Şimdi Ara

teşhir ürünü mac pro'da ilginç durum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar, üç ay önce teşhir ürünü Mac pro notebook aldım. aldığım yer güvenilirdi, cihaz tertemizdi ve güzel de bir indirimi vardı. bu geçtiğimiz günlerde görüntüde bir sıkıntı olduğundan servise yani aldığım yere geri götürdüm ama, tekrar ederse, hangi durumlarda bozulma olduğunu kaydedip getirirsen daha iyi olur filan dediler.
    derken geçen hafta bilgisayarım hiç açılmadı. kısaca, ana kartı değiştirmeleri gerekti, garanti kapsamında, o dakikaya kadar bir sorun yoktu ( bilmiyorum gerçi yeni alınmış bir bilgisayarın anakartı değişmesi neden gereksin, bu malın iadesini gerektiren bir durum mudur emin değilim) fakat servisten aldığım belgeyi incelerken, bilgisayarın fatura tarihinin geçen sene temmuz ayı, yani bana faturalan tarihten 9 ay öncesi olduğunu ve aralık ayında da bir kez daha servise getirildiğini gördüm. açıklama yazmıyordu. sizce de bu garip bir durum değil mi? cihazı aldığım yerin güvenilirliğini sarsacak bir durum değil mi? şimdi benim ne yapmam doğru olur?yorumlarınızı bekliyorum.

• öncelikle geçmiş olsun. burada malı satanı haklı görmüyorum ama sizin de yanlış olduğunuz yerler var. madem teşhir yani 2. el alıyorsunuz o zaman size verilen belgeleri harfi harfine okumanız gerekiyor. bazı yerler teşhir ürün satarken ayrıca sözleşme yazıp onu imzalatırlar. 2 yıl yerine 1 yıl garanti falan verirler. bu tarz şeyleri mutlaka okuyup imzalamak gerekiyor. şimdi sizin yapmanız gereken şey ise malı götürüp servisine vermek ve eğer problem çıkaracak gibi olurlarsa sesinizi yükseltip gerekirse müdürleriyle görüşüp malı tamir ettirmek. fatura tarihi 9 ay öncesi diyorsunuz yani garantisi bitmiş mi oluyor bu şekilde? eğer öyleyse sesinizi daha fazla yükseltip bana alırken böyle söylenmedi deyip tamir ettirmek. gelişmeleri de buradan yazarsanız takip edelim. kolay gelsin.
  • carpediemsral kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkürler. bana adıma fatura çıkarılırken sözlü olarak iki yıl garanti verildiği söylendi ve garanti belgesi boş olarak ürün içinden çıktı. iki yıl garantinin fatura tarihiyle başladığı belirtildi. bilgisayarımı tamir ettiler zaten garanti kapsamında, şu anda sorun yok. sorun, malı teşhir ürünü olarak satmaları ama aslında ikinci el olması, yani daha önce başkasına satılmış gibi görünüyor. gerçi tertemiz, ama daha önceden faturalanmış sonradan da tekrar bana faturalanmış olması can sıkıcı. yoksa anakartı taktılar ve fatura tarihim üzerinden iki yıl garanti "sözü" verdiler.
    ben durumu bu gün farkına vardım, yarın arayacağım satın aldığım yeri ama ne derece sesimi yükseltmeliyim onu kestiremiyorum. yanlışlıkla kayıtlarda öyle görülmüş filan diyebilirler mi ne bileyim, neyle karşılaşıcağımı kestiremiyorum.
  • cihazı onardılarsa sorun yok ben onarmamak için bahane uyduruyorlar sandım o yüzden sesinizi yükseltin dedim. iş işten geçmiş malesef diğer konuda
  • Tarihlerde bir sıkıntı yoksa 2.el ürünü iade alıp, teşhir olarak kullanmaya başlamışlar. Size de 2.el olduğunu söylemeyip, teşhir diye vermişler. Kesinlikle gidip değişimini talep edin veya paranızı alın derim
  • Yetkiliyle görüştüm,teşhir ürünü olduğu için dükkanda ilk açildigi tarihte faturalanmis olabeceğini söyledi ve daha önceki servise gidişinin ise,harddisk hatasi yuzunden teşhirden gönderildiğini,ancak serviste herhangi bir ariza tesbit edilmediğini,kısacası yanlışlıkla servise girdigini,makinanin tamamen sağlam olduğunu söyledi. Bütün bunları çok normal birşey gibi anlattığından birsey diyemedim,sadece daha once servise gitmis bir urunu nasil satarsiniz bana,filan diyebildim ama iste yanlislik manlislik dediler. Teşekkur edip kapadim telefonu,hay allah ben mi büyüttüm mevzuyu diye düşünerek. Ama yine de içim rahat değil. Makinam çalişiyor sorunsuz ve iki yil garantim de var,ama bu kuruma güvenim kalmadi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ponacokon P kullanıcısına yanıt
    en başından teşhir ürünü alarak bazı şeylerden zaten feragat etmişsin, teşhir ürünü demek kullanılmış makina demektir (diğer adıyla 2el ürün demektir). sen bunu alırken zaten farkındaymışsın, servise gitmiş olması neyi değiştiriyor. 2sene garanti veriyorlarsa, herhangi bir deformasyon yoksa bunda bir sorun göremiyorum ben
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

