< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1900. sayfa)
-
-
2 3 sene sonra tahmin tabi.
Genel kural 4 5 senede bir ağır makyaj 7 8 yılda bir yeni kasa, tabi efsaneler var.
Lada niva, ciguli, fiarino gibi doğuştan mükemmel olanlarda var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Lada ya hahahaha kaç senedir aynı kasa
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bankadan falan taksit yapabiliyor musunuz hocam? Ben de çok kararsızım bu konuda.
-
Bunu ben de çok merak ediyorum
-
2 Ocak :) Gelişme oldukça güncellerim burayı da…
Hocam ben aracı aldığımdan beri otomatik böyle açılıyordu zaten, kameralarla park etmek çok kolay oluyor diye düşünmüştüm.
-
Biraz polemik oluyor bu konular. Antalya tesla sr kış tüketimi ve aldığımdan beri 1200 km si uzun yol 2300 km ortalama tüketim.
Ankara geliş ve Afyon gidiş geliş uzun yollar. Adil olmak lazım hava asla 5 derecenin altına inmedi ama 120 altına eds bölgeleri hariç hiç inmedim ve rotada dag iniş çıkışı var ciddi.
12. 9 olan tüketimde ön ısıtma kullandım sabahları bir kez gün içinde ise zaten ısıtma değil soğutma açar, her zaman 22 dereceye ayarlı. Verimlilik nedir na budur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba ben almaya çalıştım 2025 vermedi hatta sistemleri çok da düzgün çalışmıyor, Sigortam netten yine Allianz trafik sigorta 2025 model olarak daha uygun fiyata yaptırdım. Kendileri sadece 2024 model fiyat veriyorlardı sonra zeyil yaparız diyorlardı. Hiç zeyil işine girmemiş oldum
Hayırlı olsun. Ne kadara yaptırdınız? Daha önce aracınız var mıydı?
Siz Tesla'nın nasıl bir şirket olduğunu anlamamışsınız bence siz 100 yıllık malum araç üreten markalardan araba alın Tesla size göre değil yanlış anlamayın
-
Kesinlikle haklısınız.
Elektrikli araba kullanmanın en sevmediğim yanı bu. 2025 yılında hala düzgün sistemi olmayan istasyon firmaları. Uzun süre arızalı halde, ilgilenilmeyen istasyonlar. Kendi kendine duran, hiç başlamayan... QR okutulamadığı ya da internetin çekmediği derinliklerdeki istasyonlar için müşteri hizmetlerini arayıp şarj başlatmaya çalışmalar...
Şimdi saydım telefonda 14 tane istasyon uygulaması yüklü. Bir yerlerde denk gelir belki diye üye olmuşuz, duruyor. Denk gelsek uzun süre girmediğim için üyelik bilgisi sms şifresi her şeyi yeni baştan girmek gerekiyor.
E-şarj şimdi ödemeyi bile otomatik almamaya başladı. Bir sonraki şarjda borcunuz var diye uyarı çıkıyor, kart kayıtlı! Her seferinde girip manuel ödeme yapıyorum.
Arabanın içinde ileri bir teknoloji kullandığımı hissederken, istasyonda eziyet çekerken buluyorum kendimi her seferinde.
-
Pratik olan direkt kartla ödeme 900 tl bloke sonra gerisi iade.
Sehir içinde hiç dert değil, gene uygulama olsun, zaten belli yerlerde ya da evde sarj ediyoruz ama şehirlerarası sıkıntı.
Şehirlerarası tüm istasyonlarda direkt pos cihazı bloke kalan karta iade uygulanmalı, sadece zes yapıyor bunu sanırım hiç sevmesemde,
Araç içinden çıkan mavi AC kablosunu depolamak için güzel bir makara arıyorum, elle sarıp poşet içine koymak pratik olmuyor. Önerebileceğiniz ürün var mı arkadaşlar?
