Şimdi Ara

tercih yapmamda lütfen yardımcı olun banaaaaa k20dmi? eos 50dmi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdiden bu iki makine hakkında yaptığınız yorumlardan dolayı teşekkür ederim..

Ben uzun zamandır arkadaşlarımn makineleriyle çekimler yapıorum ve iki makineyide kullandım

Ama bu makinelerin gerçek sahiplerinden gelen yorum daha değerli olucak..

Lütfen k20d ve 50d kullanıcıları kendi makinelarınızn artılarını ve eksilerini burda paylaşırsanız tercih yapmamda bana yardım etmiş olucaksınız...

neden k20d?

neden 50d?

bana yarıdm edin lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zemsta -- 25 Mayıs 2009; 11:49:02 >

• Ben olsam K20D'yi alırdım.
    Çünkü objektif fiyatları çok çok uygun Canon'a göre.
    Kaldıki 70'lerden beri üretilen Pentax objektiflerin bir çoğu tam uyum sağlıyor.

Son olarak, Canon'nun makineleri bana OYUNCAK gibi geliyor, pek kalite hissi vermiyor elimde. Şahsi düşüncem bu yönde.
  • K20D kullanıyorum.. toza suya dayanıklı sağlam body, verdiği detaylar***, gövdede SR, Pentax a özgü çekim modları (Sv - TAv), ölü pixelleri servise gitmeden remap yapabilme, gerçekten işe yarayan sensör temizleme, makina üzerinde HDR dahil bi çok uygulama, geriye dönük 40 yıllık lensleri tam uyumlu olarak kullanabilme, ve en önemlisi Limited lensleri kullanabilme şansı :)

50D konusunda pek fikrim yok.. 40D nin üzerine neler koydu bilmiyorum.. ama her halukarda K20D ye göre daha hızlı bi makina.. hız sizin için öncelikse 50D daha mantıklı..

fakat bu iki cihazın arasındaki fiyat farkı da göz önünde bulundurulmalı..

***detay konusunda dprewiev gibi bi çok inceleme sitesine bakabilirsin.. yüksek ISO lar dahil K20D rakipsiz..

son olarakwww.pentaxturkey.com adresinde daha ayrıntılı bilgiler ve yorumlar bulabilirsiniz..

• mağazada gördüm geçen k20 (samsung gx20 daha doğrusu) 2bin lira iken 50d 5 bin lira idi.

satıcıya sordum farkı nedir bunların?

olurmu abi ya?işte bak daha büyük kem küm canon ama yaa.mintaxmı dediniz vs vs :)

e dedim ben aradaki farkla pentaxın star lenslerinden takarsam buna napcak kimle rakip olcaz?
    cevap: bende l serisi takarım 50deye :)

98 model dizel corsa fiyatına bir adet 50d ve bir adet l serisi lens sahibi yapcaktı abi bizi ayaküstü :)

almayın abi mintax :)
  • fiyat hangisi uygunsa onu alın yatırımı iyi lense yapın bence.
  • benmde aklımdan fiyatı yüzünden pentax geçio ama canon çok kullandığım içinmidir nedir

elim hep canon arıyo eğer pentax alırsam alışmam uzun sürecek gibi yada sizlerin yani

pentax kullanıcılarınn başını çok ağrıtağım galiba...

• 800 üstü yüksek isoya ve hıza ihtiyacın yoksa ve amacın sadece maksimum detaylar alabikeceğin fotoğraflar çekmekse k20d çok çok kaliteli ve ekonomik bir tercih olur 50d ye göre.

kaldıki ben d3 ve d700 kullandım uzun süre. şuanda yüksek isoda bu ikisinin rakibi yok piyasada. ama k20d nin tadı bambaşka. yüksek para vermene gerek yok. ben yüksek paralar verdim zamanında k20d iso 100-800 arası fotoğraf kalitesi açisından 10.000 ytl ye satılan makinelerden bile daha iyi daha ne diyeyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ama bir gün hızlı çekime ihtiyaç olursaki en büyük fantazim moto gp ve f1 yarışlarını istanbul parktta canlı canlı izlemek ve çekmek

k20d o konuda yetrli kalmayacak gb???
  • quote:

Orjinalden alıntı: NovariX

Ben olsam K20D'yi alırdım.
    Çünkü objektif fiyatları çok çok uygun Canon'a göre.
    Kaldıki 70'lerden beri üretilen Pentax objektiflerin bir çoğu tam uyum sağlıyor.

Son olarak, Canon'nun makineleri bana OYUNCAK gibi geliyor, pek kalite hissi vermiyor elimde. Şahsi düşüncem bu yönde.

Oyuncak gibi mi?
    EOS 400D yada 450D karıştırdınız sanırım?

50D, K20D'den boyut olarak bile büyük. Bu halde K20D' mi oyuncak oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 31 Mayıs 2009; 12:05:35 >
  • Önemli olan boyutu değildir yaptığı işi nekadar doğru ve iyi yaptığıdır. İnsanların beyninde gövdenin büyük olması daha iyi olacakmış gibi bir varsayım oluşmuş ama sanırım Pentax bunun cevabını sağlam vermeye devam ediyor. K20D imaj kalitesi açısından 50d den üstün bir gövdedir. (detaylardaki ve dokudaki derinlik ile orjinal halindeki renk tonları vs.) Fotoğraf makinesinin birinci önceliğide verdiği detaylar ve kaliteli sonuçtur. Bunu yaparkende ödenen paranın nekadarını hakettiğidirki bu konuda K10D ve K20D nin rakibi hala yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 31 Mayıs 2009; 12:34:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: dgnzcn

kaldıki ben d3 ve d700 kullandım uzun süre. şuanda yüksek isoda bu ikisinin rakibi yok piyasada.

d3ü bilmem ama 5d mark ii'nin yanında d700ün pek şansı yok gibi zaten biraz daha pahalı olmasına karşın kapalı gişe satış yapıyor

http://www.photographybay.com/2008/12/27/canon-5d-mark-ii-vs-nikon-d700-in-depth-iso-comparison/

• galiba tercihi canon dan yana kullanıcam

paylaştığınız tüm tecrübeler için teşekkür ederim arkadaşlar...
  • bende öncelikli olarak K20D yi tavsiye edicem bu ikisi arasında.

ama illaki canon almak istiyorsanız bari gidin 40D alın. 50D nin 40D ye üstünlüğü sadece megapiksel fazlası - ki ne kadar üstünlük sayılır tartışılır- ve daha iyi ekranı. bunun dışında hem imaj kalitesi hemde iso başarısı olarak 40D daha iyi. hızsa hız body kalitesiyse kalite, hepsi var 40D de. aradaki fiyat farkını vermeye değmez 50D ye. o fiyat farkına çok güzel L serisi bir lens alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 11 Haziran 2009; 6:34:25 >
  • muhtemelen 40d olucak türkiyeden alırsam yok yurt dışı getirtirsem 50d...

tekrar tekrar teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: zemsta

muhtemelen 40d olucak türkiyeden alırsam yok yurt dışı getirtirsem 50d...

tekrar tekrar teşekkürler...

bence yurtdışından bile alacak olsanız tercihiniz 40D olsun. gerçekten aradaki farka değecek bir artısı yok 50D nin. kötü kamera değil ama 40D dende fiyat farkını hakedecek kadar iyi kamera değil. yurtdışından alınacak 40D ve yanına L serisi bir lens çok daha hesaplıya gelir.
    yurtdışından 50D kit alana kadar 40D+17-50 Tamron alınır bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 11 Haziran 2009; 6:41:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.