bu kadarda düşük olduğunu tahmin etmemiştim , karını çocuğunu niye anlatıyorsun , bende seni adam sanıp laf anlatıyorum pehh , 90 lık paslar atıyorsun da senin seviyeye düşmeyeceğim , kelimeleri seçerek silerek yazıyorum. senden çapsız olmasın ağzının suları akarak avrupa şöyle avrupa bööylee aaabiii diye anlatan bir çapsızı hatırlattın , o kadar yer gezmiş kendisini bir gram geliştirememiş , şuyum var şuralara gittim diyen kendini beğenmiş ama eziğin teki aynı senin gibi onu hatırlatıyorsun birde çakma milliyetçiler aklıma geldi , hah şöyle togg düşmanı olduğunu böyle korkmadan söyle , bu çakmalar lafa geldi mi neden bizim yüksek teknoloji ürünümüz yoğğ neden bizde avrupa gibi değiliz ,neden yapamıyoruz ağğbbiii diye ağlanırlar , sözde milli nutuklar çeker eziklenirler TOGG gibi başarılı son teknoloji ürün ortaya çıkınca da senin gibi togg oldu bogg derler ,biz almandan daha mı iyi yapacaazzz derler ,gider abd malı en yüksek ölümlü kazaya karışmış aracı alırlar ,abd ye destek olurlar onun halkını kalkındırırlar , 2024 şubat sonrası tesla alanların durumu bende budur .. evet yapıyoruz yavrum , sen istediğin kadar anır TOGG son teknoloji Milli Marka , bizim markamız , sen bizim ürünü kötülemeye devam et , ben milliyetçiyim Türk markası tercih ederim , abd mallarına alman mallarına , çin mallarına bakmam , onları methedenlere de nedesem boş eğitim cehaleti alır eşşeklik baki kalır sözü sende hayat bulmuş , gerçi senden cehaleti de alamamış başlık neydi " Tesla en yüksek kaza ölüm oranına sahip marka oldu " büyük marka olabilir tabii ,insanlar yanarak ,otopilot hatasından ölebilir , abd malı bu olabilir normaldir , ama adamlar yapmış abiii dir çünkü büyük markadır ne yapsa normaldir, ammaaa bizimkinin lastiği patlasa toğğmuuu hülooooğğğğ |
Tesla en yüksek kaza ölüm oranına sahip marka oldu: İşte sıralama (4. sayfa)
-
-
hayırlı olsun aracınız.
iyi günlerde kullanın ne kadar mezili var aracın
memnunmusunuz.
-
Teşekkürler ,Allah razı olsun
Selamlar hocam uzun zaman geçti
wltp fabrika verisi 523 km , yaz ve 10 derecenin altındaki menzil farklı
araçtan çok memnunum tavsiye ederim , konfor sessizlik malzeme kalitesi malzeme tokluğu çekiş yol tutuş menzil tüketim ses sistemi..çok fazla özellik var ,telefondan araç durumu takibi,araçtan planlı ısıtma soğutma , çocuk koruma,alarm ,youtube ,TV+ ,D-smart aracın kendi interneti var ,araçla ücretsiz veriliyor onlarca kendi uygulaması var
Ön iki koltuk Hafızalı ,elektrikli ,ısıtmalı deri ,araca kullanıcı profili tanımlıyorsun eller serbest ve yüz tanıma var ,araca kim biniyorsa tanımlı olan yüz profiline göre onun tanımlı koltuk ayna radyo ayarları otomatik yapılıyor
bi test sürüşü yap ne demek istediğimi kendin deneyimle , ben test sonrası niyetine girdim çok şükür nasip oldu mayıstan beri kullanıyorum 10bine geliyor ,bende 800k kredi ile almıştım.
