1. (1781) ODTÜ İşletme 2. (5551) ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 3. (7481) Sabancı SSBP (Başarı Burslu) 4. (41104) Bilkent İşletme (Destek Burslu) 5. (14098) Bilgi İşletme (Burslu) 6. (19580) Özyeğin İşletme (Burslu) 7. (21327) ODTÜ Sosyoloji ...
Burdan sonra 11 tercih daha var ama odtü sosyolojinin puanlarının yükselmesi olası olmadığından gerçekçi seçenekler bunlar. Zaten bunlar dışındaki yerler de "olsa olur olmasa da fark etmez" tarzı doldurmalardı :)
Ömrümden ömür gitti tercih mevzusunu kapata kadar. İlk iki tercihim bariz ölü. Onları biraz da gururdan yazdım. Ödtü işletme idi hedefim yola çıkarken Üçüncü tercihin gelmesi çokçokçok zor olmakla beraber ufak bir umut var. Olay dördüncü tercihte bitiyordu.
Puanımın/sıralamamım çok altındaydı Bilkent (GERÇİ) ama yazabileceğim okullar içinde de en iyisi oydu. Bilkent'in yıllık okul ücreti (8450) ödenebilir bir miktar benim açımdan. Bunun yanısıra yatırım olarak da gördüm ileride Bilkent'in verdiği eğitim ve etiket ile bu parayı kısa sürede amorti edebileceğimi düşünerek. Yine de Bilkent, 18 tercihim içindeki tek para vermek zorunda kalacağım yerdi. Tercihleri yaptığımdan beri içimde kötü bir pişmanlık var. Acaba Özyeğin'i mi yazmalıydım en başa diye kara kara düşünüyorum. İyi bir okul olacağı açık ileride ama bugün risk gibi gelmişti bana. Bilkent mantıklıydı diye kendime anlatsam da bazen pişmanlık ağır basıyor. Bunda Ankara faktörü de etkili. Acaba İstanbul'da okuyup piyasanın içinde mi olmalıydım diye de düşünüyorum.
Kısaca Bilkent yazabileceğim en iyi okuldu. Ancak sizce şu listedeki okullar içinde maddi ve akademik yönden daha mantıklı olan var mıydı?
3 belki 4 kesin diyorum 4 den sorakiler ölü terch bnce
3 ya da 4 . tercih gelir muhtemelen.Yıllık ücret olarak bir sorununuz yoksa bilkent ile ilgili (-ki sizin yokmuş ) seçebileceğiniz en iy üniversitelerden biridir.imkanları ortamı vs yurtdışında ki üniversitelere benzer.Bilkentte okursanız pişman olmazsınız tabi çalışır ve imkanlarını kullanırsanız.Bana göre güzel bir tercih olmuş.
Ya arkadaşlar anlamadığım birşeyi sormak istiyorum . İlk 10.000 e giren adam da işletme yazıyor ve okuyor , 145 puanı geçen adam da açık öğretimden işletme yazıyor ve okuyor. Farkı nedir söyler misiniz bilmediğimden soruyorum kimseyi aşağılamaya çalışmıyorum.
7 binden sonra 40 bine nasıl geçtin ?
quote:
Orijinalden alıntı: modifx
3 belki 4 kesin diyorum 4 den sorakiler ölü terch bnce
3 bana pek belki gelmiyor, keşke tutsa..
quote:
Orijinalden alıntı: Mushmula
7 binden sonar 40 bine nasıl geçtin ?
Tercihle alakalıydı bu. Örneğin Odtü sosyolojiden birkaç sıra sonra 10000 sıralamalı Bahçeşehir Üni. var.
quote:
Orijinalden alıntı: Knisath
3 ya da 4 . tercih gelir muhtemelen.Yıllık ücret olarak bir sorununuz yoksa bilkent ile ilgili (-ki sizin yokmuş ) seçebileceğiniz en iy üniversitelerden biridir.imkanları ortamı vs yurtdışında ki üniversitelere benzer.Bilkentte okursanız pişman olmazsınız tabi çalışır ve imkanlarını kullanırsanız.Bana göre güzel bir tercih olmuş.
İçime su serptin hocam. Okula çalışmaya gidiyorum. Zaten bu kadar zor bir okulu yazarken göze almıştım :) Hele parası peşin ödenen Yine de Özyeğin daha mantıklıydı sanki diye düşünmeden edemiyorum... Pişmanlık var. Büyük hem de..
istedıgım bolumde(say2) bogazıcı dısında dıger tum unılerın tutması cok yuksek ıht.dı(bogazıcı ıle aramda 700 kısı var).Ben bunlara ragmen en uste bılkent alta bogazıcı ve dıger unılerı yazdım.Bılkente gıdersen ve mıktar senın ıcın odenebılecekse bence harıka bır sey yapmıs olursun..
Bilkent'in çok iyi bir okul olduğu aşikar ve doğru ödenebilir bir miktar benim durumumda. Ancak başka bir tam burslu/devlet okuluna göre fedakarlıkları olacak. Örneğin bir SLR fotoğraf makinesi almak istiyordum, artık alamam; bu sayede karşılanabilir bir ücret Bilkent :) Bu yüzden değer mi değmez mi diye düşünüyorum. Zira para ödemeyeceğim bir okulda okuldan kaynaklanan handikapı yazın yurtdışı stajları ve iyi bir MBA ile kapatmayı düşünüyordum şimdi büyük olasılıkla sadece Bilkent lisans diploması olacak elimde.
Bu işin bir de Ankara durumu var.. Ankara, İstanbul ve İzmir'e göre izole bir kent. Büyük staj olanakları vs. bulunur mu şüpheliyim. Aslında bakarsanız okulun çok iyi olması dışında nerdeyse her şeyde bir handikap var. Bilkent işletme binasının alt katında Starbucks olmasından bahsedemiyorum bile
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme