|
Tesla en yüksek kaza ölüm oranına sahip marka oldu: İşte sıralama
-
-
normalde önceden Max 200-250 hp araç kullanan insanlara bir anda 500hp ve üzeri araçları verince böyle oluyor demek aynı zamanda Amerikalıların berbat sürücüler olduğu gerçeğini unutmamak lazım. -
Ülkeden ülkeye değişiyor bu oranlar asyada mesela asyalıların çoğu araba kullanmayı bilmemelerine rağmen 240-260 yapıştırıyorlar yolda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4S14N_HUNT3R -- 7 Aralık 2024; 18:55:29 > -
Amerikada başka elektirikli araç satan firma yok diye Tesla 1. olmuş :)
Ben marka bağımsız genel olarak yazayım;
Elektirikli araçlarda insan ayağındaki muazzam güce hayran kalıyor, özellikle 110 140 beygir motorlu ve şanzıman gecikmesi olan araçlardan sonra.. Bu 1. Sebep. Dikkatli olup kurallara uyulmasında fayda var
2. Sebep rejenaratif fren yani tek ayak kullanımı. Özellikle yağışlı ve kayma eğilimli olan yollarda + keskin virajlarda ayağı birden gazdan çekmek hakimiyeti kaybettirebiliyor. Yağışlı havalarda otobanda misal 120 140 km hızda ilerlerken yavaşça gazdan ayağı çekmek kontrollü bir yavaşlama ve durma için çok önemli. Ayrıca batarya dolu olunca veya soğuk havalarda rejeneratif frenin etkisi düşüyor. Aşağıdaki işaret varsa fren konusunda çift pedal kullanmaya dikkat etmek gerekecektir,
Bunlara dikkat edilirse Volvo dan bile daha güvenli bir araç Tesla :)
Euroncap
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 7 Aralık 2024; 18:39:46 >
-
Amerikada çoğu otomobil son derece güçlü zaten. bizim gibi 100hp otomobilden Tesla'ya geçmiyor onlar. 200hp'den aşağı pek araçları yok, orada da bir çok eyalette gazlarsan öyle ceza kesip yollarmıyorlar adamı, hapis ve ehliyete el koyma cezaları var.
Tesla'larda ortadaki ekran harika olabilir. ama bu ekranları evimizin koltuğunda kullanmıyoruz. saatte 140-150kmh hızla gidilen araçlarda herşeyin ekrandan yapılmasının akıl ile izah edilir tarafı yok. bakmadan herşeyin sezgisel olarak kontrol edilebildiği mükemmel ergonomiye sahip araçlardan, teknoloji kisvesi altında bu dev ekranlar ittirilmeye başlandı. bu sonuçlarda etkisi olduğunu düşünüyorum, yoksa Tesla'lar son derece güvenli araçlar.
-
Motorun böğürmesi, şanzıman geçişlerindeki titreşim vs yine insan içten yanmalılarda bir hop oluyor tabii ama elektirikli araçlar da ses ve titreşim yok.
Model S ve Model X de gösterge paneli var ama çok satan 3, Y ve Cybertruck da aynen yok, bir head up display ya da klima menfezimin arasına şöyle bir speedometer fabrika çıkışlı olsa çok iyi olurdu..
-
Arkadaşımın dedesi 75 yaşında kelimenin tam anlamıyla bir direksiyon ustası, 60 yıldır araba kullanıyor ve bir kere bile kazaya karışmamış. Direksiyonu iki eliyle tutuyor, gözleri lidar sensörü gibi sürekli çevresini tarıyor. Sürüş halindeyken laga luga sevmez, en fazla kısık seste radyo.. Üstelik yazlığa giden bomboş yollar, trafiğin t'si yok.
Bunu neden anlattım çünkü mesele sadece araba markası ya da modeli değil. Nesil farkı da burada büyük bir etken ... Kazaya karışanların yaşları da incelense, çok daha anlamlı sonuçlara ulaşabiliriz belki de.
(Neyse çok da umutsuz olmayalım, kazayı önleyen sistemler ile gelecek daha aydınlık olacak diye düşünüyorum ) -
İkinci el araba satışına aracılık eden sitenin yaptığı araştırma da ne liyakatli olur ya. -
Normal ,tesla otonom sürüş içinde insanları canlı denek olarak kullanıyor
bataryaları NMA kullanıyor en çabuk tutuşan batarya , onlarca insan bu yüzden yanarak can verdi
rejenerasyon ayarlarını becerememişler , çok sert rejenerasyon yapıyor ,çünkü yan sistemleri ile birlikte çok elektrik tüketiyor , bunu yerine koyabilmek için rejene aşırı yükleniyor buda kontrolsüzlüğe neden oluyor
ve fren diskleri küçük kimse söylemiyor ben yazayım , o ağırlığa o fren diskleri küçük yani yetersiz , çünkü tesla nereden tasrrufa gideceğini yanlış hesaplamış , buna cam tavan perdesi koymamaları dahil
mühendislik hataları çok yani , en ufak kazada tüm sistemlerin devre dışı kalması da büyük hata ,batarya gitti veya bağlantısı gitti herşey kapanıyor , togg da bunlar küçük akü ile halledilmiş , batarya bitse bile tüm sistemler çalışmaya devam ediyor
teslada ekran ortada sürekli gözler yoldan ayrılmak zorunda
kaza yaptı dıştan kapı koluna asılıp hasarlı kapıyı bile açamazsınız , öyle kapı kolu mu olur hiç mi akıl etmediniz kaza sonrası o kapı , o koldan nasıl güç uygulanarak çekilecek ??
togg kullanıyorum , T10X model y nin 3-4 gömlek üzerinde yapılmış ,mühendislik anlamında da malzeme kalitesi anlamında da
rejen mükemmel çalışıyor ,fren diskleri baya büyük , NMC batarya kullanıyor tesladan daha yüksek sıcaklıklara dayanıklı ,araç içi izolasyon süper togg un izolasyonuyla 3 tesla kaplanır
togg bütün olarak tam bir araç tesla öyle değil , sanki yıllardır araç üreten togg , sanki tesla yeni başlamış model y bu şekilde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 7 Aralık 2024; 22:59:47 >
-
otonom odaklı bir araç tesla. yani direksiyona dokunmanı istesede yola bakmadan sürülebileceği için öyle tasarlanmış o ekran. şuan tam otonom olmasa bile planı öyleydi şirketin. -
sdfsdgdsg -
Öncelikle sallamasyon çalışma için teşekkürler...
(Tesla'nın biraz önce attığı twitten alıntıdır)
-
Tesla’nın tuş koymamasının nedeni ucuzluk arkadaşlar. Zamanında siparişleri yetiştiremediği için hızlı üretmesi gerekiyordu ve en kolayı tuş koymamak. -
VW listede yok. en güvenlisi.
-
kazaların sorumlusu araçların 1 saat şarj olmasını bekledikten sonra beklemekle geçen o saatlerin acısının bilinçaltına oturması sonucu pedala yüklenmek olabilir mi -
Hocam nerenle uydurdun bir kısmını bilmiyorum ama komik olmuş :)
Bir kere Tesla LFP en güvenli pili kullanıyor, dizel yakıttan bile daha güvenli yanma konusunda
Bahsettiğin NMA değil NMC batarya onu da Togg kullanıyor ve evet eski tip bir teknoloji , patlama ihtimali yüksek olan Togg daki piller :)
Euroncapte tüm engellerde durması gerektiği gibi duruyor, Volvoyu bile euroncap testlerinde geçmiş :) Frenler gayet iyi olması gerektiği gibi duruyor basınca. Toggun çarpışma ve adas testini paylaşabilir misiniz bakalım birlikte , ben internette göremedim.
Rejen long range de aynen çok sertti bunda hem fikiriz ama Standart range de bir tık daha normale yakın belki yazılımla oynadılar ya da tek motor, çift motor ayrımından olabilir onu net bilmiyorum ama LR de haklısınız dik yokuşta bile gaza basarak indim araba yavaşlamıyor adeta duruyordu gazdan ayağı çeker çekmez.
Cam perdesi konusu bilmiyorum bana colormatik camı yetiyor bence normal cam ve perde daha ucuz olabilirdi bu özel kaplamalı camı kullanmaktansa , Tesla'nın mantığı simple is clean. Perdenin motoru bozulsa , rayından çıksa hem dünya para hem de çalışmayacak, eski sunrooflu Volkswagen'imden biliyorum
-
Düğme olacak, gösterge olacak .Hem pratiklik hem estetik açıdan lazım. Tesla'ların içi çok boş.
-
Kaza anında sürücüyü korumuyor demek ki. Belki önde motor olmaması bunda etkilidir. Belki Tesla'nın ilk defa otomobil üretmesinden dolayı acemiliğidir. Belki ucuz üretmek için yolcu güvenliğini arka plana atmasıdır.
-
Bunu ben de bir yerde okumuştum. Maliyet odaklı neredeyse herşey ekrana alınıyor. Buton için ekstra çaba sarfetmiyorlar.
Yakında direksiyonu da fazla görüp maliyet için iptal ederler. Dr Driving oyunundaki gibi ekrandan sanal direksiyonla araç sürmeyi zorunlu yaparlar.
-
Avrupalı ya da Japon bir marka birinci olsa şu an herkes linç etmekle uğraşırdı. Tesla ya ne olursa olsun hep haklı hep en iyi tesla diyorlar nedense…
Amerikada çoğu otomobil son derece güçlü zaten. bizim gibi 100hp otomobilden Tesla'ya geçmiyor onlar. 200hp'den aşağı pek araçları yok, orada da bir çok eyalette gazlarsan öyle ceza kesip yollarmıyorlar adamı, hapis ve ehliyete el koyma cezaları var. Tesla'larda ortadaki ekran harika olabilir. ama bu ekranları evimizin koltuğunda kullanmıyoruz. saatte 140-150kmh hızla gidilen araçlarda herşeyin ekrandan yapılmasının akıl ile izah edilir tarafı yok. bakmadan herşeyin sezgisel olarak kontrol edilebildiği mükemmel ergonomiye sahip araçlardan, teknoloji kisvesi altında bu dev ekranlar ittirilmeye başlandı. bu sonuçlarda etkisi olduğunu düşünüyorum, yoksa Tesla'lar son derece güvenli araçlar. |
Hocam nerenle uydurdun bir kısmını bilmiyorum ama komik olmuş :) Bir kere Tesla LFP en güvenli pili kullanıyor, dizel yakıttan bile daha güvenli yanma konusunda Bahsettiğin NMA değil NMC batarya onu da Togg kullanıyor ve evet eski tip bir teknoloji , patlama ihtimali yüksek olan Togg daki piller :) Euroncapte tüm engellerde durması gerektiği gibi duruyor, Volvoyu bile euroncap testlerinde geçmiş :) Frenler gayet iyi olması gerektiği gibi duruyor basınca. Toggun çarpışma ve adas testini paylaşabilir misiniz bakalım birlikte , ben internette göremedim. Rejen long range de aynen çok sertti bunda hem fikiriz ama Standart range de bir tık daha normale yakın belki yazılımla oynadılar ya da tek motor, çift motor ayrımından olabilir onu net bilmiyorum ama LR de haklısınız dik yokuşta bile gaza basarak indim araba yavaşlamıyor adeta duruyordu gazdan ayağı çeker çekmez. Cam perdesi konusu bilmiyorum bana colormatik camı yetiyor bence normal cam ve perde daha ucuz olabilirdi bu özel kaplamalı camı kullanmaktansa , Tesla'nın mantığı simple is clean. Perdenin motoru bozulsa , rayından çıksa hem dünya para hem de çalışmayacak, eski sunrooflu Volkswagen'imden biliyorum |
sdfsdgdsg
|
Öncelikle sallamasyon çalışma için teşekkürler... (Tesla'nın biraz önce attığı twitten alıntıdır) |
At gözlüğü takıp bakmak böyle birşey. Okuduğunu anlamaktan yoksun, araştırma ve anlama kabiliyetinin olmaması da senin suçun değil. Uzun yıllardır eğitim de gelinen noktanın sonucudur bu. Gerçekleri göremeyecek kadar da... Hadi canım bu kadarda değildir diyorrum ama görüyorum ki her gün daha da fazlasını görüyorum. Ne anlatsan bu zihniyete boş. Sana iyi eğlenceler diliyorum.
