri gelip düzgün ölçü aldılar biraz oynar fiyat). Ayrıca 25 bin ve 40bin teklif verenlerde oldu, işin ilginci birebir aynı malzemeyi yapıp başka firma 40bin dedi. Birden fazla yerden mutlaka fiyat alın, fotoğrafları ve ölçüleri çıkarın. Whatsapp dan ortalama fiyat talep edin (gelip ölçü almalarıyla uğraşmayın).Hocam terasınız kaç m2 ?
-
Öncelikle bina yaşı nedir ? Terasta kaç metre çıkma var ? Hangi şehirdesiniz ? Toplam ağırlık ne olacak kar yükü hesabı vs
Bina taşıma yük hesaplarında sorun yoksa gelelim ısı yalıtımına , teras zemin altı boşluksa ısı yalıtımı var mı ? Yoksa kırılıp yapılması çok iyi olacaktır , hatta kırılmışken birde seramikten önce yerden elektrikli ısıtıcı koyarsanız süper olacaktır ,alberti seçtiğiniz için yorum bile yapmaya gerek yok en kalitelisini seçmişsiniz camda . Şeffaf cam seçmenizi tavsiye ederim , daha sonra isterseniz film çekebilirsiniz , ama perde herzaman daha iyi olacaktır . -
8-9m2 gibi ama sağ ve sol kısımlar eğimli vs. geliyor işçiliği biraz fazla hocam -
Hocam aslında bir hesaplama yapılmadı ama bina yaşı 3. Teras dediğimiz şey aslında 8m2lik bir balkon sadece üstü açık diyebilirim. Alt tarafı boşluk değil, normal dairenin salonuna geliyor. Yerde ısı yalıtımı var mı fikrim yok hocam, elektrikli yerden ısıtma çok mantıklıymış aslında. Kapatma işlemi bittiğinde bu konuyu araştıracağım, eğer çok tutmazsa yaptırabilirim.
Albertin dış cam yüzeyini renkli yapıyım diyorum hocam (binanın diğer balkon camları gibi, mavimsi bir rengi var). Renkli olması kötü müdür? Ona göre yeniden planlayabilirim. Ayrıca sağ ve sol alanlarda aleminyum doğrama kullanıcaktım vazgeçtim, pvc yaptıracağım (alüminyum ısı taşıma probleminden dolayı, birde terleme yapıyormuş).
PVC ile ilgili öneriniz var mı? İnternetten baktığım kadarıyla;
1- Camlar 4+16+4 olacak
2- Doğrama kalınlığı 70 mm
3- 6 odalı doğrama
4- dış duvar kalınlığı 3,5 mm
Bu bilgiler doğru mudur? Bunları güvenerek sağ ve sol pvcleri böyle mi yaptırmalıyım. Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
-
Dışarıdan bir resim yollarsanız daha sağlıklı olur . L çıkma balkon ve ağır bir kapatma yapacaksanız birde yoğun kar alan bir bölgedeyseniz kar yağdığında balkon üstünde kar biriktiğinde ve 3-4 kişi balkona çıktığınızda tehlikeli olacaktır . Altı salon diyorsanız L çıkma ya da düz çıkma değildir diye düşüyorum . Altta salon olması çok iyi çünkü hem alttaki salonun ısı kaybı azalmış olacak hemde yapacağınız kapalı balkon alttan soğuk almayacak o yüzden yerden ısıtmaya gerek kalmaz diye düşüyorum . Pvc kapatma en sağlıklısı , dediğiniz gibi terleme ve ısı kaybı katlanır balkonlarda çok fazla ama yaptıranlar zorunluluktan yaptırıyor , pvc kapama projeye uygun değildir , katlanır cam uygundur tamamen açılabildiği için ama pvc de şikayet olmadıkça sorun olmaz .
