Şimdi Ara

Tercihlerinizi Kılavuza göre mi ? 2009 a göre mi yapıyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben şu 3 gün boyunca oturdum kılavuza göre listemi hazırladım istediğim yerler oluyordu fakat bazı haberler + danışman hocam + bazı dershane hocalarım kılavuza bakmamam gerektiğini söyledi 2009 a göre yapmalıymışım ... o zamanda çoğu yer tutmuyor...

mesela bunu demelerinn sebebi bana mantıklı geldi ama keşke böyle olmasaydı..

mesela anadolu sınıf geçen sene 27 binle almış son olarak şimdi 75 bin den alıyor bu bir çelişki dedi herkes bana..

2004 ten bu yana bu sıralamalarda hiç bir zaman böyle değişiklik olmamış 25 binden alan yer en fazla ertesi sene 30 binden kapamış.. oyüzden bu kılavuz saçma diyorlar..

sizler nasıl yapacaksınız neye göre kime göre..

moralim 0 şu anda..

• öncelikle şunu söyleyim forumu biraz okusanız sorunun cevabını rahatlıkla bulursunuz. Bir dünya konu var. Ama yine de şahsi fikrimi söyleyim. Bu seneki kılavuza fazla güvenmemek gerek. Bana göre en doğrusu bu sene ile geçen senenin kılavuzunu karşılaştırarar tercih yapma daha dengeli oluyor diye düşünüyorum. Dediğimi unutmayın. Forumu araştırın çok konu var böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bojackhm

öncelikle şunu söyleyim forumu biraz okusanız sorunun cevabını rahatlıkla bulursunuz. Bir dünya konu var. Ama yine de şahsi fikrimi söyleyim. Bu seneki kılavuza fazla güvenmemek gerek. Bana göre en doğrusu bu sene ile geçen senenin kılavuzunu karşılaştırarar tercih yapma daha dengeli oluyor diye düşünüyorum. Dediğimi unutmayın. Forumu araştırın çok konu var böyle
    bunu sene sistem çok farklı.alana göre puanlar değişkenlik gösteriyor.tm1 ile tm-3 puan arasında 30 puan oynayabiliyor.o yüzden dalgalanmalar hiç olmadığı kadar fazla olacak.bu yıla kadar hiç olmadı demek saçmalamaktan öteye geçememekti.bu seneki klavuzu kesinlikle ciddiye alın.sonucu kesin veremesede yaklaşabilen tek kaynak olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rap_üstad -- 22 Temmuz 2010; 1:25:13 >

• quote:

öncelikle şunu söyleyim forumu biraz okusanız sorunun cevabını rahatlıkla bulursunuz. Bir dünya konu var. Ama yine de şahsi fikrimi söyleyim. Bu seneki kılavuza fazla güvenmemek gerek. Bana göre en doğrusu bu sene ile geçen senenin kılavuzunu karşılaştırarar tercih yapma daha dengeli oluyor diye düşünüyorum. Dediğimi unutmayın. Forumu araştırın çok konu var böyle
    2009'a göre bölüme giren sonuncu kişinin sıralamasını baz alarak yapmak en mantıklısı bence. Klavuz uçmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: walkerx

2009'a göre bölüme giren sonuncu kişinin sıralamasını baz alarak yapmak en mantıklısı bence. Klavuz uçmuş.

Alıntıları Göster
    2009 a göre yapmanın hiç mantığı yok alakasız o sonuçta sistem farklı bir sürü puan türü var arkadaşlar klavuzu bu kadar hor görmeyin tek kaynak olarak onu alın demiyorum ama alınabılecek tek kaynakta o yanı 2009 u almak tam bı sacmalık cunku alakası yok sınav sıstemıyle arkadaşlar tm için 3 puan turu var ınsanları bırınden tercıh yapcak mesela dıgerlerınden onun bı arkasındakı kısı onun onune gecıcek bunun garantısını kımse veremez tabı ama alandısı tercıh hıc bı zaman olmadıgı kadar yuksek olucak kesınlıkle 2009u goz onune alma alakası yok çunku 2010 klavuzuda sıralamaları dedıgım gıbı ıhtımallerı goz onune alarak yapmıslar sen ıstek sırana gore dız gıtsın tabıkı yanı 50bınıncı olupta ılk 10bındekı yerlerı yaz demıyorum 20bınsen 10bınden basla 30 a 40 a kadar yaz acıkta kalmamak ıstıyosan benım sana tavsıyem budur ama 2009 sıralamalarıyla hıc bır alakası yok bunu belırteyım

• quote:

Orijinalden alıntı: greens_t

2009 a göre yapmanın hiç mantığı yok alakasız o sonuçta sistem farklı bir sürü puan türü var arkadaşlar klavuzu bu kadar hor görmeyin tek kaynak olarak onu alın demiyorum ama alınabılecek tek kaynakta o yanı 2009 u almak tam bı sacmalık cunku alakası yok sınav sıstemıyle arkadaşlar tm için 3 puan turu var ınsanları bırınden tercıh yapcak mesela dıgerlerınden onun bı arkasındakı kısı onun onune gecıcek bunun garantısını kımse veremez tabı ama alandısı tercıh hıc bı zaman olmadıgı kadar yuksek olucak kesınlıkle 2009u goz onune alma alakası yok çunku 2010 klavuzuda sıralamaları dedıgım gıbı ıhtımallerı goz onune alarak yapmıslar sen ıstek sırana gore dız gıtsın tabıkı yanı 50bınıncı olupta ılk 10bındekı yerlerı yaz demıyorum 20bınsen 10bınden basla 30 a 40 a kadar yaz acıkta kalmamak ıstıyosan benım sana tavsıyem budur ama 2009 sıralamalarıyla hıc bır alakası yok bunu belırteyım

Alıntıları Göster
    ayrıcı sınıf ogretmenlıgı konusunda ayrıca acıklama yaptı osym başkanı ek puanın etkısı azaldıgı ıcın ogretmen lıselerı ıcın gırıs zorlasıp duz anadolu vs. için giriş daha kolay olucak 5bınle alan yer 20bıne kadar cıkabılır yapılan calısmalar bunu gosterdı dedı en guvenılır kaynak 2010 dur sonucta bu sınavı osym yapıyo tum verıler onda adamlar yardımcı olmak ıcın koymus sıralamayı puanı kımse bılemez dıyo zaten normaldede sıralamanın bı gecerlılgı yok kı ogrencı tercıhıne baglı hıc takılmayın bunlara yazın gıdecegınız her yerı 30 tercıh var

• quote:

Ben 2009'a bakacağım.

2010'dakiler 2009'un yeni sisteme uyarlaması ve onlar en geri olasılıklar zaten. ÖSYM de bunların kesin olduğunu söylemiyor, sadece tahmin. Ünal Yarımağan, dün akşam (Yani 21 Temmuz.) CNN Türk'te katıldığı programda yazmak istediğimiz yerlerin 2009 sıralamalarına bakmamızı söyledi. 2010 kılavuzu ise fikir vermesi açısındanmış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Ben 2009'a bakacağım.

2010'dakiler 2009'un yeni sisteme uyarlaması ve onlar en geri olasılıklar zaten. ÖSYM de bunların kesin olduğunu söylemiyor, sadece tahmin. Ünal Yarımağan, dün akşam (Yani 21 Temmuz.) CNN Türk'te katıldığı programda yazmak istediğimiz yerlerin 2009 sıralamalarına bakmamızı söyledi. 2010 kılavuzu ise fikir vermesi açısındanmış.

bende aynı programı ızledım adam aynen sunu dedı sıze buyur gır tıpa gır deseler once nereye gıdersın cerrahpasa orda kayıt dolmus deseler nereye gıdersın suraya falan fılan yazın ıstegınıze gore en son sıralamaya puana bakın adam sunu dedı yanı 50000cı olupta 10-20 bın arası yazma gecen yıla bu yıla bı bak yanı mantıklı tercıh yap dedı

• quote:

Orijinalden alıntı: greens_t

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Ben 2009'a bakacağım.

bende aynı programı ızledım adam aynen sunu dedı sıze buyur gır tıpa gır deseler once nereye gıdersın cerrahpasa orda kayıt dolmus deseler nereye gıdersın suraya falan fılan yazın ıstegınıze gore en son sıralamaya puana bakın adam sunu dedı yanı 50000cı olupta 10-20 bın arası yazma gecen yıla bu yıla bı bak yanı mantıklı tercıh yap dedı

Alıntıları Göster
    ben ilk 25 i saliicam sonra da kesinleri yazacam 5 tane. Adam diyor ki elinize kağıt kalem alın ve düşünün sınav olmasaydı istediğiniz yere gidebilseydiniz ilk nereyi yazardınız diye. Ben de tamam aga dedim yazacam. Sıralamam 139k gidip 20 binlik yeri yazacam dedim.....

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuzeyli.2891

ben ilk 25 i saliicam sonra da kesinleri yazacam 5 tane. Adam diyor ki elinize kağıt kalem alın ve düşünün sınav olmasaydı istediğiniz yere gidebilseydiniz ilk nereyi yazardınız diye. Ben de tamam aga dedim yazacam. Sıralamam 139k gidip 20 binlik yeri yazacam dedim.....

Alıntıları Göster
    kendime göre yüzdelik dilimler hesapladım ve bu puanımla geçen seneki tahmini yerimi oluşturdum. bundan 6sene önce yüzdelik dilimler çok yardımcı olmuştu. sanırım şimdi de, her ne kadar pek göz önünde olmasalar da, yol gösterici olabilirler..

• quote:

Orijinalden alıntı: conss

kendime göre yüzdelik dilimler hesapladım ve bu puanımla geçen seneki tahmini yerimi oluşturdum. bundan 6sene önce yüzdelik dilimler çok yardımcı olmuştu. sanırım şimdi de, her ne kadar pek göz önünde olmasalar da, yol gösterici olabilirler..

YÜZDELİK DİLİM NE DEMEK? kafam durdu şuanda. nerden buluruz bunları? ne kdar işimize yarayabilir sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuzeyli.2891

quote:

Orijinalden alıntı: conss

YÜZDELİK DİLİM NE DEMEK? kafam durdu şuanda. nerden buluruz bunları? ne kdar işimize yarayabilir sizce?

Alıntıları Göster
    2009 sıralamalarına bakıyorum. Kılavuz tamamen saçmalık.

• quote:

Orijinalden alıntı: OzaN

Alıntıları Göster
    peki acaba 30 tercihin başına 10-15 tercih kılavuza göre yapsam.. 2009 da olanlar zaten garanti gibi bişey oluyor onları en sona yapsam olmaz mı öyle açıkta kalırmıym..
  • quote:

Alıntıları Göster
    peki acaba 30 tercihin başına 10-15 tercih kılavuza göre yapsam.. 2009 da olanlar zaten garanti gibi bişey oluyor onları en sona yapsam olmaz mı öyle açıkta kalırmıym..
  • quote:

Alıntıları Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: serenay12

Alıntıları Göster
    2009 klavuzunu nerden bulacazz ya onu anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: gladyo38

Yamulmuyorsam burası 2009 öss sıralama ve puanlarını baz alıyor.

http://oss1.tercih.tv/
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrackerTurk

quote:

peki direk 2009 kılavuzu veya 2009 bilgilerşni içeren bişey bulamaz mıyız
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CrackerTurk

quote:

peki direk 2009 kılavuzu veya 2009 bilgilerşni içeren bişey bulamaz mıyız

2009-ÖSYS Yükseköğretim Programlarının Merkezi Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanları Kitabı

• quote:

son 15 tercihi 2009 klavuzuna göreyapacaksan ilk 15e istediğini yaz.açıkta kalman imkansız olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.