en başından teşhir ürünü alarak bazı şeylerden zaten feragat etmişsin, teşhir ürünü demek kullanılmış makina demektir (diğer adıyla 2el ürün demektir). sen bunu alırken zaten farkındaymışsın, servise gitmiş olması neyi değiştiriyor. 2sene garanti veriyorlarsa, herhangi bir deformasyon yoksa bunda bir sorun göremiyorum ben

Hocam bazen insanların çok fazla boş vakitleri olur
  • teşhir ürünü ile ikinci el ürün arasında en azından fiyat farkı olur diye düşünüyorum. ayrıca aldığım mal teşhir de olsa ikinci el de olsa daha önce servise girmiş mi, neden girmiş gibi konularda bilgi verilmesi gerekirdi.
    üstelik cihazı bir ay kullanıp, ekranda görüntü titremesi kilitlenme felan diye de geri götürmüştüm ve pek ilgilenmemişlerdi, aldığımım üçüncü ayı artık makina açılmaz hale gelince sonunda anakartı degiştirmeleri gerekti garanti kapsamında.. üç ayda bir öac nasıl bu hale gelir ki?
    teşhir ürünü gelen her müşterinin kullanıp denemesi içindir doğrumu? kullanılmış bir ürün 2el oluyormu? dolayısıyla teşhir ve 2.el arasında bir fark yoktur

fiyat farkını zaten yapmışlar, sen bunu mağazadan alıyorsun iyi bir indirim yapıyorlar ve sana 2sene garanti veriyorlar. benden yada herhangi bir şahıstan almıyorsun, çünkü şahıstan aldığın makinaya 2sene garanti verilmesi diye bir olay yok

asıl saçma olan mesele zaten servise girmişmi, neden girmiş olayı. daha öncede söyledim ortada bir kandırılma dolandırılma durumu gözükmüyor, teşhir(2.el) ürün aldığının farkındasın, cihazda bir deformasyon yok, iyi bir indirim yapmışlar ve 2sene garanti vermişler

*teşhir ürünü ve 2.el ürün arasındaki fiyat farkı olmasını istiyorsan şahıstan alacaksın mağazadan değil, misal; gittigidiyor yada sahibinden gibi sitelerde 2.el ürünler satılıyor. onların fiyatlarıyla aldığın yerdeki fiyatları karşılaştır, her ikisindeki garanti süresini karşılaştır

cihazı götürdüm ilgilenmediler durumu tamamen ayrı bir olay, o ilgilenen teknik servisin kalitesine bakar

3ayda bir mac nasıl bu hale gelir demişsin, "sıfır" alındığı halde çok daha kötü duruma gelen makinalar gördüm ben. tüm makinalar aynı banttan çıkıyor, ama hepsi sorunsuz olmuyor ve zamanında farkedilemiyor. kullanıcı alıp bir süre kullandıktan sonra sorun tesbit etmişse garanti kapsamında onarılıyor yada değiştiriliyor
  • Teshir alacaginiza 2. el alin, cok daha iyidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknoloji marketlerde teşhire zaten çoğu kez ayıplı mal çıkar.Distrübütör toptan dağıtım yaparken teknomarketletce teşhire açılacak notebook kolisini özellikle belirtiyor.. Teşhirden mal alınmaz ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kurum hangi kurum?
  • teşhirsakat
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.