Şimdi Ara

termal macun azlığı olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bilgisayar açılışta bios olarak bile başlamıyor.ama işlemcinin üzerine biraz baskı yaptığımda bazen çalışıyor.işlemci üzerinde termal macun hiç kalmamış.acaba bu durum bilgisayarın açılmasını sorununu yaratabilir mi?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Soğutucu bloğu iyice temizleyip termal macunu yenile ve sıkıca montajla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

Soğutucu bloğu iyice temizleyip termal macunu yenile ve sıkıca montajla.

yani hocam bu açılma sorunu bundan mı kaynaklanıyor?
  • anakartında kasaya temastan dolayı kısadevre olabilir. anakartı söküp iyicene emin olduktan sonra board un kasaya temas olup olmadığından emin olmak için yavaş ve gözlemleyerek anakartı montala ve arkadaşın dediği gibi termal macunu fanın iletken bloğunu temizledikten sonra yenile büyük ihtimal sorun ortadan kalkacaktır.
  • Macun olmadan işlemci işlem yapamaz çünkü ısınır.

Bu konu sana yardımcı olur;
    quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_49219966/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wRei -- 21 Mayıs 2011; 12:09:08 >
  • işlemciye bastırınca açılıyor aksi halde açılmıyor benim anladığım.. anakartta çatlak olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahkbjk

işlemciye bastırınca açılıyor aksi halde açılmıyor benim anladığım.. anakartta çatlak olmasın

hocam
    bilmiyorum.şu macun işini bir deniyeceğim.eğer olmazsa o zaman detaylı bir kontrol gerekli anakart için........durumu yine sizinle paylaşırım......
  • detaylı bi fotograf yok mu hocam bnm aklıma gelen çatlak olma ihtimali.. bastırmadan açılmıyor demişsiniz çnkü.. soğutucu taklırken veya çıkarılırken oluşan bi çatlak olabilir.. veya işlemci yvasındaki tırnaklarda bi problem olabilir..
  • Bastırdığında Soğutucu yüzeyi işlemciye temas ettiği için islemci biraz daha soğumakta. sisteminin açılmaması (açılıp hemen kapanması) işlemcinin aşırı ısınmasından kaynaklanabilir. CPU soğutucunu Temizleyim (fan vs) Kaliteli bir termal macun ile işlemci yüzeyine uygula. sağlam yerleştirdiğine emin OL. sonrası Allah Kerim :)
  • bios a bile gelmeden bir işlemci ne kadar ısınabilir.. ısındı diyelim kendini korumaya alıp kapatacak kadar nasıl ısınır.. mantıklı olmak lazım biraz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahkbjk -- 22 Mayıs 2011; 18:03:06 >
  • quote:

bios a bile gelmeden bir işlemci ne kadar ısınabilir.. ısındı diyelim kendini korumaya alıp kapatacak kadar nasıl ısınır.. mantıklı olmak lazım biraz..

Bios'a girmeden kapanması imkansız. ( 1 sn de DEL tuşuna basıp acabilirsiniz heralde ). Bios'ta iken kapanıyorsa dediğimi uygulayın. Eminimki sorun düzelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FenomenC!

quote:

bios a bile gelmeden bir işlemci ne kadar ısınabilir.. ısındı diyelim kendini korumaya alıp kapatacak kadar nasıl ısınır.. mantıklı olmak lazım biraz..

Bios'a girmeden kapanması imkansız. ( 1 sn de DEL tuşuna basıp acabilirsiniz heralde ). Bios'ta iken kapanıyorsa dediğimi uygulayın. Eminimki sorun düzelecektir.

arkadaş hiç çalışmıyor demiş.. işlemcinin üstüne baskı uygularsam bazen çalışıyor demiş.. ben sorunun karttaki bi çatlak veya pinlerde problem var diye düşünüyorum.. ısınma problemi olacağına ihtimal veremiyorum(arkadaşın anlattıklarına göre tabiki)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahkbjk -- 22 Mayıs 2011; 18:10:53 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FenomenC!

quote:

arkadaş hiç çalışmıyor demiş.. işlemcinin üstüne baskı uygularsam bazen çalışıyor demiş.. ben sorunun karttaki bi çatlak veya pinlerde problem var diye düşünüyorum.. ısınma problemi olacağına ihtimal veremiyorum(arkadaşın anlattıklarına göre tabiki)

Arkadaş güzel anlatmamışki olayaı :/ bastırınca açılıyor demiş :/ Termal macun bitmiş fln. Senin söylediğin olasılık %80 .. Benim söylediğim olasılık denemesi gereken birşey ;).. yani ya kart çatlak yada işlemci AŞIRI ısınıyor.

• çok merak ediyorum dostum o anakarta ne oldu da böyle bi sorun veriyor..
  • Aynı sorun bendede vardı kardeş Termal macun hiç kalmamıştı. Pc Açılıp res çekiyordu. Macun sürdüm düzeldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.