Şimdi Ara

Tercih konusunda yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ben sayısal öğrencisiyim,bu sene sınav istediğim gibi gitmedi ve mf3: 42.000 mf4: 50.000 sıralamam var

Size sorum ben bi kaç yer düşündüm ama çok kararsızım;

Aslında esas isteğim tıp, veya mimarlıktı , ama puanım hiçbirine tutmuyo malum, bende uzun planlar sonucunda süleyman demirel bilgisayar müh. ne gitmeye karar verdim ama hala tıp veya mimarlık dendiğinde iç geçiriyorum( özelliklede tıp). Sizce ne yapmalıyım ? evet bilgisayarıda seviyorum ilgim var kodlama konularınada ama diğerlerini daha çok seviyorum...

Ancak tekrar girmesi girmesi çok zor geliyor, sizce girsem başarabilirmiyim vede mimarlık bilgisayar mühendisliğine tercih edilebilecek bir bölümmü? (Zaten tıptan vazgeçtim çünkü çok zor ve ben çalışmayı fazla sevmiyorum)

Son olarak tercih listem

Not: Tercih listem ütopiktir lütfen dalga geçmeyin

Ege tıp
    Dokuz eylül tıp
    Adü tıp
    Ege eczacılık
    Anadolu üniversitesi eczacılık
    Karadeniz teknik üniversitesi eczacılık
    İyte Mimarlık
    Dokuz eylül mimarlık
    GYTE Mimarlık---31.467
    Akdeniz mimarlık----Yeni
    Karadeniz teknik üniversitesi mimarlık----25.618
    SDÜ Mimarlık----38.192
    Süleyman demirel mimarlık----53.266

Lütfen yardım edin çok kararsızım çünkü

• Gerçekten tıp veya mimarlık istiyorsan o istediğin yerde okuyan adamları gördükçe iç geçirir durursun. Hayatının sonuna kadar da içinde ukte olarak kalır. Oraları istiyorsan ve kazanabilecek potansiyeli kendinde görüyorsan tekrar dene.
  • Yani eğer adam gibi çalışırsam kazanabilirim bu seneki facia sonuçların sebebi tamamen benim boşlamam yüzündendi
  • E tekrar dene o zaman. Hayatının geri kalanında mutlu olmak için bir yıl feda edilebilir bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shuurai

Gerçekten tıp veya mimarlık istiyorsan o istediğin yerde okuyan adamları gördükçe iç geçirir durursun. Hayatının sonuna kadar da içinde ukte olarak kalır. Oraları istiyorsan ve kazanabilecek potansiyeli kendinde görüyorsan tekrar dene.

Eğer tıp gibi bir hedefin varsa tekrar deneyebilirsin. Yalnız şimdiye kadar tekrar giren insanların ben çok dramatik bir değişime sahip olduğunu göremedim. Sıralamalarını en fazla 5-10 bin değiştirebildiler. Durum böyleyken sen 40 binlerden tıpa girebilmeyi düşünüyorsun. Yani dürüst olmak gerekirse şu anda girebileceğin bölümleri bence tekrar gözden geçir. Bir sene daha hazırlanmak biraz sıkıcı ve yorucu aynı zaman da boşa olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowhero

quote:

Gerçekten tıp veya mimarlık istiyorsan o istediğin yerde okuyan adamları gördükçe iç geçirir durursun. Hayatının sonuna kadar da içinde ukte olarak kalır. Oraları istiyorsan ve kazanabilecek potansiyeli kendinde görüyorsan tekrar dene.

Eğer tıp gibi bir hedefin varsa tekrar deneyebilirsin. Yalnız şimdiye kadar tekrar giren insanların ben çok dramatik bir değişime sahip olduğunu göremedim. Sıralamalarını en fazla 5-10 bin değiştirebildiler. Durum böyleyken sen 40 binlerden tıpa girebilmeyi düşünüyorsun. Yani dürüst olmak gerekirse şu anda girebileceğin bölümleri bence tekrar gözden geçir. Bir sene daha hazırlanmak biraz sıkıcı ve yorucu aynı zaman da boşa olabilir

Hedeflerini gözden geçirmeli belki ancak sırf puanı bazı yerlere tutuyor diye de şu anda bir yere yerleşmeye çalışmamalı.

• quote:

quote:

quote:

Hedeflerini gözden geçirmeli belki ancak sırf puanı bazı yerlere tutuyor diye de şu anda bir yere yerleşmeye çalışmamalı.

Arkadaşım iyi güzel adamı gelecek seneye teşvik ediyorsun da, sen mi üstleneceksin bu adam gelecek sene daha kötü yaparsa :P

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşım iyi güzel adamı gelecek seneye teşvik ediyorsun da, sen mi üstleneceksin bu adam gelecek sene daha kötü yaparsa :P

Alınması gereken bir risk.

• İkinizinde haklı yanları var aslında,bir yanım risk al diyo diğer yanım ise yerleş risk alma diyo, ama bundan bir sene sonra pişman olmaktanda korkuyorum

Sonuçlar açıklandığından beri her gün karar değiştiriyorum en son bizimkilerle sdü-bilgisayarda karar kıldık ama işte emin değilim, neyse uyansınlarda birdaha konuşayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.