Şimdi Ara

TERCİHLER BUGÜN AÇIKLANIYOR HERKES KAZANDIĞI LİSEYİ BURAYA YAZSIN :) [ANA KONU] (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
907
Cevap
11
Favori
29.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yanlız bahsettıgınız acıklar ıcın cankaya meb e gıttım
    hayır bılgısayarlı atamanın dısında hıc bır yerlestırme olmayacak
    ek yedek kontenjan acılmayacak
    ve acıkta kalan kontenjanlar acıkta kalacak doldurulmayacak dedıler
    BENDE CARESIZ EVE DONDUM
  • Ben yine de 17 Eylülden sonra MEB ve okulu takip edin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakodede

yorumlara tesekkurler
    BENDE CARESIZ EVE DONDUM

Ya onlar anlatamadı ya sen anlayamadın ya da ben. Madem açık olmayacak o zaman neden bize yedek sırası verdiler ? Demekki açılan kontenjana yerleştiriliyormuş. Saygılar
  • sonuc sayfasında yazan 3 yedek dısında bır yere gıremıyorsunuz basvuramıyorsunuz anlamında soyledım.
    yanı bızım oglan bır okulda 490.sırada dıgerınde 483 en yakın 129.yedekte
    bu 3 okul dısında yedeklere muracaat edemıyorsunuz
    bu 3 yedekıde bılgısayar atadı
    yanı 129.yedek dısında bır sansımız yok dıyorum
    bunu cankaya mebte onaylıyor

adaletsızlık var soylekı:
    yenı okulları yazdık dusuk puandan oturu
    ama burdada sadece 10 tercıh yapabılme engelıne takıldık
    yenı 24 lıse anadolu lısesı olmustu
    ılk 5 e eve yakın yerlerı yazdık
    dıger 5 ede ankaradakı basarılı dıger lıselerı
    bızımkı 357 puanla 129.yedeke gırebılırken aynı puana yakın puan ıla arkadası k.oren dekı bır anadolu lısesını asıldan kazandı

mebe soyle bır maıl attım:

Oglum son sbs de sureklı degısen talımatlar uygulamaların kurbanlarından
    bırı oldu.Milli eğitim bakanlıgı sunları cevaplamalı ve cozum uretmelıdır.Cozum uretmenızı bekler bılgı verılmesını saygılarımla arz ederım.Konu ıle ılgılı Ilce mıllı egıtım bakanlıgına bugun basvurduk.Bırımınıze yonlendırdıler

1-Her buyuk ılde onlarca anadolu lısesı varken neden sadece 10 tercıh hakkı ıle olay sınırlandırıldı

2-2011 de duz lıse ıken 2012 de Anadolu lısesı yapılıp tercıh lıstelerıne gıren okulların puanları ve yuzdelıklerı bellı olmadıgından tercıhler rastgele yapıldı.Neden ilk seneye ozel bır taban puan uygulaması yapılmadı.ornek:Oglum 357 puan aldı.Tercıh lıstesıne dusuk puanından oturu
    sadece yenı anadolu lısesı yapılan 24 okuldan evımıze yakın 10 unu tercıh ettık.Tercıh lıstesı 10 ıle sınırlandırılmasa hepsını yazacak ıdık.Oglum asıl lısteden hıc bır okula yerlestırılemedı.Sancak Anadolu lısesı 129.yedegıne gırebılmıs.Oysakı aynı puanı alan arkadası Kecıorende bır anadolu lısesını kazanmıs. Bız puanı bellı olmadıgından,tercıh kısıtlamasından ve uzun yoldan burayı yazamamıs ıdık.

3-Okulların yedek lerı 10 tercıh olarak degılde sadece ılk tercıhlerden sadece 3 unde degerlendırılmıs.Ornek verecek olur ısek:357 puan alıp 10 tercıh yapan ogrencı 9.sıradakı okulun 5.yedegıne gırebılecek ıken yedekler de 3 ıle sınırlandırıldıgı ıcın ılk 5 tekı yedek tutan 3 okul yedeklere gırebılmıs.Onlardada yedek sıralaması 129.-483.-490.sıralar.Buda cok mantıksız
    adaletsız bır uygulama olmus.Dıger tercıhlerdekı yedeklerde dıkkate alınsa oglum su an bır anadolu lısesınde ıdı.

Yenı eklenen Anadolu lıselerı belırsızlıklerı,sadece 10 tercıh uygulaması ve mantıksız yedek uygulamaları ıle yerlesemeyen fakat aynı puandan farklı okullara gıren ogrencılerı, adaletsızlıgıde gozunune alarak magdur ogrencıler ıcın onumuzdekı gunlerde yedek lısteler ıcın basvurularda bırseyler yapıp magdurıyetlerı gıdermek ıcın geregının yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.

BU YAZIYA SOZLU CEVABI CANKAYA MEB VERDI.BIRSEY YAPAMAYIZ.EGITIM TEKNOLOJILERINE BASVURUN.BENDE ORAYADA BASVURDUM.AMA BIRSEY CIKMAYACAK GIBI

• quote:

Orijinalden alıntı: canberk88

quote:

yorumlara tesekkurler
    BENDE CARESIZ EVE DONDUM

Ya onlar anlatamadı ya sen anlayamadın ya da ben. Madem açık olmayacak o zaman neden bize yedek sırası verdiler ? Demekki açılan kontenjana yerleştiriliyormuş. Saygılar

Dostum olay farklı Bizim yedek yerleştirmeler bittikten sonra da boş kontenjanlar kalıyor.. İşte onlar için tekrar yerleştirme yapılmayacak heralde hocamıza ondan bahsetmişler

• quote:

Orijinalden alıntı: RageAgainstTheMachine

quote:

quote:

yorumlara tesekkurler
    BENDE CARESIZ EVE DONDUM

Dostum olay farklı Bizim yedek yerleştirmeler bittikten sonra da boş kontenjanlar kalıyor.. İşte onlar için tekrar yerleştirme yapılmayacak heralde hocamıza ondan bahsetmişler

Ya onlar anlatamadı ya sen anlayamadın ya da ben

sanırım ben anlamamışım

• quote:

quote:

quote:

quote:

yorumlara tesekkurler
    BENDE CARESIZ EVE DONDUM

sanırım ben anlamamışım

Sen CAL yedeklerindeydin değil mi kardeşim?

• quote:

sonuc sayfasında yazan 3 yedek dısında bır yere gıremıyorsunuz basvuramıyorsunuz anlamında soyledım.
    yanı bızım oglan bır okulda 490.sırada dıgerınde 483 en yakın 129.yedekte
    bu 3 okul dısında yedeklere muracaat edemıyorsunuz
    bu 3 yedekıde bılgısayar atadı
    yanı 129.yedek dısında bır sansımız yok dıyorum
    bunu cankaya mebte onaylıyor

adaletsızlık var soylekı:
    yenı okulları yazdık dusuk puandan oturu
    ama burdada sadece 10 tercıh yapabılme engelıne takıldık
    yenı 24 lıse anadolu lısesı olmustu
    ılk 5 e eve yakın yerlerı yazdık
    dıger 5 ede ankaradakı basarılı dıger lıselerı
    bızımkı 357 puanla 129.yedeke gırebılırken aynı puana yakın puan ıla arkadası k.oren dekı bır anadolu lısesını asıldan kazandı

mebe soyle bır maıl attım:

Oglum son sbs de sureklı degısen talımatlar uygulamaların kurbanlarından
    bırı oldu.Milli eğitim bakanlıgı sunları cevaplamalı ve cozum uretmelıdır.Cozum uretmenızı bekler bılgı verılmesını saygılarımla arz ederım.Konu ıle ılgılı Ilce mıllı egıtım bakanlıgına bugun basvurduk.Bırımınıze yonlendırdıler

1-Her buyuk ılde onlarca anadolu lısesı varken neden sadece 10 tercıh hakkı ıle olay sınırlandırıldı

2-2011 de duz lıse ıken 2012 de Anadolu lısesı yapılıp tercıh lıstelerıne gıren okulların puanları ve yuzdelıklerı bellı olmadıgından tercıhler rastgele yapıldı.Neden ilk seneye ozel bır taban puan uygulaması yapılmadı.ornek:Oglum 357 puan aldı.Tercıh lıstesıne dusuk puanından oturu
    sadece yenı anadolu lısesı yapılan 24 okuldan evımıze yakın 10 unu tercıh ettık.Tercıh lıstesı 10 ıle sınırlandırılmasa hepsını yazacak ıdık.Oglum asıl lısteden hıc bır okula yerlestırılemedı.Sancak Anadolu lısesı 129.yedegıne gırebılmıs.Oysakı aynı puanı alan arkadası Kecıorende bır anadolu lısesını kazanmıs. Bız puanı bellı olmadıgından,tercıh kısıtlamasından ve uzun yoldan burayı yazamamıs ıdık.

3-Okulların yedek lerı 10 tercıh olarak degılde sadece ılk tercıhlerden sadece 3 unde degerlendırılmıs.Ornek verecek olur ısek:357 puan alıp 10 tercıh yapan ogrencı 9.sıradakı okulun 5.yedegıne gırebılecek ıken yedekler de 3 ıle sınırlandırıldıgı ıcın ılk 5 tekı yedek tutan 3 okul yedeklere gırebılmıs.Onlardada yedek sıralaması 129.-483.-490.sıralar.Buda cok mantıksız
    adaletsız bır uygulama olmus.Dıger tercıhlerdekı yedeklerde dıkkate alınsa oglum su an bır anadolu lısesınde ıdı.

Yenı eklenen Anadolu lıselerı belırsızlıklerı,sadece 10 tercıh uygulaması ve mantıksız yedek uygulamaları ıle yerlesemeyen fakat aynı puandan farklı okullara gıren ogrencılerı, adaletsızlıgıde gozunune alarak magdur ogrencıler ıcın onumuzdekı gunlerde yedek lısteler ıcın basvurularda bırseyler yapıp magdurıyetlerı gıdermek ıcın geregının yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.

BU YAZIYA SOZLU CEVABI CANKAYA MEB VERDI.BIRSEY YAPAMAYIZ.EGITIM TEKNOLOJILERINE BASVURUN.BENDE ORAYADA BASVURDUM.AMA BIRSEY CIKMAYACAK GIBI

Sayın hocam duyarlılığınızı anlıyorum fakat tercih sınırlandırılması senelerdir var.. Ayrıca yeni anadolu liseleri tam piyango olmuş. Bunlara dair yapılacak bir şey yok. Yeni açılanların puanı tam bir piyango.. 400'de olabilir 350 de.. Şanssızlık sizi bulmuş..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yorumlara tesekkurler
    BENDE CARESIZ EVE DONDUM

sanırım ben anlamamışım

Evet dostum sende KAL :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yorumlara tesekkurler
    BENDE CARESIZ EVE DONDUM

sanırım ben anlamamışım

Evet dostum sende KAL :D

İçimizden biri girerse diğeri de girer büyük ihtimalle Çünkü hep bizim puanlar hem de okulların puanlar yakın

• Arkadaşlar tunç çapa anadolu lisesinde 4.yedeğim kesin girermiyim yardımcı olursanız sevinirim :D
    lise kontenjan:180
  • 4.yedekten girersin
  • Sağol ya rahatladım :)
  • yedek lıstelerdekı ogrencıler herhangıbır duz lıseye gecıcı kayıt yaptırıp bekleyeceklermı

yenıden yedekleme ıcın bır basvuru yada sıralama yapmamıza gerek varmı

3 eylulde yedek durumları kesınlesecekmı
  • Kardesimin kazandigi okula kaydini yaptirdik.Simdi ek yerlestirme icin herhangi bir basvuru yapmamiz gerekiyor mu? yoksa sadece takip mi edecegiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ADEBISI

Kardesimin kazandigi okula kaydini yaptirdik.Simdi ek yerlestirme icin herhangi bir basvuru yapmamiz gerekiyor mu? yoksa sadece takip mi edecegiz

Sadece takip ediyorsunuz.
  • quote:

Kardesimin kazandigi okula kaydini yaptirdik.Simdi ek yerlestirme icin herhangi bir basvuru yapmamiz gerekiyor mu? yoksa sadece takip mi edecegiz

3 eylülde aşağıdaki linkten kontrol edin...

Sakın atlamayın, çünkü yedek kayıtlarda hızlı bir süreç yaşanacak... Her gün mutlaka göz atmakta fayda var...

https://e-okul.meb.gov.tr/IlkOgretim/Veli/IOV00001.aspx
  • quote:

Orijinalden alıntı: serbes

quote:

Sakın atlamayın, çünkü yedek kayıtlarda hızlı bir süreç yaşanacak... Her gün mutlaka göz atmakta fayda var...

hocam anlık olarak takip edilecek diyorlar. Geçen seneki gibi yedek dönemleri olmayacakmış. Doğru mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RageAgainstTheMachine -- 28 Ağustos 2012; 18:17:29 >

• Bakiyorumda forumun tamami 460-470+ liselere bol keseden carrada curra girmis. Var mi benim gibi Tuzla Anadolu Kazanan? 6.sinifta puanim iyiydi, 8'dede iyiydi ama 7.sinifta cok kotuydu hasta girmistim zaten 40dkda bitirip cikmistim velhasil kelkelam burda yazan cogu kisinin o yazdigi okullara girdigini de dusunmuyorum. Neyse girenlere hayirli olsun. Umarim iyi bir egitim yili olur. 330.sirada yedekteyim giremeyecegim belli ama neden beni yedege yazmislar anlamadim 300.yedek oldugum okul ise benim oypmden sadece 10 puan yuksek mebin sacmaliklari iste...
    Bu arada yedek oldugum okulun kontenjani ise 120... Ben 300.yedegim. Gelde cildirma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chop Suey -- 28 Ağustos 2012; 18:27:47 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serbes

quote:

hocam anlık olarak takip edilecek diyorlar. Geçen seneki gibi yedek dönemleri olmayacakmış. Doğru mu?

Açıkçası bilmiyorum, istediğimiz tercihe kayıt yaptığımızdan hiç ilgilenmedim yedek konusuyla...

Lakin eğer yedekleri kovalıyor olsak meb in sitesine günde 100 kere bakardım...

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.