Şimdi Ara

Termoslar hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
6.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Termoslar hakkında aklımda bazı sorular var, öncelikle eskiden celik termoslar bu kadar yayginlasmamışken, içi cam olan termoslar vardı, outdoor mağazalarında bunlar oldukca pahalılardı. Şimdi ise aklımda sanki onların daha iyi olduklarına dair düşüncelerim var, bunlar bir tecrübeye vs. dayanmıyor. Sadece böyle kalıplaşmış. Eski tarz cam içli termoslar ile yeni nesil celik termoslar arasında nasıl bir performans farki var? Dayanıklılık açısından cam daha kullanışsız. Saglik acisindan ise celik termoslar cok tavsiye edilmiyor. Peki ya sicak tutma performansları ? Ben en çok bunu merak ediyorum. Şuan bir magazadaki termoslara baktigimda, oldukça hafif ve ince olduğunu görüyorum. Eski cam termosların ağırlığı ile karşılaştırınca çok dandikmis, hiçbir ise yaramayacak gibi geliyor, eski termoslari omzumuza asarak taşıyorduk. Hemen cam icli termos aramaya başlıyorum ama hiçbir yerde bulunmuyor artık. İnternette bile surahi tipli olanlardan var, benim aradığım 500 ml civarı kapasiteli termoslardan yok. Bende ki bu celik termos önyargısını kıracak. İkisini de kullanmış çelik termos kullanicilari arıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madcanarie -- 21 Şubat 2017; 20:39:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Termoslar: Cam mı Çelik mi?

Termoslar, sıcak veya soğuk sıvıların sıcaklığını uzun süre koruyan yalıtımlı kaplardır. İki ana termos türü vardır: cam ve çelik. Hangisinin sizin için daha iyi olduğu ihtiyaçlarınıza bağlıdır.

Cam Termoslar

• İçecekleri daha uzun süre sıcak veya soğuk tutarlar.
    • Cam lekesizdir ve kokuları tutmaz.
    • Yere düşerse veya sert bir darbe alırsa kırılabilirler.
    • Çelik termoslara göre daha hafiftirler.

Çelik Termoslar

• Dayanıklıdırlar ve düşmelere veya darbelere dayanabilirler.
    • Cam termoslar kadar iyi yalıtmazlar.
    • Bazı modellerde metalik bir tat bırakabilirler.
    • Genellikle cam termoslardan daha ağırdır.

Termos Yere Düşerse Ne Olur?

Cam bir termos yere düşerse büyük olasılıkla kırılır. Çelik bir termos ise düşme sonucu ezik veya çukur oluşabilir, ancak yine de kullanılabilir durumda kalabilir.

Stanley Termos Düşerse Ne Olur?

Stanley, dayanıklılığıyla tanınan bir termos markasıdır. Bir Stanley termos yere düşerse, ezik veya çukur oluşabilir, ancak çoğu durumda düzgün çalışmaya devam eder.

İçi Cam Termos mu Çelik mi Daha İyi?

İçeceğini daha uzun süre sıcak veya soğuk tutmak istiyorsan cam bir termos daha iyi bir seçimdir. Cam ayrıca lekesizdir ve kokuları tutmaz.

Cam Termos mu Çelik Termos mu Daha İyi?

Dayanıklılık senin için daha önemliyse çelik bir termos daha iyi bir seçenektir. Çelik termoslar ayrıca düşmelere veya darbelere karşı daha dayanıklıdır.

Sonuç olarak, sizin için en iyi termos türü ihtiyaçlarınıza bağlıdır. İçeceğinizi daha uzun süre sıcak veya soğuk tutmak istiyorsanız cam bir termos seçin. Dayanıklılık sizin için daha önemliyse çelik bir termos tercih edin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam dh deki bir arkadaş termos incelemesini yapmıştı

En iyi termos thermos marka orjinal pahalı termoslarmış.

Gerisi faso fiso diyordu.

Hele starbucks termosları falan alacağınıza 1 tane thermos alın paranızı uyduruk termos alarak çarçur etmeyin diyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

Hocam dh deki bir arkadaş termos incelemesini yapmıştı

Hele starbucks termosları falan alacağınıza 1 tane thermos alın paranızı uyduruk termos alarak çarçur etmeyin diyordu.

Sağolun, konuyu nereden bulabilirim. Google' da çıkmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Değnekli Sipahi

quote:

Hocam dhdeki konusunu bende bulamadım ama o arkadaşın çektiği videoyu buldum youtubeda

https://youtu.be/v3V8Ca5fz9A

Konuda paylaşmıştı videoyu zaten, birşey kaçırmadın yani :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

https://www.amazon.com/Thermos-Stainless-Ounce-Drink-Bottle/dp/B01DZQSWQ4/

ben bundan kullanıyorum 700 ml.
    sıcağı 24+ saat sıcak tuttuğunu deneyimledim

• Thermos çalışma mantığı bardak içinde daha ufak bir bardak gibi duşun iki bardak arasinda bosluk var (hava yok) bu boşluk ısı yalıtımı saglıyor. Bu iki bardak şişenin agız kısmına dogru birlesiyor. Thermostaki sıvının ısınmasının buyuk bir kismi da bu birlesme bolgesinden oluyor cunku burada yalıtım katmani yok. camın termal iletkenlik katsayisi , çelikten dusuk yani mantıken cam olanların daha uzun sure sıcaklıgı korumasi beklenir. Ancak baska faktorler de vardir mesela bu birlesimin kalitesi aradaki yalıtım bolgesidenki vakumun miktari gibi. Hangisini tercih edelim dersen cam alma derim. Yani insanlik hali termos dustu mu ici paramparca oluyor. Metal al derim o yuzden. Marka sorarsan da bence Stanley al simdiye kadar deneyimledigim termoslardan en iyisi ama yesil rengi cirkin diyebilirsin. Eger renk senin icin sorunsa thermos marka al. Kalite olarak hemen hemen aynidir ancak performans olarak bence stanley daha iyi.

• Sağolun cevaplar icin, dediğiniz gibi cam iyi performans sagliyodur ancak dayanıksız ve maliyetli olmasi sebebiyle artık tercih edilmiyor olabilir. Markalara gelecek olursak biraz araştırma yapınca sizlerinde dedigi gibi stanley ve thermos markaları öne çıkıyor. Ancak stanley markası performans yönünden biraz daha iyi. Thermosta bile aradığını bulamayıp, stanley'de işi çözmüş insanlar var. Yalnız dediginiz gibi stanley'in termoslari gerçekten çok çirkin, thermosun termoslari göze daha çok hitap ediyor. Stanley'in güzel bir modelini bulursam (mug harici) 500 -700 ml arası alacağım yoksa thermos.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hoover markası hakkında bilgi..
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Thermos'un mug bardağını kullandım önermem,içindeki lastik çabuk kirleniyor ve çıkarıp takması zahmetli araları temizlemesi filan dert,ayrıca içine asitli bişey koyarsan sızma yapıyor.

Ben Laken öneririm şu an kullanıyorum ve inanılmaz kaliteli bir kaplaması var ve vidalı kapağı var asitli içecek dahi koysan fırlatma,sızma vs yaşamıyorsun,thermos aldım bardağın tüm boyaları filan soyuldu kalitesizdi malesef,soğuk ttutuyordu ana boyası ve tuttuğunda,ağzını dayadığında kaplamanın kalitesiliğini anlıyorsun ama lakende sanki yumuşak bir dokuya dokunuyormuşsun gibi kaplama var hiçbir termosta olduğunu sanmıyorum adamlar çok kaliteli yapmış,menşeide çin değilmiş.

Bi daha alırsam ya laken yada alaadin alırdım onuda methediyorlar baya 36 saat ısı koruması var en yüksek değer heralde.
  • Stanley'de karar kıldım ve 16 oz'luk lacivert renkli modelini begendim ama amazondaki yorumları okurken yine şüpheye dustum. Stanley'in kolay paslandığı konusunda, Thermos'un performans eksikliği ve dandik olduğu konusunda şikayetler var bir sürü. Tabi bu stanley'in 5 üzerinden 4.6, Thermos'un 4.4 almasini golgelemiyor ama yine bir suphe oluyor insanda. Ne kadar konussak, tartissak da herkesin kendi deneyimleri en iyi kaynaktir sanırım. Ancak yinede deneyimler burada paylasilmaya devam ederse memnun olurum. Bir de bir önceki yazıyi yazan hocam, laken'ı pek begenemedim açıkçası , kalitesine tabi ki lafım yok ama görüntüsu çok standart geldi bana. Birde bu aladdin markası stanley ile aynı mı , o onu mu almış nolmus? Birini yazinca oburu de çıkıyor hep, ikisinin ismi hep bir arada

• quote:

Stanley'de karar kıldım ve 16 oz'luk lacivert renkli modelini begendim ama amazondaki yorumları okurken yine şüpheye dustum. Stanley'in kolay paslandığı konusunda, Thermos'un performans eksikliği ve dandik olduğu konusunda şikayetler var bir sürü. Tabi bu stanley'in 5 üzerinden 4.6, Thermos'un 4.4 almasini golgelemiyor ama yine bir suphe oluyor insanda. Ne kadar konussak, tartissak da herkesin kendi deneyimleri en iyi kaynaktir sanırım. Ancak yinede deneyimler burada paylasilmaya devam ederse memnun olurum. Bir de bir önceki yazıyi yazan hocam, laken'ı pek begenemedim açıkçası , kalitesine tabi ki lafım yok ama görüntüsu çok standart geldi bana. Birde bu aladdin markası stanley ile aynı mı , o onu mu almış nolmus? Birini yazinca oburu de çıkıyor hep, ikisinin ismi hep bir arada

thermosun tek sorunu plastik aksamındaki sıkıntı bence, benimki gelirken kargoda bi kısmı kırılmıştı tepesinin emprovize etme yoluna gittim ne yazık ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archspire -- 22 Şubat 2017; 0:20:22 >

• Onlar ayrılmış firmalar ve patentleri var ayrı ayrı aynı dahon ile tern gibi bişey.

Valla şöyle diyim o lakendeki doku hissini sanmıyorum ki hiçbir termosta yoktur yani hepsi sert çelik hissi veriyor ama adamlar nasıl yapmışlarsa çok böyle kadifesmsi gibi bir hisle daha rahat içmeniz sağlanmış elde tutarken filanda çok kaliteli olduğunu anlıyorsunuz.

Stainless aladin iyi ama eskisi gibi değil diyenler vardı bide çok fazla onların sahte ürünü var ama lakenin olduğunu sanmam.

Ayrıca fiyat performans olarak en iyi termos bence decathlonda satılan termos hatta mugta öyleymiş,zaten daha aldığım onca üründen kalitesiz olanı görmedim,hemde çok uygun fiyatlı isterseniz ordaki kullanıcı yorumlarına bakın,ayrıca ellerinde kamp,deniz vs için çok iyi termos çantalar,termal çantalar var buzlu balığı bile buzu çözülmeden saatlerce ısısını kaybetmediğinden filan bahsetmişler ben almayı düşünüyorum bisiklete alırım bi tane su stoklarım bütün gün soğuk içerim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.