Şimdi Ara

Termal Macun Gerekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bılgısayarımı ılk defa parcalıyorum ıslemcının ustunekı fanı ılk defa soktum. termal macun oldugunu unutmusum ustunde kalıntıları var tekrardan macun surmeme gerek var mı? varsa nereden bulabılırım bu macunu kısa surede?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• işlemci üzerinde kestane falan yapmayacaksanız gerekli =) Vatanda falan satılıyor olması lazım; youtubeda da birsuru video var nasıl surulecegi ile ilgili.
  • Hemen bulabilcek durumun yoksa ve üzerindeki macuna hiç dokunmadıysan kalsın öyle. Ama dokunduysan sakın öyle çalıştırma. Her yerde termal macun bulunuyor. Çok ince tabaka halinde sür ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HectorHera

arkadaslar bılgısayarımı ılk defa parcalıyorum ıslemcının ustunekı fanı ılk defa soktum. termal macun oldugunu unutmusum ustunde kalıntıları var tekrardan macun surmeme gerek var mı? varsa nereden bulabılırım bu macunu kısa surede?

işlemcinin fanı aliminyum parçaya monteli aliminyum ise işlemcinin suğutma tabakasına temas ederek soğutma işlemi sağlar...ancak aliminyum işlemciye temas ederek soğtma yapar yalnız hiç verimli olmaz..misal thermal macunla yükte 70'e kadar düşürecekkem macunsuz 110 a kadar çıkar...bilgisayarın kasar donar fala filan yani thermal macunu muhakkak sürmen lazim...fanı söktünmü orta kısımları havayla temas ettii için hükmünü yitirebilir...macunu en yakın bilgisayarcıdan veya elektronik mağazaların %90'ında bulabilirsin...

• quote:

arkadaslar bılgısayarımı ılk defa parcalıyorum ıslemcının ustunekı fanı ılk defa soktum. termal macun oldugunu unutmusum ustunde kalıntıları var tekrardan macun surmeme gerek var mı? varsa nereden bulabılırım bu macunu kısa surede?

Tabi ki lazım. Çevrenizde Eksen, Gold, Vatan vs varsa alın.
  • PostMortem kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 3 Şubat 2023; 13:23:33 >
  • Şuan sorunsuz bir şekilde çalışıyor tekrar taktım. Herhangi bir zarar yoktu macunda topladım tekrardan. Zaten sistem o kadar iyi değil soğutmaya gerek yok diyebilirim neredeyse :) Fifa13 falan oynuyorum sıcaklığa nereden bakacağız acaba?

Termal Macun Gerekli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HectorHera -- 2 Mayıs 2013; 16:35:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Termal macun nereden alabilirim?
    13 yıl önce açıldı
    Termal macun uygulama - Yeni
    5 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İdeal sıcaklık nasıl olmalıdır?
  • Ben de bir defasında temizlik yaparken macunu dağıtmıştım fazla kurcalamadan tekrar taktım bi sorun olmadı ama sizin işlemci yükteyken 87 dereceyi görmüş. Havalar ısındığında bu bir sorun olabilir. Yine de eskisini temizleyip bir macun sürün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O sıcaklık değerleri o yükte o işlemci için fazla. Macun mutlaka olmalı.
  • quote:

İdeal sıcaklık nasıl olmalıdır?

Max 55 60
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lockheed

O sıcaklık değerleri o yükte o işlemci için fazla. Macun mutlaka olmalı.

Boşta max. 55 oluyor. Boşta dediğim film izlerken.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lockheed

O sıcaklık değerleri o yükte o işlemci için fazla. Macun mutlaka olmalı.

Boşta max. 55 oluyor. Boşta dediğim film izlerken.

tabikide lazım ne kadar ısınmazsa performans ıyı olur ama keske parcalamadan once ıslemcının sıcaklıklarını ınceleyıp sokeydın ıslemcıyı
  • Eğer işlemci fnaın ıçıakrdıysan yeniden sürmen lazım verdiğin değerler çekirdek başına çok fazla deeğrler ama ne derece doğru o ısı onu bılemem bios ekranından bakıp resimleyebilrisen dah net olur

iyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.