Şimdi Ara

Terra Rossa / Laterit sorusu yanlıştır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Coğrafya'da Terra Rossa ve laterit şeklinde şıkları olan soru kesinlikle yanlıştır.

Toprağın kırmızı olması öncülü bizi terra rossa ve laterit şıklarına götürmüş ve diğerlerinin elenmesini sağlamıştır.

Tropikal bölge toprağı olması cevabın laterit olduğunu düşündürse de yıkanmasının uzun sürmesi öncülü Laterit'in özelliklerinden biri değildir. Laterit'in yıkanma süresi kısadır ancak terra rossa'nın yıkanma süresi uzundur.

Yani bu sorudan doğru bir cevap çıkmamaktadır. Bu durumu ösym'ye bildirerek emeğimizin çalınmasını engelleyebiliriz.

Saygılar.

• oraya kadar düşündüm sonra humus bakımından fakirdir dediği için direk işaretledim lateriti
  • o soruda yıkanmasının uzun olması diye birşey hatırlamıyorum. ama humus yönünden fakirdir diyordu o da laterit işte. bende yanlş yaptım soruyu ama bu soru hayatta iptal edilmez diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hadesmania

o soruda yıkanmasının uzun olması diye birşey hatırlamıyorum. ama humus yönünden fakirdir diyordu o da laterit işte. bende yanlş yaptım soruyu ama bu soru hayatta iptal edilmez diye düşünüyorum.
    Kesinlikle yıkanması uzun sürer diye bir ifade içeriyordu.
  • Ben de yanlış yapmışım. Her yanlış yaptığımız soruyu iptal ettirmeye kalkarsak ohooo
  • bu soru iptal edilmezde halçıklık ve laiklik olan bide türkçedeki çelişkili sorular iptal edilebilir.
  • Humus bakimindan terra rosa da zengin degil zaten ondan dolayi verimsiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iptal edilsin arkadas bu nedir yaa. cok sacma sorulardi ben bile hazirlasam bu kadar sacmalyamazdim herhalde !

• Yıkanmasının uzun olması derken, yağışların uzun süre sürdüğü için yıkanma da uzun süre sürer yani yıl boyunca yıkanır. Diğer verilenlerle çelişmeyen açıklama bu.
    Yani cevap laterit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon karınca -- 24 Mart 2014; 10:47:06 >
  • Arkadaşlar olay yanlış yapıp yapmama değil , Belki bende laterit yaptım nereden biliyorsunuz?

Olay verilen öncüllerin bizi 2 farklı seçeneğe itmesinden dolayıdır.

Yıkanma süresinin uzun olması bizi terra rossa seçeneğine iterken humus bakımından fakir olması laterit'in özelliğidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: quickdzc

Arkadaşlar olay yanlış yapıp yapmama değil , Belki bende laterit yaptım nereden biliyorsunuz?

Olay verilen öncüllerin bizi 2 farklı seçeneğe itmesinden dolayıdır.

Yıkanma süresinin uzun olması bizi terra rossa seçeneğine iterken humus bakımından fakir olması laterit'in özelliğidir.

Terra rosa da humus bakımından fakirdir. Araştırın isterseniz?
  • Soruda yıkanma süresi uzundur, bitki örtüsü gürdür, kırmızı ya da kırmızımsıdır diyo, tamam işte lateriti tanımlıyor....
  • Tropikal bölgelerde görüldüğünden bahsediyordu Ekvator çevresinde Akdeniz iklimi mi görülüyor?
  • Yahu anlamıyorsunuz sanırım ,

oradaki yıkanma süresi uzundur tanımından şu sonuç çıkar , yıkanmaya karşı verdiği tepki uzundur. Eğer farklı bir mantıkda söyleyecek olsalardı yıl boyunca yıkanma görülür denirdi.
  • çok yıkanmış lafı geçmiyor muydu soruda . ona da dayanaraktan laterit yaptım bir de verimsiz diyordu.

çelişkili sorudur belki . biz bile kaç tane çelişkili sorular bulduk. 128 soruyu saklamasalardı. herkes açık açık görürdü .
  • ya bu soru yayınlamama işi nerden çıktı kardeşim. dünden beri herkes kafasını patlatıyor soruları hatırlamak için. ben humus olayını hatırlıyorum bir, ılıman tropikal yazıyordu sanırım bir de
  • PALME 9. SINIF COĞRAFYA
     Terra Rossa / Laterit sorusu yanlıştır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.