amd 2500@3200 var.cpunun üzerinde termal macun sürdüm..çok ince bi şerit hatta dosya kagıdı kalınlıgında falandı. ilk başta cpu ısısı baya bi düştü ancak şimdi yine arttı..acaba araya sürdüğüm macun mu eridi diye düşünüyorum. ha bu arada arctic falan değil asus anakart kutusundan cıkan kac yıllık macundu..1.60 v da 3200 calısıyor ama ısı loadda 52-53 oluyor. illa 22 dolar verıp arctic silver mı alacaz yani yaw? bi yardım ederseniz çok sevindirik olucam
arkadaslar burdakı foruma yazan arkadasların hepsı amd 2500+ yı fsb 200 de cok rahat calıstırdıklarını soyluyorlar.Bende abit an7 anakart var ıkı gun once satın aldım ama bır turlu 200 fsb yı goremedım bırakın 200 fsb yı 180 e bıle cıkamıyorum (standart 166 bılıyorsunuz)cpu voltajını 1.875 e kadar cıkardım ama nafıle ddr voltajını da arttırmıstım 180 fsb cpu voltaj 1.875 de bılgısayar hıc acılmıyor ...benım anlamadıgım olay herkes fsb 200 ye cok kolay nasıl cıkıyor ben 180 ı zor gorurken adamın bırı kalkmıs 220 fsb den bahsedıyor ???benım aklıma su gelıyor ya fazla ucuyorsunuz ya da benım eksık yaptıgım bır sey var yardımcı olursanız sevınırım ozellıkle fsb 220 yapan arkadastan rıca edıyorum 11*220 yı nasıl yaptın cok merak edıyorum tek tek anlatırsan sevınırım.....sıstemın ozellıklerı :
gardes sınır oldum ya ıkı gundur ugrasıyorum 180 fsb yı gecemedım kuduracam burda okudukca mılletın fsb hızlarını daha da sınır oluyorum :)ben 180 ı zor goruyorum mıllet 220 lerden bahsedıyor :)sen yaptın mı overclock ve de nasıl yaptın anlatırmısın
aga direk bıosdan 3200 e cıkardım. voltaj hiç oynamadı.hala 1.60 voltta stabil calısıyo sistem. ama sıcaklık bıraz fazla...
Sen bu psu ılen ancak makınanın mezarını gorurusun. codegen 300 w psu Ilk once gıt bır tane psu al kardes. yoksa bole olursun
quote:
Orjinalden alıntı: polatalemdar_ispanya
arkadaslar burdakı foruma yazan arkadasların hepsı amd 2500+ yı fsb 200 de cok rahat calıstırdıklarını soyluyorlar.Bende abit an7 anakart var ıkı gun once satın aldım ama bır turlu 200 fsb yı goremedım bırakın 200 fsb yı 180 e bıle cıkamıyorum (standart 166 bılıyorsunuz)cpu voltajını 1.875 e kadar cıkardım ama nafıle ddr voltajını da arttırmıstım 180 fsb cpu voltaj 1.875 de bılgısayar hıc acılmıyor ...benım anlamadıgım olay herkes fsb 200 ye cok kolay nasıl cıkıyor ben 180 ı zor gorurken adamın bırı kalkmıs 220 fsb den bahsedıyor ???benım aklıma su gelıyor ya fazla ucuyorsunuz ya da benım eksık yaptıgım bır sey var yardımcı olursanız sevınırım ozellıkle fsb 220 yapan arkadastan rıca edıyorum 11*220 yı nasıl yaptın cok merak edıyorum tek tek anlatırsan sevınırım.....sıstemın ozellıklerı :
birader bu konuyla ilgili topic açmışın zten her gördüüün topic te yazmana gerek yok o topic te yardım edilir
bu arada termal macun tamamen buharlaşmaz artic silver şart deil başka bi macun dene....
macun tabiki yok olmaz, ama neticede zamanla etkisi azalır, sistemde sürekli bir ısı ve titreşim olduunu düşünürsen macunun zamanla etkisini yitirmesi çok normal
benşahsen silver felan tavsiye etmiyorum, o kadar fark etmiyor, elektronik parçası satan yerlerde silikon ısı pastası bulunur, kavanozu 5-10 milyon bişi, yıllarca yeter sana emin ol :) kullanmanı tavsiye ederim
bunun dışında 52-53 load ısı fazla deil, ama yine de yok bundan daha azdı diyorsan ısı arması şunlardan da kaynaklanabilir,
psu fanu Cpu fanı ya da kasa fanında kirlenme, heat sink de tıkanma ve kirlenme bunları bi kontrol etmeni tavsiye ederim, kasayı varsa üfleyen elektrik süpürgesi ile, yoksa sağlam ve uzun tüylü bir badana fırçası ile güzelce tozdan topraktan arındırırsan kesinlikle faydası olacaktır
saygılar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme