Forumdaşlar öncelikle kendimden bahsedeyim. Küçüklüğümde bilim insanı olmak istiyordum. Suana kadar belli seviyelerde python, javascript ve bunlar kadar olmasa da biraz c ve asm öğrendim. Fikir vermesi açısından python ile basit bir arama motoru yapmışlığım var. Veriyi analiz kısmını becerememiş olsam da. Javacript ile particle simulation dedikleri şeylerle oynamışlığım biraz da fizik simülasyonları yazmışlığım var. Yani anlayacağınız bu konuya ilgim var. 1 yıl öncesine kadar da kitap okumayı severdim. Popüler bilim kitaplarını okurdum. Sorum şu: Yks' de 7.5k yaptım. Ekonomik anlamda çok iyi durumda olduğum söylenemez. Fizik veya Bilgisayar Mühendisliği düşünüyorum. Ailem Tıp yazmam için zorluyor. 2. bir göz seçim yapmamda daha faydalı olur diye düşünüyorum. Bunlar da araştırmalarım sonucu gidilmesini mantıklı bulduğum üniversiteler: Odtü Fizik Boun Fizik İyte Ceng Gtü Ceng Tıpsa çok fark etmez. Pek bakmadım. Tavsiye verecek babayiğit var mı ? |
Tercihlerde Yardım 7.5k
-
-
Devlette Çap işleri sıkintılı diyorlar. Bir de Odtü de fizikten girip mühendislikle Çap yapabiliyoruz sanırsam. Ne kadar gerçekçi orası meçhul.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tıp yaz. Gereksiz heyecan aramana gerek yok. Deu falan geliyor galiba zaten
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
odtü fizik
boun fizik
arkasına da yakın tıplardan yaz nerede ikamet ediyorsun
-
Hiç kimseyi dinleme bu hayatı sen yaşayacaksın nerde hangi bölümde severek calisacaksan orayı ver gitsin.İsini severek yapanlar zaten kazaniyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İki şehre de neredeyse eşit uzaklıktayım ama Ankara' ya doğrudan tren var.
Geçen yıl 7.2k ile kapatmış 10 kisi kontenjan arttırmış. Kestirmek zor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memo for money -- 28 Temmuz 2024; 13:14:3 >
tıp da bilimdir. yazılım yeteneklerini kullanıp tıp alanında da çalışmalar yapabilir bazı şeyleri otomatize edebilirsin :)
temel bilim yazmanı önermem yani çoğu lanet ediyor sonrasında bilim adamlığı falan bi yere kadar sarıyor sonrasında sarmıyor hayaller suya gidiyor.
realistik bakmak lazım maddi durumun iyi değilse temel bilim yapmak mantıklı değil. ceng olayı şu an mezun olanlar çatur çutur işe girmiyorlar pandemi dönemi mezunları okurken işe girebiliyordu. piyasa giriş düzeydeki elemanlara doydu diyebilirim .
deu'yu örnek verdim. evin mersindedir meü tıp yazarsın yani tıp okumak için şehir değiştirmekte bana mantıksız geliyor eğer yaşadığın yerdeki geliyorsa :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X