Şimdi Ara

Termostatik vana gereksiz mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Evim yüksek giriş, kombili, alt kat depo ve soğuk. Apartmanda da yalıtım yok. Yoğuşmalı kombi var, peteklere termostatik vana takıldı. 500 tl fatura geldi. Acaba termostatik vana taktırmak bir hata mıydı? Yani alt kat (benim mantığıma göre) boş olduğu için kombi çok sık çalışıyor, sıcaklık çok hızlı düşüyor. Bu durumda termostatik vanaları, normal vanayla değiştirmek daha mantıklı mı sizce?
    Bir değer konu da; kombi çok sık çalışıyor ,kombi yoğuşmalı olduğu için dediler ama aklıma takıldı, çünkü her duman gördüğümde para uçuyor.
    Fikirlerinizden yararlanmak isterim.

Şimdiden çok teşekkürler. 

• Termostatik vanalar ısı yalıtımlı evde tasarruf ettirir.vanalari sokturmeyin 5 numaraya alırsanız diğer vanalar gibi kullanmış olursunuz.ileride işi yalıtımı yaptırdığımız da işe yarar sokturmeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkostu E kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun, bir de öyle deneyeyim.
  • TRV hiç bir şekilde hata değil, ev yalıtımsız sizin asıl derdiniz bu, kullanmadığınız odalrın TRV sini 2 veya 2,5 e getirin en azından ısı kaybını azaltmada faydası olur, TRV fazla yakılmasına sebep olmaz.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Haklısınız maalesef apartman yalıtımsız,yaptırılmayacak da büyük ihtimalle.
    1 aydır, koridor,mutfak ve bir odada bu şekilde kullanıyorum 2~3 arasında. Diğer odalar 4~ 5 arası maalesef sonuç = 500 tl.
    Kombi sürekli çalışıyor. Apartmanda kimsenin bacasından bizim kadar sık buhar çıkmıyor.

Yanıtınız için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.