Arkadaşlar bazen 50 sayfa, 100 sayfa kadar sıralı belgeler yazdırıyorum yazıcıdan ama biliyorsunuz ki 1'den başlayıp 100'e kadar yazdırıyor... Sonra da kasette biriken kağıtların en üstünde 100. sayfa; en altında 1. sayfa kalıyor... Bunları tekrar elde düzenlemek gerekiyor sıraya sokmak için.
Diyelim 100 sayfalık bir belgede 100. sayfadan geriye doğru yani 1. sayfaya doğru yazdırmak için ne yapabilirim ?
Amacım belgelerin basıldıktan sonra kasette sırası neyse ona göre birikmesi...
canon yazıcılarda yazdırma tercihleri kısmında son sayfadan itibaren yazdır seçeneğini seçersen önce 100 -99-98------1 olarak yazar ve bu sırayla aşağıdan yukarıya doğru birikir.
diğer yazıcılardada bu özellik vardır.
saygılar.
bendekinde alt resimdeki sayfadan ayarlanıyor bu dediğiniz.yani alt taraflardaki Copies kısmında REVERSE ORDER kutusuna çek işareti koyulduğunda tersten başlıyor yazdırmaya.ikinci resimde incelerseniz bu bölüm işaretli.
bu resimde normal 1 den başlayarak yazdırıyor
bu resimdeki ayarda ise REVERSE ORDER kutucuğu işaretlendiği için son sayfadan başlıyor yazdırmaya ve işlem bitince ilk sayfa en üstte oluyor.
Arkadaşlar çok teşekkürler dediğiniz gibi yaptığımda çözdüm olayı
Bir numarasınız
quote:
Orijinalden alıntı: jovanovic
Arkadaşlar çok teşekkürler dediğiniz gibi yaptığımda çözdüm olayı
Bir numarasınız
bilgi paylaştıkça değerlidir.
Arkadaş sorunu çözmüş ama; Ben Epson kullanıyorum. Yazıcı ayarlarında "Ters sırada" diye bir yer var.Orayı tikleyince sondan başa doğru yazıyor..