-
Teslalar 10 k km de neden aynı donanım olmasına rağmen 2100 lere felan satılıyor.Sıfır baktığımda şubat teslim standart 1866 fiyat veriyor.Kısmetse araç almak istiyorum ama bu mantığı anlayamadım
-
Hazır araç yok. Serbest piyasa. Beklemek istemeyenler var demek ki.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Araç alımlarında insan herşey içine sinsin istiyor ama ne yazık ki her zaman süreç istediğimiz gibi seyretmiyor ve tamamlanmıyor. Sadece premium bir marka olması açısından örnek olarak ismini kullanıyorum Mercedes S Klasse bile alsanız araçta sorun çıkmayacağını ve hevesimizin kursakta kalmayacağını kimse garanti edemez. Ülkemizde hukuk sistemi çok yavaş işlediği için firmalarda bunu kullanıyor, değişim yapmıyor veya yasal sürecin tamamlanması gibi 5 - 6 senelik zamanlara oynuyorlar. Tesla da ilk gelişindeki elindeki stok kalış travması nedeniyle sipariş bedelinde yükseltme ve iptallerde bedeli iade etmemek gibi bir uygulamaya geçti. Hukuki yollara başvurulur ancak bir zaman dilimi alacağının her iki taraf da farkında.
Sizin içinize mevcut Model Y sahibi olmak sinmeyecekse Juniper'in gelip gelmeyeceği veya önce en alt ÖTV dilimde yer alabilecek bir versiyonu mu gelecek yoksa LR & P mi gelecek görmek için üzerinize eşleşecek aracı satın almayarak kaporanızı içeride tutar ve ilk atanacak Juniperleri görmek istediğinizi belirtebilirsiniz. Oluşacak duruma göre de iade prosedürü başlatır veya Juniper'den devam edersiniz.
Şu anda güncel araç kasasıyla teslimat bekleyenler Juniper geleceğini bilerek aracı tercih ederken mevcut SR'yi en alt vergi diliminden satın alabilmek için alışverişlerini devam ettiriyorlar. Ufacık bir vergi dilimi değişimi güncel koşullarla araç bedelinde min. %30 oynama yaptırıyor unutmayın. Herkesin risk algısı bu noktada birbirinden farklı.
Ben 2023'te %50 ÖTV ile LR alanlardanım. %60 ÖTV'yle LR alanlar da oldu. Sonrasında %10 ÖTV'yle SR geldi. O zamanlar biz de önümüzdeki tercihlere istinaden karar verdik ve ürünü satın aldık. Hala kullanıyoruz, belki maddi anlamda zarar da ettik ama aynı süreçte diğer markalardan araç alanlar da ülkenin ekonomik durumu nedeniyle zarar ettiler. Bugün olsa düşünmeden SR alırdım. Nedeni fiyatını biliyor olmamdan ve %10 ÖTV gibi düşük bir vergiyle aracın global ana parasına en yakın ödemeyi yapıyor olacağımdan ibaret. Juniper hangi versiyonla hangi tarihte ve hangi vergi diliminden gelecek kimse bilmiyor. Bunu Tesla çalışanı değil Elon Musk bile bilmiyor şu anda. Giga Berlin'in alacağı Juniper siparişi ve üretim planlamasına göre belirli olur. Gün sonunda memnun olmayacağınız, sizi mutlu etmeyecek ürünü satın almayın. ₺50k iptal halinde bir türlü iade alınır, aksi olsa dahi mutlu olunmayacak bir araca ₺1850k ödeme yapmaktansa sağlık olsun der geçersiniz. Tesla sipariş verdikten sonra jant kapağı renk değişiminde bile müşterilerden maille onay isteyen bir firma. Sitede Juniper açılana kadar, seçenekler önümüzde belirmeyeceğinden şimdiki anın fotosunu çekerek karar vermek gerekir. Kararınız ne yönde olursa olsun, sonuç sizin için hayırlı olan seçenek olsun inşallah.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yani beklememek için mi bu fiyat farkı başka bir nedeni yok heralde.Beklemek sıkıntı değilse sıfır almak mı mantıklı size göre sonuçta 1 sene kullanılmış bir aracı daha pahalıya alıyoruz
-
Şimdi sipariş verirseniz sanırım Mart başı alırsınız. Ben olsam beklerim.
Kişisel tercih. Acil araç ihtiyacınız varsa da alırsınız. Öyle bir durumum olsa en erken alan Haziran sonu aldı. Arabalar daha 0-10k km arası. Sıfır sayılır. 6 aylık araba. Tereddüt edecek birşey görmüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X