Mantıklı Bulgaristan'da Tesla Superchargerlar ücretsiz. Edirne ve Filibe'de supercharger var. Filibe kötü olan şehir içine girip çıkmak.(20km kadar uzuyor) |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1889. sayfa)
-
-
Beyler Benim en çok aklımı kurcalayan şey kış lastiği konusu.
Ne alacağız, nasıl değiştirteceğiz.
Bizim Kütahya'daki lastikçilerden alınır mı ve değiştirebilir mi her lastikçi?
Var mı aydınlatacak birisi ey ahali... :)
-
Lastiğin üretim haftasi ve yılı, lastik yanağında bulunur. Kaçıncı hafta hangi yıl yazar. 3324 mesela. 2024un 33ncu haftası.
Ebat dışında kontrol edilecek tek şey bu bence. Bayat lastik almayın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yok o konularda bilgiliyim, sorun yok o sebeple.
Ben daha çok marka tercihi olarak sormuştum. EV araçlar için özel bir üretim vs var mı?
Ben mesela eski araçlarımda çoğu kişinin aksine Petlas'ı çok severdim, garip ama böyle :) Kış lastiği için tabi.
-
Hocam sarj istasyonunun verdiği hızdan bahsediyordum fiyattan değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
10 80 daha mantıklıdır rahatlıkla gider aşırı hız yapmazsanız,
Rrota planlarken kimi firmalar izin verir evet. Bmw daha iyi yol sesinde doğal olarak,
160 li hızlarda 250km de bir durmanız gerekir. 650km gidişte, 2 şarj etmeniz lazım. Dönüşte aynı şekilde.
130 lara düşerseniz tek şarj ile varırsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 14 Ocak 2025; 16:13:45 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Zaten bu hesaba göre her iki hızda da aynı sürede varmış olunacak.
Neyse en iyisi daha uzun menzilli araç çıkarsa diye biraz daha bekleyeyim
-
2 kere şarj etme konusunda ilki tam şarj ikincisi (varışa kısa mesafe kalacağı için) 10-15dklık şarjlar olabilir. Zaten 3. köprü yolundan geçerken bildiğim kadarıyla bir çok istasyonda hızlı şarj bulunuyordu (hızlı bulunmasa bile varış noktasına az kalmış oluyor.) Plovdiv çok önemli değil çünkü her halükarda ya edirnede ya sofyada şarj ederek yola çıkmış olacağım.
Cevap için teşekkür ediyorum.
-
İd7 bakabilirsiniz. 160 li hızlarda çok rahat tek şarj ile gidersiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İnternetten lastik siparişi vereceksin hocam burada zor, lastik değişiminde ise sensör olduğunu belirttiğinde ona göre söküyorlar söylemeyi unutursan sensörü kırabilirler bunu mutlaka uyarman gerekiyor. Önceki aracımda da lastik sensörü vardı.
-
Corolla'da da vardı şimdi ki aracım Kamiq'te de var, sıkıntı yaşamadım lastikçimden.
İşte marka model bilirsem, ona göre fiyat vs araştırırım, sipariş geçerim. :)
-
255/45R19 ev olarak geçiyor. Ek olarak teknik detaylara buradan ulaşabilirsin hocam TESLA
Alıntı
metni:https://www.tesla.com/ownersmanual/modely/tr_tr/GUID-FDDB10EF-FFA9-46EB-B8CC-03614AE92B6B.html -
Bunları ben de buldum, sorun yok.
Öğrenmek istediğim burada kullanan arkadaşlar ne kullanıyor.
-
Arkadaşlar selam, 10 Aralık siparişleri için Vınn ataması tahmini ne zaman olur? 5 6 Şubat teslim deniyordu. Sarkma olur mu acaba.
Eski kasaları bir an önce bitirmeye çalışıyorlar bence sarkma olmaz. Yani umarım :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
acele yoksa teslanın appden çok daha ucuzmuş, ben lastikcimden aldım 44e geldi montaj vs dahil michelin crossclimate 2. sottozero 3 ya da pzero da aşağı yukarı aynı fiyattaydı. telegram grubundan birinde gördüm teki 12 yerine 9 civarı bi şeydi teslada adeti. bildiğin 12k daha ucuz 4 lastik. ama montajı çok pahalıydı 4-5 civarı yazmış, lastikcimin ayarladığı lastikparkta 1150ydi fiyat. ben uludağ falan tarihler belli diye mecbur ordan aldım falan ama süre olarak sıkıntı yoksa kesinlikle tesladan alın derim.
hangi lastik falan gibi soruysa teslanın önerdikleri listesi https://service.tesla.com/docs/ModelY/ServiceManual/en-us/GUID-92AB1F42-7358-45AD-BACC-90A41BB3E715.html
🛞Continental ProContact RX 🛞Pirelli Scorpion M+S 🛞Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 M+S 🛞Hankook Ion Evo AS SUV 🛞Michelin Pilot Sport A/S 4 🛞Pirelli P-Zero 4
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qmerdesign -- 14 Ocak 2025; 17:41:52 >
-
Şubat sonu gibi teslim dediler, bu sene pas geçip seneye mi alsam diye de düşündüm doğrusu. :)
Şimdi bu masraf ile sonra bir değişim masrafı daha olacak.
-
hangi şehir? ben mesela kış lastiği almak istiyodum aslında ama yani kasımdan marta kadar diyelim, martı geçtim kasım ekim hatta bu günlerde bile izmirde 15-20 derece nerdeyse o yüzden 4 mevsim aldım
-
Benim şart oğlu şart maalesef, 4 mevsimfalan kurtarmaz, Kütahya... :)
Ege görünümlü İç Anadolu :P
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X