|
Dünyanın en çok araç satan firması, marka firma değeri kendisinden sonra gelen 9 firmanın toplamından fazla. Küçümsemek istemiyorum ama hangi konuda olursa olsun objektif bakmak gerekiyor. Bir Tesla hayranı veya sahibi değilim, hep Volkswagen araçlarım oldu ve şuanda öyle. Tesla karşısına bir tek byd çıkabilmiştir. Mercedes, BMW, Toyota, Volkswagen gibi firmalar bunlar karşısında çaresiz kalmıştır. Bunların ürettikleri araçlar kötü mü? asla. Sadece iyi araç üretmekle ben varım diyemiyor sunuz. Yazılım kısmı günümüz araçlarının çok büyük kısmını oluşturuyor. Togg'u kötülemek istemem fakat yazılım konusunda birçok olumsuzlukları kullanıcı yorumlarından bilmiyorum, güvenlik ve otonom sürüş özellikleri 1,5 yıl sonra geldi, tasarımı ise eski ve elektrikli otomobil değil de benzinli veya dizel bir araç gibi ( zevkler farklıdır ama tasarımı zaten eski kalmış bir kasa).Tabi milli duygularımızı kabartıyor ama bu iş duygu işi değil, bugün biri talip olsa hemen verecekler. Dünya'da otomobil üzerine o kadar uzman varken kimsenin göremediği Tesla sorunlarını görüp dile getirmeniz muazzam olmuş. Hiçbir teknoloji ve ya otomobil firması araçlarında insanlar ölsün diye tasarrufa gitmez. Eksiklikleri ve hataları olabilir bunları da zaman zaman geri çağrı yaparak düzeltmektedirler. Başta dediğim gibi bir marka sevicisi, hayranı değilim ama gerçekler ortada iken duygusal yaklaşmanın bir manası yok. Tesla'ya dünyada cevap verebilmiş tek marka BYD dir. Yılların köklü markaları karşısında çaresiz kalmışken togg şöyle mükemmel böyle harika, şundan çok çok üstün demek gerçekleri görmek istememekten ve kendini kandırmaktan başka birşey değildir.
|
Amerikada başka elektirikli araç satan firma yok diye Tesla 1. olmuş :) Ben marka bağımsız genel olarak yazayım; Elektirikli araçlarda insan ayağındaki muazzam güce hayran kalıyor, özellikle 110 140 beygir motorlu ve şanzıman gecikmesi olan araçlardan sonra.. Bu 1. Sebep. Dikkatli olup kurallara uyulmasında fayda var 2. Sebep rejenaratif fren yani tek ayak kullanımı. Özellikle yağışlı ve kayma eğilimli olan yollarda + keskin virajlarda ayağı birden gazdan çekmek hakimiyeti kaybettirebiliyor. Yağışlı havalarda otobanda misal 120 140 km hızda ilerlerken yavaşça gazdan ayağı çekmek kontrollü bir yavaşlama ve durma için çok önemli. Ayrıca batarya dolu olunca veya soğuk havalarda rejeneratif frenin etkisi düşüyor. Aşağıdaki işaret varsa fren konusunda çift pedal kullanmaya dikkat etmek gerekecektir, Bunlara dikkat edilirse Volvo dan bile daha güvenli bir araç Tesla :) Euroncap |
Benzer içerikler
- yüksek çözünürlüklü uydu görüntüsü
- sfs ne demek
- kitap okuma uygulaması
- gmail toplu mail silme
- instagram hesap bulma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X