Pvc de camda önemlidir comfort cam ya da üstü bir seri olsun giriş serisi cam taktırmanızı önermem . Kanallar vs nasıl istiyorsanız yaptırabilirsiniz , yaptırabileceğiniz en iyi seçeneği yaptırırsanız ısıtma ve soğutmada o kadar az masraf edersiniz . Isı kaybının dikkat edilmeyen bir yeride çatıdır , ısınan hava yükselir ve yükseldiği yerde yalıtım yoksa sürekli ısıtmak zorunda kalırsınız o yüzden yaptıracağınız çatıdada mutlaka en az 5cm ( soğuk bir şehirdeyseniz 10 cm ) taş yünü vb bir malzeme olsun )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 15 Ocak 2021; 16:57:0 >
-
Hocam gene katlanabilir cam balkon olacak ama şöyle özletleyeyim, daha iyi anlarsınız
https://i.ibb.co/Dt4rrrq/Whats-App-Image-2021-01-15-at-17-17-00.jpg
Bu terasımınızın görüntüsü, direk karşıya bakan yerde "Albert Genau - Tiara Twinmax" olacak. Isicam konfor kullanılacak, Argon Gazı basılacak. 4+16+4 olacak
Yarım duvarlar ise (sağ ve sol alan oluyor), PVC kullanılacak. Isıcam konfor olacak, Argon gazı basılacak. 4+16+4 olacak
Alüminyum profil üzerinede çatı yapılacak, çatıda sadece şu malzeme kullanılacak: https://www.tekiz.com.tr/tr/urunler/cati-paneli/poliuretan-pir-yalitimli-cati-paneli
Sanırım en iyi malzemelerden birisiymiş, içindeki yalıtım kalınlığı 40mm olacak (daha büyüğünü yaptıramıyoruz, sipariş ile yapıyorlarmış ve küçük m2ler ile uğraşmıyorlar)
Dediğiniz gibi hem alt kata ısı yalıtımı olarak faydası olacak, hemde bu alana çıkan yerde fransız tipi pencere olduğu için soğuk oluyor. O sorunuda çözmüş olacağız. Üstünde kullanılacak malzeme gördüğüm kadarıyla çok ağır değil, zaten onun üzerine zor bir durum oluşmadıkça kimse çıkmayacak (oluk tıkanması vs. gibi durumlar)
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim, varsa tavsiyeniz dinlemek isterim.
-
Şimdi anladım :):) tek sorun çatı malzemesi olarak gözüküyor , hem ısı yalıtımı pek iyi olmayacak gibi hemde yağmur sesini direk içeri alacak gibi duruyor . -
tadilat projesi gerekiyor mu bu yapacağınız işlemin? çok anlamıyorum ancak böyle bir ihtiyacı olan bir arkadaşın konusunu araştırırken, yapılacak müdahaleye göre tadilat izni gerekebileceğinden bahsetmişlerdi.
-
Merhaba,
Siz dubleks daire de ne sorun yaşadınız acaba, biraz detay verir misiniz?
Bizde biraz daha geniş bir ev bakıyoruz ,dubleks olabilir diye düşünüyorduk.
-
quote:
Orijinalden alıntı: epamukMerhaba,
Siz dubleks daire de ne sorun yaşadınız acaba, biraz detay verir misiniz?
Bizde biraz daha geniş bir ev bakıyoruz ,dubleks olabilir diye düşünüyorduk.
Tabi ki çatı katının yalıtım sorunu vardı . Kışın soğuk oluyor yazın da tam tersi çok sıcak oluyordu . Bu durum doğal gaz faturasının yüksek gelmesine sebep oluyordu.
Ayrıca internet çatı katında tam çekmiyordu , bir bardak su içmek için bile merdiven inip çıkmak bir zamandan sonra yorucu oluyor. Tabi ki temizlik de yorucu oluyor özellikle merdivenin temizliği .
Ayrıca bizim evin çatı katında böcek sorunu vardı . Bir türlü çözemedik.
Eğer dublex ev düşünüyorsanız evi iyice inceleyin sorun soruşturun eğer yalıtımı iyiyse diğer sorunlar sizin için önemli değilse tercih edilebilir tabiki . Ayrıca yeni taşınacagınız daireye ilaçlatma yaptırın . En temiz görünen evde bile neler çıkıyor bir bilseniz.
-
hocam şimdi evden eve değişir ama ben yaşadığım sorunları anlatıyım:
1)çatı akıtması mutlaka çatının malzemesi iyi olsun mümkünse dıştan sac çatı kaplamasını tercih ederim akıtma ihtimali 0'a iniyor
2)benim evde 2 tane teras var terasın birinde çatının bütün suyu terasa boşalıyor ordan terası su giderine akıyor çok yağmur yağdığı zaman teras adeta gölet oluyor.