Yazın (ankara)
Ş.içi 500-550km+ görülüyor - sıcak yerlerde tüketim düşüyor izmirde adanada 600km ş.içi görenler çok ,ben antalyada karışık 550kmleri gördüm,trafik sıkıştıkça tüketim düşüyor
Ş.Dışı 450-480km+ görülüyor / 110-120km arası klima sürekli açık
10 derecenin altında 3 ila 5 derecelerde
ş.içi 380-410+ kmler
ş.dışı 320-340+km ler , ısıtıcı 27 derece sürekli açık ,ilk binişte belli süre aynı anda koltuk ısıtmalar da açık ,hız yine 110-120km aralığında
ısı 10 derece ve üzeriyse tüketim yaza yakın oluyor menzil düşüşü hissedilmiyor
ben uzun menzil aldım ,aldıktan sonra menzil sorunu kafana takılmıyor kısa menzil olsa nasıl olurdu bilmiyorum ama yine alacak olsam uzun alırım çünkü 3 derecelerde menzil düşünce uzun menzilin konforunu anlıyorsun , kısa menzil kullanıp genelde ş.içinden çıkmayanlar da gayet memnunlar , şarj istasyonu bol bunu da kullandıktan sonra kafaya takmıyorsun
alırken çok temkinli herşeyi sorguluyorsun aldıktan bir ay sonra sanki yıllardır hep elektrikli kullanmış gibi oluyorsun ,en premium içten yanmalı bile gözünde eski teknoloji gitmeyen araç olarak görünüyor , çünkü onlar hızlanmak için yırtınırken elektrikli de bu işler çok hızlı oluyor , şöyle düşün 2.0 turbo son nesil benziliden bile daha serisin , togg için konuşuyorum tabii diğerlerini bilemem ,218hp 350nm tork ve ilk hareketten itibaren bu güç
tavsiye ederim ,imkan varsa V2 full (cam tavan 30k,12 hop.Meridian ses sistemi 30K),uzun menzil tavsiye ederim full 1.923.000 anahtar teslim fiyatı metalik renk farkı yok ,krem veya siyah iç deri döşeme fiyat farkı yok seçebiliyorsun ,ben krem seçtim kontras çok iyi
üstelik sen alırken 1.15 versiyonla alacaksın ACC ,dur kalk fonksiyonu ,ADAS ,GSR2 yüklü alacaksın , bizimkiler sırayla çağrılıyor ,donanım güncellemesi de var çünkü, o sadece serviste yapılıyor
-
Evet seni kitap yapacağım. Togg'un Bogg'unu çıkardın. Kitabımın ismini beraber karar verelim istiyorum. "Bilge cahil" veya "bir cahilin detaylı analizi" yada "herşeyi bildiğini zanneden cahilin müthiş hikayesi " evet senin tercihin ne olurdu? Bence hepsi de güzel :))) ayrıca ne içtiğini merak ediyorum bu kafayı nasıl yapıyorsun? Gerçekten ama gerçekten müthiş eğleniyorum. Vazgeçtin yazmaktan sanarak üzüldüm aslında ben yazacaktım sana. Gerçekten bana anlat bu kafayı nasıl yapıyorsun? Yani anlıyorum togg sevicisi aslında fetişistisin ben çok merak ediyorum nasıl bu kafayı yapıyor ve yaşiıyorsun? Bende böyle saçma bir hayatı biran olsun deneyimlemek istiyorum. Ciddi ciddi veya öyle görünüp nasıl arka arkaya saçmalamaya devam edebiliyorsun? Önce kafanı güzel yapıyor gelişine devam mı ediyorsun. Benim anladığım insan ne kadar aptal, cahil, çapsız, düşük profilli olsa da bu kadar saçmalamayı yapabilmesine anlam veremiyordum ki senin sayende bu aptallık ve cahilliğinin bazı insanlarda dipsiz olduğunu gördüm. Ve sen her gün dibin dibine doğru kendini geliştiriyorsun. Dipsizliğe doğru hızla gidişini görmek beni hiç endişelendirmiyor :))) seni bilmem ama benim için eğlenceli. Şunu gerçekten bilmeni istiyorum son mesajını hiç okumadım mesajın va mesajı görünce hemen yazmaya başladım. Biliyorum ki aynı saçmalıklara devam ettin. Toog" u diğer dünya markaları ile kıyasladın ve togg açık ara sıfır hata mükemmel çıktı sayende. Togg olmasa neye binecektin çok merak ediyorum. Bence yerli ve milli eşeğe :))))))) başka milli araç yok dimi? Togg yüzde 50 mi yerli? Diyeceksin ki Mercedes te öyle.:))))))) benim arabam Alman seninki milli :(( ne kadar şanslısın ki millî togg çıktı sayende yoksa hala eşek sırtında olacaktın :)))
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
iyi günlerde kullan kardeşimde togg alacak 1900 lira diyor bende aynı paraya toyota corolla cross kaporası verdim 18 gibi teslim edecekler.
ben uzunyol çok yapıyorum istanbul ordu.
ordu antalya
istanbul marmamris ve bodrum gibi..
bu menziller ile ailecek yollarda şarj istasyonu bulmak ve beklemek bana cazip gelmedi açıkcası..
ama güzel tercih olmuş tabiatda herşey değiştiği gibi
kullanıcı profili ve alışkanlıklarımızda evriliyor.
daha yakında biz dizelleri konuşuyorduk
şimdilerde elektrik ve hibrit olmuş konular
hayırlısı olsun diyorum tekrar
sizi tekrar burada bulmak inanın güzeldi.
eski dostluklar çok önemli
-
Waayyy araç kritiği de yapmış bizim oğlan. Ben senin kritiği ne diyeyim yaaaaa. Seni kritikçi seni :))))) nasıl da anlatmış ya yerim ben seni. Sonuna da yazmış adaş, adaptif Cruise:))) ölüm bunlar daha dün geldi. 1,5 yıldır bı tane güvenlik sistemi yoktu. Bence o parya en mantıklı tercih Tesla almaktır. Ama Tesla yerli ve millî değil dünyanın en çok elektrikli araç satan markasıdır bu bile tercih için yeterli sebeptir. Paranız yoksa faizsiz kredi ile togg belki tercih edilebilir. Bu kadar para yatıriyorsam asla duygusal olmam ( niye olayım aptal mıyım, fabrikaya ortak mı yaptılar beni ) öyle salak saçma fikirlere takılmam. Sana daha önce birkaç kez dediğim gibi bu işin büyük kısmı yazılım ve bunu da dünya da en iyisini yapan Tesla dır. Diğerleri heyecan ve macera aramaktır togg dahil ki zaten yakın zamanda fabrikayı devredecekler. Sanırım Tesla alacak :)))))))))))))
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eyvallah hocam ,sizinle karşılaşmak benim içinde öyle oldu
sizede hayırlı olsun , konusunda gördüm aksesuar arayışına girmişsiniz :)
evet 1.923 ama 800k kredi olunca nakit düşük veriliyor
yazın ankara-antalya muğlaya kadar sahil şeridi ,kuşadası ,izmir ,balıkesir bursa ankara yaptım,tek solukta 500km -550km lerde bir kez durmak yetiyor ama 5dk durup devam ediyorsanız veya acele oluyorsa elektriklide bu olmuyor , şarj için bir duruşta en az 20-30dk beklemek gerekiyor ,ama yemek molası veriyorsanız o sırada neredeyse full oluyor zaten ,şarj noktası planlamaya gerek yok artık heryerde var
elektrikli ,araç kullanım alışkanlıklarını da değiştiriyor
hibridi kullanıp elektrikli kısmın tadını alın , zaten sizde tamamen elektrikliye geçeceksiniz uzun sürmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 14 Aralık 2024; 20:57:16 >
-
Eskiden yani sen beşikte emzikle ağzında debelenir emzik ağzımdan düşünce avazın çıktığınca ağlarken, o zaman cahil dediğimiz imkanları olmadığımlndan yeterli eğitimi alamamış insanlar yok değildi. Ama günümüz cahillerine benzemez kendilerini her türlü eğitirlerdi. Cahilliğin bir raconu vardı bu tip insanlar bilmedikleri konuda üstelemez hadlerini bilirlerdi. Şimdi ki cahiller ( örneğin sen ) ısrarla bilmediği veya kısıtlı bilgisi olan her konuda sanki bu konular üzerinde doktora yapmış gibi üstten üstten anlatırda anlatırlar.
Tamam tamam pes ediyorum. Bedava togg verseler asla almam.... demiyorum. Direk alır meraklısına satar gerekirse üstüne para koyar gider bir Tesla alırım. Zaten aklını kullanıp parası olanda bunu yapar parası olmayan sıfır kredi ile mecburen togg alır ve sonra da yerli ve milli masalını anlatır :))))
Sende ki durum da hu değil mi? Eşeğe binerken varını yoğunu koyup sıfır kredi ile tgg' a kavuştun mecburen. Ve mecburen yerli milli masalına sende ağzını alıştırmak zorunda kaldın
Yerli milli masalına destek gerekiyordu kulaktan dolma bilgilerle şunun burası şu cm. Togg bu cm. Tesla da bu Yok togg'un fitili var onun yalıtımı kötü togg muazzam gibi saçmalıkları destek yaptın kendine. Gerçekleri YouTube de ciddi olarak deneyimleyen ve gerçekleri gösteren kullanıcılar da var araştırmak saçmalıklarına iyi gelmez biliyorum. Ayrıca birçok son model BMW, Mercedes ve Audi den tesla'ya geçen kullanıcılar var hatta otomobil editörleri var bi araştır neden yerli ve milli togg almamışlar bi öğren. Sen kendini kandır yerli millî masallarıyla. Dünyanın en çok satan elektrikli araç markası varken yerli masallarıyla para heba edilmemeli. Hatta bu işi başaramamış vw gibi ( ama togg'tan misli misli fazla satan ) firma araçları bu halleri ile dahi togg' dan daha mantıklı seçeneklerdir
Daha birkaç ay önce bir gazeteci togg alıp yerli ve milli olduğu için yaşadığı olumsuzlukları bir video ile anlatmıştı ki bu olumsuz video ve şikayetlerden çok var. Uzun süre şarj olamaması gibi yemeğe gidiyor şarja takıp 2 saat sonra geliyor ki sürpriz şarj olmamış:)))) daha düne kadar silecek hatası devam ediyordu. Zor da olsa düzeltmeyi BAŞARDILAR. Biliyorum senin kafan almadığı için tekrar ediyorum elektrikli araçta en büyük önemli kısım yazılım kısmıdır ve Tesla bunu 10 yıldır yapıyor ve dünya genelinde aldığı verilerle sürekli geliştiriyor. Togg bedava kredi ile zar zor ayda sattığı 3000 araçla tek fabrikası ile birkaç yazılım ekibi ile ne geliştirebilir? Ya biraz aklını kullan bunu yapabilirsin.
