Şimdi Ara

Tereyağı fırsatları-sadece sıcak fırsatlar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
52
Favori
58.285
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aynen tamda bunu demek istiyordum hocam.katılıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • balomer kullanıcısına yanıt
    doğrudur hocamda ben hiç sapsarı terayağ görmedim.

• calmio tereyağ aldım resmen margarin kokuyor sarı rengi vs daha da almam.
  • Çünkü onlar gerçek tereyağı değil,gerçek tereyağını fabrika ortamında yapmak imkansız.Hile hurdayla anca tereyağımsı şeyler yapıyorlar.
  • Kasımpaşa'da Kastamonu köylü pazarı kuruluyor,yolunuz düşerse bi bakın derim.http://cafefernando.com/turkce/kasimpasa-kastamonu-pazari/
  • quote:

Orijinalden alıntı: fezalii

Böyle kısır tartışmaları sevmem ancak beta karotenin kanserojen olduğunu söylerken dayanağınız nedir acaba?

Alıntıları Göster
    Beta karotenin araştırmalar da akciğer kanseri yaptığı kanıtlanmıştır..
    Hatta,İngiltere de sigara paketlerine bile uyarı konulması gündeme gelmiştir...
    Bu sonuçlara kısa bir araştırmayla sizde ulaşabilirsiniz...
    Gıda ve bitkilerde doğal halde bulunan bir madde yapay olarak üretildiğinde sonuçları değişiyor..
    Kortizonu düşünün, vücutta doğal halde bulunur,ancak yapay kortizon vücuda girdiğinde zararları çıkar ortaya..
    Ayrıca tereyağının rengi de hayvanın beslenmesine göre değişiklik gösterir...
    Yayla da sadece doğal otla beslenen bir hayvanın sütü kokar ve yağı da daha sarımtrak olur...
    Normal köyde beslenen bir hayvanın sütüyse daha farklı yağı da daha beyaz olur..
    Halkın kafasında sarı olan gerçektir algısı nedeniyle üreticiler de bera karoteni kullanırlar ürünlerinde..
    Nitekim,bilinçsiz bir toplumda herşey mübahtır..Ne zaman ki millet olarak, ya ama o marka da çok lezzetli,ekmeğin üstünde güzel gidiyor diyip homili gırtlak kafasını bırakıp bir Avrupalı gibi etiket içerik sorgulamayı öğrenirsek üreticiler de ona göre yola gelirler..
    Bakın,Kebir tereyağlarında beta karaten kullanıyordu bir süre önceye kadar ancak millet bilinçlendikçe yeni üretimlerinde bundan vazgeçmeye başladı...
    Bu ülke de,milletin hiçte hayrına olmayan bir gıda kodeksi vardır ve bu kodeks değişmedikçe üreticilere kimse gık diyemez milletten başka..O yüzden lütfen bilinçlenelim artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 26 Kasım 2019; 14:7:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kumutlu

yıllarca ataların uzun yaşadığı bilgisi bu tarz konuları desteklemek için kullanılır ama tamamen uydurmadır. yukarıdaki bilgiler doğru olsa bile böyle gereksiz populist bilgiler ile doğruluğunu zedeliyorsunuz.

https://www.bbc.com/turkce/haberler-44125217
    https://www.trthaber.com/haber/saglik/turkiyede-yasam-suresi-30-yil-artti-30929.html

yani bu cümle yanlış olduğu için içeriğin tamamı kadük hale geliyor.

bu arada şahsen benim hangi yağ daha iyidir hangisi hangi yemekte daha sağlıklıdır gibi bir bilgim yok.

Elimden geldiğince lezzetini beğendiğim ve doğal olanı almaya çalışıyorum. Ancak her zaman butik üreticinin doğal ürün satmadığını unutmamak lazım.

zeytinyağ için incirya markasının özel serisini, yemeklerde kullanmak için çotanak marka fındık yağını, tereyağ için ise Malatyalı bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Karlıdağ markasını tüketiyorum.

genel olarak memnunum.

Alıntıları Göster
    Kardeşim eskiden fakir çok çok fazlaydı, ama durumu iyi olan da, iyi bir sahil köyünde yaşayan da yaşıyordu hani. Şu soy ağacında bakmıştım, Karadeniz şehrinde yaşayan dedelerim, 90 sene falan yaşamışlar. Arkadaş hepsi mi uzun yaşar? 80 den az yaşayan adam yok. Onların atalarının da uzun yaşadıklarını, dedelerimiz söylüyor.
    He babamın tarafı da biraz fakir oldukları için, en uzun yaşayan kişi 65 yıl yaşamış. Yani yaşayan yaşıyordu, sadece fakirlik çok çok fazlaydı şimdikine göre, zengin hali vakti yerinde olan insan çok nadirdi. Zaten kim vardı kiönceden zenginler hep Ermeni ve Yahudilerdi çoğunlukla.

Bir de insanların, önceden çok fazla çocuk yaptıklarını unutmayalım. İnsanlar 8-10 çocuk yapıyordu, herkes yeterince iyi beslenemiyordu. Şimdi o kadar değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 26 Kasım 2019; 13:27:6 >

• Hocam o kadar kesin yazmışsınız ki "Beta karotenin araştırmalar da akciğer kanseri yaptığı kanıtlanmıştır" şeklinde, bunu okuyan beta karoten aldığında direkt akciğer kanseri olacak sanırsın.

Baktığım makalelerde öyle kesin bir yargı yok, sadece sigara içen ya da asbestosa maruz kalan insanların yüksek dozda beta karoten alması durumunda riskin artabileceği yazıyor. (https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements/beta-carotene-oral-route/precautions/drg-20066795#:~:targetText=Use%20of%20beta%2Dcarotene%20has,for%205%20to%208%20years.)Yüksek dozdan kasıt 20-30 mg/gün şeklinde o da her gün yaklaşık 400-500 gram havuç-ıspanak gibi beta karoten ce zengin gıda yemeye eşdeğer. Ayrıca bu bulgu sadece sigara içenler ile alakalı. Sigara içmeyenlerde tam tersine riski düşürdüğü yönünde çalışmalar var (https://academic.oup.com/jnci/article-abstract/86/1/33/884285 )

Bu arada ben boyar madde kullanmanın eti,k olup olmadığını tartışmıyorum, sadece beta karotenin kanser yaptığı noktasındaki savınızı sorguluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 26 Kasım 2019; 17:43:54 >

• Peki..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • A101 aldın aldın %30 indirimiyle

Torku 750 gr 25 küsür
    Sek 1000 gr tereyağı 32 küsür
  • Paket tereyaglari icinde en iyisi hangisi pinarmi? Sutasmi? İcim mi? Yada baska marka onerisi olan?

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum yazdıklarınıza.
    Hocam sızma zeytinyağı konusunu ihmal etmeyin, siz hareketlendiriyordunuz sızma zeytinyağı konusunu.
    Herkese sağlıklı günler diliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bianconera kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlama bu markayı ilk kez duydum. Hadi süt ve yoğurdu geçtim bunları Bim tarzı marketlerin markasından alırım ama kaşar, peynir ve terayağı bilindik markalardan alırım. Ucuzsa bile bilinmedik markadan almamaya çalışırım.
  • A101 aldın aldın %30 indirimle SEK tereyağı 46 liradan 32 liraya düşüyor torku da 750 gramı 37 den 26 liraya düştü ayrıca muhtelif marka ve gramajlarda Ünal markası hariç eski kaşar peynirleride kilosu 28-30 TL ye iniyor ki gayet sıcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brzlyl ysf -- 29 Kasım 2019; 21:21:19 >
  • Brzlyl ysf B kullanıcısına yanıt
    Buradaki a101de sek tereyağını okuttuk 46 lira fiyat çıktı hocam nasıl aldınız 32 liraya

• rubelhizb kullanıcısına yanıt
    Kasada dusuyo kasa siiparsi kapatmali Tereyağı fırsatları-sadece sıcak fırsatlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secovaleo -- 29 Kasım 2019; 21:50:34 >
  • rubelhizb kullanıcısına yanıt
    Önden bir tane aldım düşünce 4 tane daha aldım Tereyağı fırsatları-sadece sıcak fırsatlar

• Brzlyl ysf B kullanıcısına yanıt
    bende 4 kg stok yaptım mıgrosta bu tereyağı 55 tl
  • secovaleo S kullanıcısına yanıt
    Hocam, sizin gittiginiz markette dolapta başka tereyağı kalmış mıydı?

• quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

Buradaki a101de sek tereyağını okuttuk 46 lira fiyat çıktı hocam nasıl aldınız 32 liraya
    Dogru hocam ben de simdi gittim dogru bilgi. Okuttum 1 tane. Calisanlar %30 indirim yazisi yazmamis o yuzden satmamislardi daha.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.