Şimdi Ara

Termik röle hakkında (ACİL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde şu anda bir sayıcı var normal butonuna bastığınızda sayının gostergesi 1 artıyor ben buna buton yerine bir termik röle taktığımda bu devrenın termik rölesinin önünden bir demir veya başka birşey geçirdiğimde bu röle devrenin göstergesini arttırır mı ?

• Termik röle değil de endüktif sensör kullanırsan demiri algılar ve işini görür.
  • Yok ödevde termik röle kullanmak gerekiyor.Motorun ucuna bir mıknatıs koyulacak ve mıknatıs her termik röleye geldiğinde sayıcı bir artacak bunun için bir algılayıcı lazım ben termik röle diye düşünmüştüm hocada termik röle ile istiyor.Bu algılayıcı nasıl olcak ben burda takıldım.
  • yanlış anlamışsın kullanacağın termik değil, reed röle olacaktır. reed röleler yakınlarına mıklatıs geldiğinde açık kontakları kapanan, kapalı kontakları açılan rölelerdir. iki ucundan ayaklar çıkmış cam tüp şeklindedir. termik röleler ise akımın ısı etkisine göre devreleri açan koruma elemanlarıdır. üstelik bir defa attıysa tekrar kurmadan devreden akım geçmesine izin vermezler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dergul

yanlış anlamışsın kullanacağın termik değil, reed röle olacaktır. reed röleler yakınlarına mıklatıs geldiğinde açık kontakları kapanan, kapalı kontakları açılan rölelerdir. iki ucundan ayaklar çıkmış cam tüp şeklindedir. termik röleler ise akımın ısı etkisine göre devreleri açan koruma elemanlarıdır. üstelik bir defa attıysa tekrar kurmadan devreden akım geçmesine izin vermezler.

termık roleyı otomatık moda alırsan tekrar basmaya gerek kalmadan bı metaller soğudu anda tekrar eskı konumuna doner ve manuel kurmaya gerek kalmaz
  • quote:

yanlış anlamışsın kullanacağın termik değil, reed röle olacaktır. reed röleler yakınlarına mıklatıs geldiğinde açık kontakları kapanan, kapalı kontakları açılan rölelerdir. iki ucundan ayaklar çıkmış cam tüp şeklindedir. termik röleler ise akımın ısı etkisine göre devreleri açan koruma elemanlarıdır. üstelik bir defa attıysa tekrar kurmadan devreden akım geçmesine izin vermezler.

Teşekkür ederim hocam yanlış anlamışım evet reed olacaktı.
  • termik rölenin atması arızalar yüzünden olduğu için, otomatik modu tercih etmeyiz. çünkü arıza düzeltilmeden, termik rölenin tekrar devreye sokulması büyük zararlara yolaçar.
  • quote:

termik rölenin atması arızalar yüzünden olduğu için, otomatik modu tercih etmeyiz. çünkü arıza düzeltilmeden, termik rölenin tekrar devreye sokulması büyük zararlara yolaçar.

tabıkı orası tartısılmaz
  • Herkese teşekkür ederim hallettik kendi aramızda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.