Aslında daha büyük sermaye ve yatırımlarla belki ileride bir gelişme yakalayabilir di ama Çinli firmalara verilen teşviklerle bu da hüsran oldu. 2026 itibariyle BYD üretime başlarsa şimdi yerli ve millî diyenleri BYD almak için sırada göreceğiz. Defalarca söyledim bu duygu işi değil mantık işidir.
Ve bugün de mantıklı olan togg değil Tesla dır. Ama söylediğim gibi direk nakdi olanlara, kredi ile düşünenlere başka tercih zaten yoktur ( yerli ve milli :)))) ). Biliyorum bu konular sende eror verdirdi . Nasıl toplarım diyorsan yerli ve millî diyerek başlayabilirsin, sonrasında onun fitili yoğ togg da var, togg da bu kadar cm. Tesla da çok çok ince ve yalıtımı zayıf diyerek başlayabilirsin:))))))))
2025 te model y yeni kasası gelecek ben onu bekliyorum :))) bence bu kasa bile oldukça güzel özellikle arka ve yandan harika. Togg ise içten yanmalı olarak tasarlanmış bir kasa, kesinlikle elektrikli araç için düşünülmemiş. 2019 sonunda tanıtılmıştı sanırım ve o tarihlerde Çin'de bu kasa üretiliyor ve satılıyordu. Zaten yapılan testlerde Tesla çok daha az tüketim verilerine ulaşmaktadır. Senin aracı yeni aldığını bilmiyorum ama özellikle Tesla ya iç geçirerek bakıyorsun ve gelecek sene pişmanlıkla bakacaksın :)))) Tesla Otonom sürüş videolarını seyrettin mı? Bir bak sonra togg'un da bak ekranına
Eyvallah, tabiki senden bir pişmanlık duymayı beklemiyordum. Senden beklemem gerekeni bana defalarca gösterdin. Togg almanın cahilliğinle yine övmeye saçma sapan şunda üstün bunda rakipsiz gibi atıp tutmaya başlayacaksın. Her defasında aynı şeyleri yazdığın kendini tekrarladığın için biliyorum. Tamam tamam togg sıfır hata :))))) sıfır kredi :)))))
Eyvallah hocam ne diyelim. senin diyeceklerini az çok değil de hepsini biliyorum :))) seni tanıyorum ya, ama diğerleri tanımıyor seni dikkate alıp gelecekleri için karar verecekler ne büyük hata!!!!! Vebala felan diyorsun :))) ama gerçekten öyle. Çünkü sen katıksız aldığın aracın sıfır hata, mükemmel ötesi görüyorsun. Gerçi sen kendini de akıllı, bilgili sanıyorsun ne yapalım ufakta olsa her güzelin bir kusuru oluyor :))))(
Bence masallarını kendine sakla başkalarının canlarını yakma. Ama bu psikolojiktir boğulan kişinin onu kurtarmaya gelen kişiyi de aşağıya çekmesi gibi. Ben yandım sizde yanın yalnız bırakmayın beni, siz de bu hatayı yapın. Ben pişmanım ama açıklayamıyorum, çünkü cahilliğimle çenem fazla fazla düştü yerli millî dedim şimdi tükürdüğümü yalayamiyorum dilim jurudu :)))))?
Cahilliğin seni bu yola soktu şimdi pişmanlık fayda vermiyor. Ama sen vazgeçecek misin? Asla pişmanlıktan dönüş yok o yüzden saçmalamaya devam. Kendini ve başkalarını kandırmaya, yanıltmaya devam.
Pişmanım demek çok zordur. Bende aldatıldım demek zordur tahmin edebiliyorum. Başkalarının canını yakma bari. Ben aldım ama beklentimi karşılamadı ama bu krediyle bu araç mantıklıdır başka da bı nanesi yok demek doğrusudur. Biliyorum zordur bunu demek.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X