Şimdi Ara

Termal macun yerine Alüminyum Folyo olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
8.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Termal macun yerine Alüminyum Folyo kullanılır mı
    ben deneyeceğim

tr.wikipedia.org
    Alüminyum - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Al%C3%BCminyum

en.wikipedia.org
    Aluminium foil - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Aluminium_foil

Termal macun yerine  Alüminyum Folyo olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 6 Ağustos 2010; 11:49:37 >

• çok mu saçma
  • alüminyum folyonun kalınlığı genelde 12mikron civarıdır.ama bu kalınlık her noktada sabittir.siz bunu işlemciyle soğutucu arasına koydunuz diyelim.araya sürülen macunun amacı çizikleri kapatmak konkav yada koveks(içbükey dışbükey) yapı varsa onu tolere edip iki yüzey arasındaki ısı iletimini artırmaktır.alüminyum folyo sizce bunu yapabilirmi?bunun için sıvı yada kremsi bir malzeme gereklidir.termal macunda bu yüzden kullanılır.ayrıca termal macunların bir diğer özelliği ısıyı iletip elektriği iletmemeleridir.alüminyum folyo ise iyi bir iletkendir.folyoda dışarı çıkan kısımlar olur ve bunlar anakarttaki elektronik devrelere yada işlemci bacaklarına değecek olursa pc niz çöp olur.kolay gelsin.
  • bu cevabı bekliyordum doğrusu...
    folyonun iki yüzeyine krem sürsek işe yarar mı
    insanlardaki bu macun alerjisi saçma sapan yöntemler denemeye yöneltiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 6 Ağustos 2010; 16:00:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: keskinbalta

bu cevabı bekliyordum doğrusu...
    folyonun iki yüzeyine krem sürsek işe yarar mı
    insanlardaki bu macun alerjisi saçma sapan yöntemler denemeye yöneltiyor...

krem derken?macun alerjisi derken?
  • macun alerjisi dediğim en makul yöntem olmasına rağmen insanlar nedense macuna alternatif aramaya çalışıyor demek istedim
    diş macunu arko krem gibi
    ayrıca termal macunlarda nasıl oluyor da elektrik iletkenliği olmuyor ... ben iletken olmadıklarına inanmıyorum çünkü gerek yok fanın bakır bloku iletken işlemcinin metal yüzeyide iletken böyle olunca yalıtkan macuna gerek yok ki...
  • tamam dediğin gibi işlemcinin üzeri kapalı.ama ya çok fazla sürülüp kenarından taşarsa ve anakarta dökülürse.yada o macunu sadece işlemciye sürmüyorsun ekran kartı gpu larına ve anakart çipsetlerinede sürülüyor.onlarda ise işlemcideki gibi bir kapak yok ve gpu çipinin yada anakart çipsetinin çevresinde bir sürü elektronik bileşen var ve ne kadar dikkat edersen et macun bunlara bulaşıyor.iletken olsa emin ol bunlar yanardı.kolay gelsn.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler
  • Türkiyedeki aliminyum folyolar saf aliminyumdan olmuyor içine plastik türevi birşey katılıyor sanırım ateşe tutunca yanıyorlar çünkü tek bir tarafı parlak.
  • folyo kullanmaktaki amaç;
    termal macuna para vermemek ise
    diç macunu falan kullan ( şu ferahlık tadı verdiği iddaa edilen florur müydü neydi gecenin bir yarısı ismi aklıma gelmedi, o fazla olmayanlarından misal sanino gibi kalitesiz diş macunları idealdir bu iş için )

Ancak en mantıklısı karaköyde kavonoz içinde satılan, beyaz renkli 3-5 liraya sana bir kaç yıl yetecek kadar terman macun almak

piyasada bir çok termal macun var bir çoğu fasa fiso ( özellikle neyüdüğü belirsiz markalar )
    atıyorum bir ocz freeze termal macun 1 sene çok rahat kullanılır
    3-5 liraya alacağun beyaz macun belki OCZ ye nazaran 1C, max. 2C fazlası olacaktır ve 3-6 ay arası etkisi gidecek hatta kendiside buhar olacaktır
    diş macunu OCZ ye nazaran 2C taş çatlasın 3C fazla olur ancak 1 ay gibi bir sürede tarihe karışabilir
  • kaliteli macun asla kurmuyor 3 sene önce işlemciye sürdüğüm macun hala kurumadı ve 3 işlemci takıp çıkarttım soğutma bloğundaki azıcık macun yeterli oldu
    markası neydi tam hatırlayamadım ama silver mı arctik mi neydi...
  • sen oraya balçık çamur sür. hem nemden dolayı serinlik verir hem romatizayı alır.
    :)
  • iyi fikir
  • Valla ben yaptım işe yarıyor... 4 5 kat ınce folyo ince kes sonra 10 numara yarıyor ıse
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.