|
Termal macundan çok daha iyi soğutma sağlayan malzeme üretildi
-
-
Umut verici gelisme.. -
Ve tabii ki maalesef sıvı metal... Şu işi bir türlü çözemedi dünya. Belki de macunlarla pedlerle yanlış yoldayız.
Neyse ne işlemci yüzeyi ile soğutucu yekpare standart evrensel modeller üretilsin. Kaç para alüminyumun kilosu. Zaten çip üreten insanlar zekidir, kralını yapar..
Sonra işlemciyi de değiştirince soğutucu plaka ile birlikte fırlatıp atarız. (atalım derken tabii yeniden dönüştürülecek)
Ekleme: Bu aşmış fikrimi ChatGPT 4o böyle inceledi: https://chatgpt.com/share/6734eb05-a394-8006-9ff3-0586129f16b1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 13 Kasım 2024; 20:44:47 > -
Sıvı metal soğutucuyu hiçbir donanımda ben tavsiye etmem. Pandemi ve öncesinde bu sıvı metal soğutucular piyasada nam salarak yeni yeni çıktığı dönemleri hatırlıyorum bir kullanıcı sıvı metal sürülü gpu üzerinde 1 seneden sonra gpu yüzeyinde aşınma ve yüzey bozumuna maruz kaldığını söylemişti.
Termal macunlarda bildiğim kadarıyla silikonla karışık bir sürü ıvır zıvır var malzeme içeriğini bilmiyorum fakat sıvı metalden bambaşka içeriklere sahip. İşte bu yüzden en güvenlisi termal macundur benim gözümde -
Vakti zamanında kullanmıştım, işlemci ve soğutucu lehimlenmiş gibi birbirine yapışmıştı, ayırıncaya ve üzerindeki kalıntıları kazıyıncaya kadar akla karayı seçmiştim. Gpu üzerinde ise taktığım soğutucunun alüminyum kısımlarını eritmişti.
-
Uğraşılmaz hocam. Zengin adam işi. Adam sıvı metali uygular sistemini 2-2.5 sene çatır çatır oyun olarak kullanır iki üç renderda kullanır vs sonra yeni ekran kartları yeni işlemciler çıkınca komple sistemi yeniler elini sürmez macun değişimi toz değişimi vs için
Macunu sürersin ısınmayı parçaların kalitesiyle ve gerekli ayarlarla optimum tutarsın senede 1 kere yenilersin devam edersin. 5 senedir aynı sistemi kullanan arkadaşlarımda var bilgisayarı bozuldu diye hemen sistemi yenileyen arkadaşlarımda var
Türkiyede gerçi hangi e ticaret zengini veya iş adamı bilgisayarın başına geçip oyun oynuyordur bilmiyorum -
Sıvı metal (galium) aluminyumla etkileşime girer ve bozulmasına yol açar. Kullanım öncesi bu araştırmayı yapmayan kullanıcılar kartlarını, işlemcilerini, soğutucularını ellerine aldılar maalesef. Halbuki sıvı metal kullanacaklara bu uyarılar çok yapıldı. Araştırmayan, okumayan bir millet olduğumuz için yine tufaya düşen çok oldu. Ben yıllarca hiç bir sıkıntı yaşamadan kullandım ve hala bilinçli olarak kullanacak herkese de tavsiye ediyorum.
Haberde bahsi geçen alaşım da yine galium ihtiva ediyor. Kullanacak olanlara şimdiden uyarı olsun. Aluminyuma temas ettirmeyin! -
Temel seviyede kimya bilginiz SIFIR imiş. Alaşımlı Galium saf Galyum gibi alüminyumu eritme özelliği göstermez.
Yani alaşımlarda kimyasal hatta fiziksel özellikler de değişir ve yapı taşlarına ait karakteristik özellikleri de barındırmazlar. Yani fiziksel bir karışım değildir :) ...
Galinistan artık cıva yerine de kullanılmaktadır. Malum termometrelerdeki cıva zehirlidir de .. Türkiye'de eminim civalı termometreler de üretiliyordur veya vardır! Aman dikkat ...
Kolloidal nedir bir öğrenin...
Haberde diğer bir başka alaşım ile birleştiriliyor ondaki de saf alüminyum değil ondaki de alaşımlı :) ....
Yani kabaca alaşımlı iki grup birleştirilmiştir.
Yok ısrarla bunda da alüminyumlu başka malzemelere zarar veriyor diyorsanız ilgili firmaya dahil globalde bir yazı yayınlayın. Kimseler düşünmemiş bir siz düşünmüşsünüz... Dünya ya sizi tanıtalım... Bakalım sonuncu ne olacak ...
-
İkiniz de uçlar gitmişsiniz. Biriniz alüminyuma temas ettirmeyin diye uyarmış, diğeri tersini söyleyip garanti vermiş. Ne güzel öyle elde net bilgi olmadan sallamak..
Şurada bir sohbet gerçekleştirdim:
Galinstan'ın alüminyuma etkisi var. Yani alaşım da olsa kısmen etki devam ediyor, biraz yanlış yönlendiriyorsun @smart1978
Galinstan + seramik alüminyum nitrit ise kompozit malzeme. Ve Galinstan etkisi kısmen de olsa devam ediyor. Bunun ne ölçüde olduğunu haber kaynaklarına bakarak çıkaramıyoruz, test sonuçları lazım @MilesTag
O nihai ürün çıktığında, talimatlarda ne yazıyorsa odur..
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Sıvı metal (galium) aluminyumla etkileşime girer ve bozulmasına yol açar. Kullanım öncesi bu araştırmayı yapmayan kullanıcılar kartlarını, işlemcilerini, soğutucularını ellerine aldılar maalesef. Halbuki sıvı metal kullanacaklara bu uyarılar çok yapıldı. Araştırmayan, okumayan bir millet olduğumuz için yine tufaya düşen çok oldu. Ben yıllarca hiç bir sıkıntı yaşamadan kullandım ve hala bilinçli olarak kullanacak herkese de tavsiye ediyorum.
Haberde bahsi geçen alaşım da yine galium ihtiva ediyor. Kullanacak olanlara şimdiden uyarı olsun. Aluminyuma temas ettirmeyin! |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X