Şimdi Ara

Termal Macunu Kazıdım... Yerine Vazelin sürdüm<<BAKMADAN GEÇME>>

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
9.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Meraba. Lafı fazla uzatmadan konuya gircem. AMD Athlon 64 3000+ ni kullanıyorum. 1 kaç gün önce bilgisayarımın tüm donanımlarını çıkardım ve temizledim. Bu arada işlemcinin üzerinde gördüğüm pul pul olmuş ne olduğunu bilmediğim (sonradan termal macun olduğunu öğrendim) yarı katı yarı sıvı maddeyi de temizledim. Fakat bu temizlikten sonra CPU boştayken ve o/c suz 50 - 52 dereceyi bulmaya başladı. Ben de internette bir araştırma yaptım ve acı gerçekle karşılaştım. Benim gibi 100lerce vatandaş ta aynı şeyi yapmış... Bu soruna kendi çapımda bir çözüm buldum... Forum sitelerinde diş macunu sürün vb. 10000000 lerce saçmalık vardı. Önce güldüm. Sonra bi eleman bu termal macunun içeriğini ve ne işe yaradığını söylemiş. Ben de buradan yola çıkarak işlemciye VAZELİN sürdüm. şu an yüksüz sıcaklık 40 - 42 derece yüklü sıcaklık ise 52 ye kadar çıkıyor. Şimdi size sormak istediğim şeyler:

1: Bu işlemin CPU ve anakart'a bi zararı olur mu?

2: Vazelin zamanla kuruyup pul pul olur mu?

3: Vazelin zamanla kurumayıp aksine güneşte kalmış sakız gibi yapış yapış olur mu?

4: Şu an denizli de oturuyorum ve buralarda termal macun satan bir yer bulabilir miyim?

5: Bazen İzmir'e de gidiyorum Çiğli civarlarında bu macundan bulabilir miyim?

6: İşlemci ısısına yararını gördüğümden dolayı CPU üzerindeki Vazelin tabakasını biraz daha kalınlaştırmak ve aynı işlemi ASUS nVidia FX 5500 e.Kartıma da yapmak istiyorum. bunun bir zararı olur mu?

Acil cevaplarınızı bekliyorum.

• Vazelinin ısıl direncinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Ayrıca yüksek sıcaklıktan dolayı yüzeye iğrenç şekilde yapışmış olarak görebilirsin. Katmanı kalınlaştırman bloğun kabuktan uzaklaşmasına neden olur ve iletim düşer. Termal macunun amacı kabuktaki ve bloktaki minik boşlukları doldurarak ısıl iletken yüzeyi artırmak dolayısıyla ısının daha iyi iletilmesini sağlamaktır. Ege tarafını pek bilmiyorum ama Denizli de bir bilgisayar mağazası illaki vardır orada bulabilirsin.
  • tüm bilgisayarcılarda termal macun bulabilirsin elektronikcilerde kavanozu 5lira o sana 100 yıl yeter
  • quote:

Orjinalden alıntı: PeGaSuS@01

tüm bilgisayarcılarda termal macun bulabilirsin elektronikcilerde kavanozu 5lira o sana 100 yıl yeter

hocam öle deme macundna macuna fark var

zalmanın minik tüplü macunu var bende 25 ytl ordada kalite seçenekler var.
  • Kaliteli istiyorsan gidip Arctic Silver 5 veya MX-2 alacaksın, ufak bi tüpü 10 kullanıma yeter en az.

Veya gider elektronikçiden kavanozu 5 liraya alırsınız, herhalde bi 10 yıl gider.
  • BEn elektronikçiden cooler master high performance aldım. İntelin stok gelen termal macunuyla bir fark göremedim sıcaklık açısından.

Bu arada 8tl ye aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ermeydan -- 13 Şubat 2009; 11:58:12 >
  • vazelın sıcaklık etkısınde erıyebılen bı maddedır dolayısıyla senın ıslemcı ısındıgında vazelın erıycektır eger cok surduysen yamur damlası gıbı anakartından akıp gıdıcektır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yazdığınız mesajları yeni gördüm ben vazelin tabakasını kalınlaştırdım bile... Şu an ısı yüksüz 35 - 38 derece yüklü ise 42 ancak oluyor..... İnşallah dediğiniz gibi anakarta yapışmaz sümük gibi.
  • valla benım de işlemcinin terman macunu bitmisti bende koyu jole sürdüm bişey olmadi bu olay 1 ay once yaptım bi sorun olacagını sanmıyorum
  • madem öyle dediniz o zaman ben bi de e.kartının işlemcisine aynı şeyi yaparım
  • hmşerim çnardaki teknolojxde termal macun vardı. ama kaliteli deil seni idare eder. kaliteli alıcaksan internetten sipariş vermen daha uygun olacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: birolhan1

hmşerim çnardaki teknolojxde termal macun vardı. ama kaliteli deil seni idare eder. kaliteli alıcaksan internetten sipariş vermen daha uygun olacaktır.

Teşekürler Denix demek istedin galiba Teknolojix kapanmadı mı Çocuk karakolunun ordaki...
  • işlemci sıcaklığı önceden ne kadardı şimdi ne kadar eğer eskisinden düşükse takma kafaya
  • evet kardeşim öyle demek istedim eski ismi aklımda kalmış kusura bakma.
  • Termal macun yoksa araya illa bişey sürmenize gerek yok (zorlamayacağınızı ve 3-4 gün kullanacağınızı varsayıyorum) Termal macun yerine sürdüğünüz vazelin, jöle gibi maddeler;

- ısı iletimi düşükse, hiç sürmeden takmanıza oranla daha kötü sonuç verir
    - sıcaklık arttıkça bozulan bir maddeyse parçalara zarar verir
    - yine sıcaklık arttıkça bozuluyorsa işlemciyle soğutucuyu birbirine yapıştırıp işlemci bacaklarının eğilmesine bile neden olabilir
    - elektiriği ileten bir özelliğe sahipse kısa devreye yol açar
    - bileşenlerde paslanmaya yol açabilir

Sonuç olarak, tehlikelidir. Termal macun bulamadığınız durumlarda, kısa süreliğine de olsa diş macunuyla idare edebilir, onu da termal macun sürdüğümüz kadar, çok az kullanmak şartıyla sürebilirsiniz. Termal macunun karakteristiğine en yakın, kolay ulaşılabilir madde diş macunudur. Uzun süre değiştirmezseniz sadece kurur ve ısı iletim özelliğini kaybeder, bir an önce termal macun edinmenizi tavsiye ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: K.Kahriman

işlemci sıcaklığı önceden ne kadardı şimdi ne kadar eğer eskisinden düşükse takma kafaya

eskiden 60 - 70 di şimdi 40 - 50
  • Vazelin işiyle ugraştıgım için dikkatimi çekti ve yazayım dedim. Vazelin o sıcaklıkta su gibi olur eger çok sürdüysen kesin ordan akar hatta işlemcinin içine kaçma ihtimali bile olablir kesinlikle sürmeyin. Pcnize zara gelmediyse bu sizin şansınızdır.
  • arkadasim neden iskence ediyorsun islemcine anlamiyorumki =))..kaliteli bir termal macun al...gorunuse gore faydasi olmus ama ileriki zamanlarda ne olcagi muamma...
  • walla biraz komik geldi bana niye overlock yaptınki 2,1 ghzden 2,2ghzye
  • Hemen bence onu temizleyim dandik termal macunlardan sürün daha iyi ayrıca ekran kartına sürme ekran kartınınki yongası garip o bozulabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.