3)ISINMIYOR şuana kadar hiç doğalgaz yakmadık komşumuza 600tl civarı fatura gelirken bize 29tl geldi çünkü ısınamıyacağımızı bildiğimiz için yakmıyoz.
4)üst kat eğer alçıpan tavansa bazı yerlerinde çatlama oluyor. mesela benim evde alçıpan ve duvarın bitiştiği yerler komple çatlak.
5)internet yukarıdan çekmiyo
6)yukarıya bir tane su sebili alsanız iyi olur
tek avantajı komşu sesi yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dynd -- 16 Ocak 2021; 12:53:17 > -
1) Saç kaplama tek parça olmadığı için zamanla yıpranıyor açılıyor ve sürekli ısı değişkenliğinden terleme yapıyor , onun yerine osb üstüne sürme siyah yalıtımlardan 2 kat fileyle birlikte yaptırmak en sağlıklısı , onun üstünede shiling denen malzeme olabilir , ya da %100 garanti olsun istiyorsanız tamamen kenetlenerek birleştirilen çatı malzemeleri var onlarda olabilir . Çatı katlarında çoğu zaman sorun çatının su akıtması değil içeriden terlemesidir o yüzden çatınızı bulduğunuz ustaya değil çatı uzmanına yaptırın . Komple içeriden dışarıdan boşluksuz yalıtım yaptırıp çatı arasındaki hava alışverişini engellerseniz yazın yağmursuz geçen 1 ayda bile tavanınızdan su damlayabilir , bu yağmur suyu değil sizin evin buharıdır .
2)Çatınızın terasa akmaması için öncelikle çatı oluğu ( derin olanlardan )yaptırın ve oluğun giderini teras giderine bağlayın terasınızın su yalıtımı iyi değilse ( bunu iyi yapan müteahhit sayısı çok azdır ) çatı suyunu gidere vermeyip terasa akıtmak hatta zaman zaman gölet olması daha kötü sonuçlara yol açar .
3) kapalı terasın ısınmamasına imkan yoktur , ya yaptırdığınız kapatma sistemi , cam sistemi yanlış-uyduruk yapılmıştır ve terasınızın altı boşluktur , yalıtım yoktur ya da terasınız 10 dereceyken 2000 wattlık elektrikli ısıtıcının 30dk da terasınızı 24 dereceye getirmesini bekliyorsunuzdur . Ya da her ikisidir . 3. Bir ihtimal yoktur .
Aynı şekilde teras katınınında ısınmama ihtimali yoktur yalıtım eksikliği vardır .
4) Alçıpan tavanın bazı yerlerinde çatlama oluyorsa alçıpanın birleştirme yerlerindeki alçıları ve alçıpanı acemi bir usta yapmıştır , birleşim yerleri önce spreyle ıslatılır , alçıyla doldurulur sonra file çekilir sonra üstüne yine alçı doldurulur bu şekilde bir deprem olmadıkça ya da çatınız oynamadıkça birleşim yerlerinin açılmasına imkan yoktur . Diğer bir ihtimalde alçıpanın bağlandığı profiller sağlam ya da yeterli bağlanmamıştır . Sizin sorununuzda alçıpanla duvarın birleştiği yerlerde çatlaklar oluşuyorsa çatınızda sorun olma ihtimali vardır şiddetli rüzgar ya da kar yüklerinde fazla esneme yapıyor olabilir , ya da inşaat sırasında haraketli çatı yapılmıştır , bina bittiğinde çatı yükseltilip sabitlenmiştir ve kaynakları düzgün yapılmamıştır vb .
5) Çatı katlarında kullanılan çatı ve kartonpiyer kafesler yüzünden azda olsa faraday kafesi etkisi görülür ve tüm sinyalleri zayıflatabilir .
6) sebil gereklidir olmazsa olmazdır :) ancak çok daha önemlisi çatı katında bir eviniz varsa ve orada yaşıyorsanız mutlaka çatıda paratoner olsun .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 16 Ocak 2021; 15:6:15 >
Benzer içerikler
- 3 kişi yapılacak aktiviteler
- 4 yıllıktan 2 yıllığa geçiş var mı
- halı sahada yorulmamak için taktikler
- sakal kaç yaşında çıkar
- passiflora reçeteli mi
- walmart dolandırıcılığı
- black friday ne zaman 2024
- exxen filmleri
- yeşil nasim
- bim karavan
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X