Beyler herkese iyi geceler dilerim. Yaklaşık bir ay önce 13700KF+Asus Z790-A Prime Wi-Fi almıştım. 240 mm sıvı soğutucu var Corsair marka. Bilgisayarı aldıktan sonra hemen microcode güncellemesi yaptım ve yaklaşık bir ay kadar bilgisayarı kullandım. Oyun oynarken herhangi bir sıkıntı yoktu ama son bir haftadır oyun açıkken Chrome'dan oyuna döndüğümde bir iki saniye takılıyordu ama çok sorun etmedim. Normalde masaüstünde 24-28C arasında sıcaklık alıyordum, oyunda da ortalama 60C sıcaklık değerleri görüyordum. Bugün işlemcinin termal macununu değiştirdim (MX-4 macun ile). Masaüstünde 23-27C arasında sıcaklık, oyunda ise ortalama 50C sıcaklık görmeye başladım. Yani sıcaklık değerlerinde iyileşmeler olduğu fark ettim ancak oyunu açtıktan iki dakika sonra bir anda ekran karardı ve zzzzzzzz şeklinde bir ses geldi, ekran siyahlaştı. PC resetleyip tekrar denedim ama aynı sorunu yaşadım. Termal macun değiştirdikten sonra olmaya başladı bu sorun. BIOS'u tekrar microcode güncellemesi yapıp denedim ama değişen bir şey olmadı. Sorun ne olabilir, yardımcı olursanız sevinirim. İşlemcimde sorun olsa şimdiye kadar yapardı, bilmiyorum belki de sorun var. Bu arada, işlemcinin garantisi 2028 yılına kadar görünüyor Intel'in sitesinde garanti sorgulama yaptığımda. Destek talebi açtım, sizce bundan sonra süreç nasıl ilerler? Herkese mutlu günler dilerim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim