Arkadaşlar yukarıda everest sıcaklık ss ini verdiğim sistem amd 6000+, msi k9n ultra nforce 570, hd3850 saphire ekran kartı, 2*1 gb corsair xms2 ddr2 800 mhz ram, iki adet hdd ve dvd wr dan oluşuyor.
Şimdi sorun şu ankart değiştirdim ve ilk anakartımdaki ısıl değerler şuanki 43 derece görünen ısıl değerden yaklaşık 5 derece daha düşüktü yani 37 derece civarı cpu sıcaklığı alıyordum. Şuan ki sistem sıcaklığımda 35 derece, bu değerdende anladığım kadarıyla kasa havalandırmam yerinde zaten önde 80mm, arkada 92mm ve yan kapakta 80 mm olmak üzere 3 adet sistem fanı kullanıyorum.
Sorunun kaynağı olarak düşündüğüm şey işlemci termal macunu çünkü anakrt değiştirince doğral olarak stock fana yapışık olarak gelen stick termal macundan heatsink ayrılmak zorunda kaldı ve performansı düştü. Acaba tecrübeli arkadaşlarda benim gibi mi düşünüyor? Termal macun almam sorunu çözer mi ya da bu bir sorun mudur? Makina şimdiye kadar ki hiçbir testte reset atmadı ama işlemci sıcaklığının defaultta 55 dereceye çıkdtığını gördüm o/c yapsam ne olacak kimbilir ya da yaz gelse :D
termal macunun etkisi ortalama 5-6 derecedir zaten.bence yeni macun sürmen sorunu giderir.fakat macununa göre 10-15 derece de düşürebilir
quote:
termal macunun etkisi ortalama 5-6 derecedir zaten.bence yeni macun sürmen sorunu giderir.fakat macununa göre 10-15 derece de düşürebilir
Değerli yorumun için teşekkür ederim bugün macun alacağım zaten fakat zımpara vb bir işleme gerek kalır mı? Kalırsa ne tür bir zımpara kullanmam gerekir?
Yok ya ne zımparası.bir pamuk parçası ile temizle heatsink i.Zımparaya falan gerek yok.Ama macun alacaksan da 9-10 dolar ver,thermaltake in ve benzeri firmaların şırınga içinde macunları var,onlardan al
heatsink için farketmez.düz uçlu torna vide da olabilir zımpara da.bence tonovide daha iyi olur.işlemcide macun kalcaaanı sanmıyorum.ama kalmışsa anakarttan sökmeden.sadece soğutucuyu çıkartıp kuru bi bezle hafif bastırarak sil.kalan macunlar da çıkçaktır bu şekilde.(bu işlemi yaparken işlemciyi kesinlikle sökme.yandaki mandalda kitli olsun.sökersen pimleri yamultma ihtimalin çok yüksek.anakart biraz esnektir.fazla zorlamadan bastırarak siil)
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme