Şimdi Ara

TERCİHLER BUGÜN AÇIKLANIYOR HERKES KAZANDIĞI LİSEYİ BURAYA YAZSIN :) [ANA KONU] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
907
Cevap
11
Favori
29.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul pendik 180 veya 360 tırkontenjan sayısı ikisinide söylersen sevinirim tam olarak hatırlamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: serbes

quote:

Orijinalden alıntı: RageAgainstTheMachine

quote:

Orijinalden alıntı: serbes

quote:

Orijinalden alıntı: ADEBISI

Kardesimin kazandigi okula kaydini yaptirdik.Simdi ek yerlestirme icin herhangi bir basvuru yapmamiz gerekiyor mu? yoksa sadece takip mi edecegiz

3 eylülde aşağıdaki linkten kontrol edin...

Sakın atlamayın, çünkü yedek kayıtlarda hızlı bir süreç yaşanacak... Her gün mutlaka göz atmakta fayda var...

https://e-okul.meb.gov.tr/IlkOgretim/Veli/IOV00001.aspx

hocam anlık olarak takip edilecek diyorlar. Geçen seneki gibi yedek dönemleri olmayacakmış. Doğru mu?

Açıkçası bilmiyorum, istediğimiz tercihe kayıt yaptığımızdan hiç ilgilenmedim yedek konusuyla...

Lakin eğer yedekleri kovalıyor olsak meb in sitesine günde 100 kere bakardım...

teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Chop Suey

Bakiyorumda forumun tamami 460-470+ liselere bol keseden carrada curra girmis. Var mi benim gibi Tuzla Anadolu Kazanan? 6.sinifta puanim iyiydi, 8'dede iyiydi ama 7.sinifta cok kotuydu hasta girmistim zaten 40dkda bitirip cikmistim velhasil kelkelam burda yazan cogu kisinin o yazdigi okullara girdigini de dusunmuyorum. Neyse girenlere hayirli olsun. Umarim iyi bir egitim yili olur. 330.sirada yedekteyim giremeyecegim belli ama neden beni yedege yazmislar anlamadim 300.yedek oldugum okul ise benim oypmden sadece 10 puan yuksek mebin sacmaliklari iste...
    Bu arada yedek oldugum okulun kontenjani ise 120... Ben 300.yedegim. Gelde cildirma.

bu sene genel başarı çok arttı. Forumun başarısı çok garipsemedim açıkçası

• quote:

quote:

Bakiyorumda forumun tamami 460-470+ liselere bol keseden carrada curra girmis. Var mi benim gibi Tuzla Anadolu Kazanan? 6.sinifta puanim iyiydi, 8'dede iyiydi ama 7.sinifta cok kotuydu hasta girmistim zaten 40dkda bitirip cikmistim velhasil kelkelam burda yazan cogu kisinin o yazdigi okullara girdigini de dusunmuyorum. Neyse girenlere hayirli olsun. Umarim iyi bir egitim yili olur. 330.sirada yedekteyim giremeyecegim belli ama neden beni yedege yazmislar anlamadim 300.yedek oldugum okul ise benim oypmden sadece 10 puan yuksek mebin sacmaliklari iste...
    Bu arada yedek oldugum okulun kontenjani ise 120... Ben 300.yedegim. Gelde cildirma.

liselerde hep oyle oluyo bakiyorum universite kazananlara hep dandik dandik universiteler. ayrica bu forum caliskan degil cakal kayniyor.

• quote:

quote:

quote:

liselerde hep oyle oluyo bakiyorum universite kazananlara hep dandik dandik universiteler. ayrica bu forum caliskan degil cakal kayniyor.

Kandıran kendini kandırıyordur Ama ben pek sanmıyorum öyle olsun.

• Öncelikle selam arkadaşlar. Benim sonuçlar bunlar:http://i.imgur.com/Wgr45.png
    Beşiktaş Anadolu için herhangi bir şansım var mı sizce? Yeşilköy'ü ben yüksek bir ihtimal olur diye düşünüyorum. Burdan Yeşilköy'lü arkadaşlara selamlar Umarım herkes istediği yere yedekten medekten bir şekilde girer. Bu arada okul öncesi çevre edinme amacıyla benim tutturduklarıma yakın olanlar pm atsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: droww

Öncelikle selam arkadaşlar. Benim sonuçlar bunlar:http://i.imgur.com/Wgr45.png
    Beşiktaş Anadolu için herhangi bir şansım var mı sizce? Yeşilköy'ü ben yüksek bir ihtimal olur diye düşünüyorum. Burdan Yeşilköy'lü arkadaşlara selamlar Umarım herkes istediği yere yedekten medekten bir şekilde girer. Bu arada okul öncesi çevre edinme amacıyla benim tutturduklarıma yakın olanlar pm atsın.

Yeşilköy cepte. Beşiktaş bir ihtimal

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Brolaf

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Beyler Beşiktaş Anadolu lisesini kazandım asil olarak aranızda orayı kazanan veya okuyan var mıdır ? birde pertevniyale 37. sıradan beşiktaş atatürke 309.sıradan ve çapa öğretmen anadoluya 330.sıradan yedeğim sizce çapa veya atatürkün olma ihtimali var mı ? son olarak ben aslında yedekten vefaya girmeyi planlamıştım ama vefa dolmuş bu nasıl oldu yani çapa atatürke yedektan girdim ama vefaya giremedim ? oyp 477,7 sizce niye yedeklere bile giremedim ?

pertevniyal gelir ama diğerleri zor.. Vefa kaçıncı tercihindi ?

7 pertevden sonra ama diğerleri oldu o olmadı

Zaten 3 okula yedek olabiliyorsun... Tercih sıralamana göre yedeklere yerleştirildiğin için vefa'ya yedek olamamışsın.

Ulan hay ben böyle işin ... o dersane hocasının

Sistem çok hatalı bu sene.

Aynen birde son bir şey soracam pertevle beşiktaş anadolu arasında eğitim arasında sence çok fark var mıdır ? yani çevre olarak beşiktaş çok daha iyi ama eğitimi sence nasıldır perteve kıyasla birde pertev kötü yerde sakat beşiktaş anadolu ise denize sıfır neyse sence eğitim farkı çok var mıdır ?

Pertevniyal çok ama çok köklü bir okul. Köklü yani ama B.A.L de gerek konumu gerek manzarası ile altta kalmaz. Çok büyük fark yoktur.. İçin rahat olsun

dostum hangi okul mezunusun ? pertevniyal de kaç kere derse girdin veyahut pertevniyalin kazananlar listesine kaç kere baktın? yavaş akıl ver biraz , milletin geleceğiyle oynama

• quote:

Orijinalden alıntı: Tracy-Mcgrady

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Beyler Beşiktaş Anadolu lisesini kazandım asil olarak aranızda orayı kazanan veya okuyan var mıdır ? birde pertevniyale 37. sıradan beşiktaş atatürke 309.sıradan ve çapa öğretmen anadoluya 330.sıradan yedeğim sizce çapa veya atatürkün olma ihtimali var mı ? son olarak ben aslında yedekten vefaya girmeyi planlamıştım ama vefa dolmuş bu nasıl oldu yani çapa atatürke yedektan girdim ama vefaya giremedim ? oyp 477,7 sizce niye yedeklere bile giremedim ?

pertevniyal gelir ama diğerleri zor.. Vefa kaçıncı tercihindi ?

7 pertevden sonra ama diğerleri oldu o olmadı

Zaten 3 okula yedek olabiliyorsun... Tercih sıralamana göre yedeklere yerleştirildiğin için vefa'ya yedek olamamışsın.

Ulan hay ben böyle işin ... o dersane hocasının

Sistem çok hatalı bu sene.

Aynen birde son bir şey soracam pertevle beşiktaş anadolu arasında eğitim arasında sence çok fark var mıdır ? yani çevre olarak beşiktaş çok daha iyi ama eğitimi sence nasıldır perteve kıyasla birde pertev kötü yerde sakat beşiktaş anadolu ise denize sıfır neyse sence eğitim farkı çok var mıdır ?

Pertevniyal çok ama çok köklü bir okul. Köklü yani ama B.A.L de gerek konumu gerek manzarası ile altta kalmaz. Çok büyük fark yoktur.. İçin rahat olsun

dostum hangi okul mezunusun ? pertevniyal de kaç kere derse girdin veyahut pertevniyalin kazananlar listesine kaç kere baktın? yavaş akıl ver biraz , milletin geleceğiyle oynama

Alıntıları Göster
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RageAgainstTheMachine -- 30 Ağustos 2012; 20:34:25 >

• Merhabalar, ben SBS'ye önümüzdeki sene gireceğim. Daha önceden hedeflerimi net olarak belirlemek istiyorum, bu yüzden sormak istediğim birkaç soru var.

• Kadıköy Anadolu Lisesi hakkında bu forumda paylaşılmış olan olumsuz birçok mesaj var. Puanına göre ortamının 'saçma' (?) olduğundan tutun da eğitiminin yetersiz olduğu iddiasına kadar birçok bilgi var. Bu bilgilerin ne kadarı doğrudur, ne kadarı yanlıştır? Ayrıca bu lisedekilerin, hemen yanlarında bulunan Saint Joseph'lilerle arası nasıldır?
  • Kadıköy Anadolu Lisesi ile Kabataş Lisesi arasında, her sabah köprüden geçirecek kadar büyük bir fark mevcut mudur? Anadolu Yakası'nda oturuyorum ve Kadıköy Anadolu Lisesi yürüme mesafesinde.
  • Avusturya Lisesi hakkında genel yorumlar nelerdir, başarı bursu gibi bir burs durumu var mıdır?

Bir de bu sene SBS'ye girenler, önerebilecekleri bir çalışma tekniğini veya herhangi bir konuda bir tavsiyeleri varsa yazabilirlerse güzel olur. Sayısal konulara yönelik olduğumu da ekleyeyim.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancetta -- 30 Ağustos 2012; 12:30:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yerdeniz B.

Merhabalar, ben SBS'ye önümüzdeki sene gireceğim. Daha önceden hedeflerimi net olarak belirlemek istiyorum, bu yüzden sormak istediğim birkaç soru var.

• Kadıköy Anadolu Lisesi hakkında bu forumda paylaşılmış olan olumsuz birçok mesaj var. Puanına göre ortamının 'saçma' (?) olduğundan tutun da eğitiminin yetersiz olduğu iddiasına kadar birçok bilgi var. Bu bilgilerin ne kadarı doğrudur, ne kadarı yanlıştır? Ayrıca bu lisedekilerin, hemen yanlarında bulunan Saint Joseph'lilerle arası nasıldır?
  • Kadıköy Anadolu Lisesi ile Kabataş Lisesi arasında, her sabah köprüden geçirecek kadar büyük bir fark mevcut mudur? Anadolu Yakası'nda oturuyorum ve Kadıköy Anadolu Lisesi yürüme mesafesinde.
  • Avusturya Lisesi hakkında genel yorumlar nelerdir, başarı bursu gibi bir burs durumu var mıdır?

Bir de bu sene SBS'ye girenler, önerebilecekleri bir çalışma tekniğini veya herhangi bir konuda bir tavsiyeleri varsa yazabilirlerse güzel olur. Sayısal konulara yönelik olduğumu da ekleyeyim.

• KAL türkiye'nin ikinci maarif kolejidir. Kadıköy Anadolu hakkındaki safsatalara takılma. Çok iyi, köklü, kaliteli bir okul. İEL hakkında da ileri geri yorum atanlar oluyor. Takılma böyle şeylere her şey hakkında zıt fikirler olabilir. Ama ben KAL'ı gezmiş görmüş biri olarak kesinlikle gerek okuldan, gerek okuldakilerden memnuniyet içerisinde ayrıldığımı söyleyebilirim. SJ ile olan mevzu eskilere dayanıyor. Barcelona- Real Madrid gibi düşün. Bazı konularda olan çekişme gibi Böyle şeyleri çok büyütme. Eger kendini uzak tutarsan sana ucu dokunabilecek bir olay değil. Bana kalırsa kesinlikle öyle bir fark yok. Puan farkına takılma çünkü Kabataş'ın kontenjanı 120. Eger Kadıköy'ün kontenjanı da 120 olsaydı puanlar denk olurdu. Kabataş'ın manzarası daha iyidir. KAL'dan o konuda laf edilmez. Ama KAL'da moda da zaten. İki okul arasında kesinlikle ucurum yok. Birbirine denk okullardır ikiside. Avusturya Lisesi' hakkında çok bir şey bilmiyorum açıkçası fakat Kal veya Kabataş'ı tutturacak puanın varsa Kabataş ve KAL önceliğin olsun derim.

Çalışma taktiğine gelince. İlk önce bu sene dirsek çürütmen lazım. Sana sosyal hayatını sıfırla demiyorum. Ama kısıtlamalar gerekebilir. Çünkü 8 lisenin temelini olusturuyor ve emin ol 6 ve 7 hiç benzemiyor 8.sınıf'a çalısmadan başarı elde etmek imkansız. Konular'ı dersanede hızlı gececeksiniz zaten. Tempon okul ile eş değil dersane ile eş olsun. Hatta takıldığın konuları 2 kere çalışabilecek kadar bir zaman dilimi de bırak. Son ay kendini denemelere ver. Böylece sınav stresini de düşüreceksin. Ve zaman kavramına takılma. 5 ay kalmıs daha vakit var derken kendini sınav salonun'da soru çözerken bulabilirsin. Zaman hızlı geçiyor çünkü. Hayırlısı olsun senin için

• Kadıköy Anadolu Lisesi hakkında içimi rahatlattınız, teşekkür ederim. 2013'deki SBS'de olacak durumu çok merak ediyorum. Bu sene puanlar fazla fazla yükselmiş, umarım önümüzdeki sene puanlar biraz daha düşer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yerdeniz B.

Kadıköy Anadolu Lisesi hakkında içimi rahatlattınız, teşekkür ederim. 2013'deki SBS'de olacak durumu çok merak ediyorum. Bu sene puanlar fazla fazla yükselmiş, umarım önümüzdeki sene puanlar biraz daha düşer.

Puanlar önemli değil. Önemli olan sıralama. Kadıköy için ilk yerleştirmede 4000 girmen gerekiyor. Ben 5400. Oldum ve yedeklerdeyim stresli iş. Ama gelecek gibi görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lancetta

Merhabalar, ben SBS'ye önümüzdeki sene gireceğim. Daha önceden hedeflerimi net olarak belirlemek istiyorum, bu yüzden sormak istediğim birkaç soru var.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serbes -- 30 Ağustos 2012; 19:31:38 >

• @Yerdeniz B.
    Sayısalla ilgiliysen fen liselerini de düşünmeni tavsiye ederim.
  • Ahmet Keleşoğlu Anadolu(Üsküdar Anadolu) Lisesi

Arkadaşlar yiğenim bu okula gidecek ama çocuk
    internetten bakmış okul hakkında pek de iyi
    söylentiler yok(ekşi gibi platformlar) Herkes
    şikayetçi, geldi bana sordu ne yapabilirim diye
    cunku o okuldan sogumus belkıde korkmus
    durumda diğer yedeklerden en düşük sıra 190. yedek galiba. Yardım edemedım cunku yeni sistemi
    hiç bilmiyorum ve takip etmekten yoruldum
    açıkcası. Onun asıl merak ettiği mesele 10'da baska
    bi liseye gecebilir miyim yeterli puanla mevzusu?
    Bunu bilen bi forumdaşım açıklarsa sevinirim.

• Başka bir liseye geçmek mümkün. Mobildeyim ayrıntısını sonra yazarım, internetten de bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uluç.

Ahmet Keleşoğlu Anadolu(Üsküdar Anadolu) Lisesi

durumda diğer yedeklerden en düşük sıra 190. yedek galiba. Yardım edemedım cunku yeni sistemi

Eğer nakil yapacağı okulda boş kontenjan varsa ve yedek döneminde kayıt hakkı kazanan en son öğrenciden puanı yüksek ise nakil yapılabilir. Kendinden yüksek puanlı ve kontenjanı olmayan okullar dışında nakil yapabilir.

• quote:

quote:

Eğer nakil yapacağı okulda boş kontenjan varsa ve yedek döneminde kayıt hakkı kazanan en son öğrenciden puanı yüksek ise nakil yapılabilir. Kendinden yüksek puanlı ve kontenjanı olmayan okullar dışında nakil yapabilir.

Hangi vakit başvurmak gerekir?

• quote:

quote:

quote:

Hangi vakit başvurmak gerekir?

Yedek yerleştimelerden sonra

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.