Benim de sipariş 9 ocak, teklif 8 şubat, teslim 21 şubat. Bazı 9 ocak siparişleri sistem hatası yüzünden atlanılmış ve 20-25 ocak siparişleri ile beraber ilerliyor bizimkiler. Aynı gün sipariş verenlerin faturası bile kesildi. Şuan onun kavgasını veriyorum Tesla ile. |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1951. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Arkadaşlar merhaba,
Tesla'nın Amerika sayfasından fiyatlara bakınca Juniper modelinin fiyatı ile Model Y 'nin fiyatı aynı gibi.
Model Y Juniper Launch series oluşturuyorum ;
* Uzun Menzilli Dört Tekerlekten Çekiş
* Ultra Kırmızı Renk
* 20 inç Jant
* Çekme Paketi
* Siyah İç Mekan (Beyaz Tükenmiş Seçemedim)
* FSD (Tam Otonom Sürüş)
* Hızlanma Artışı Paketi (Acceleration Boost)
*Arka Bagaj Kapağı Rozeti, Puddle Light Rozeti, Kapı Eşiği Plakası Kelime İşareti, Şarj Konsolu Kelime İşareti,Premium Tekstil Döşeme, Siyah İç Mekan İçin Vegan Süet
Toplam Fiyat : 46490 Dolar
Şimdi aynı aracı Model Y için yapmaya çalışıyorum ;
* Uzun Menzilli Dört Tekerlekten Çekiş
* Ultra Kırmızı Renk (2000 Dolar)
* 20 inç Jant (2000 Dolar)
* Çekme Paketi (1000 Dolar)
* Siyah İç Mekan
* FSD (Tam Otonom Sürüş) (8000 dolar)
* Hızlanma Artışı Paketi (Acceleration Boost) (2000 dolarmış kendi sayfasında bulamadım reddit'te tartışmışlar )
*Arka Bagaj Kapağı Rozeti, Puddle Light Rozeti, Kapı Eşiği Plakası Kelime İşareti, Şarj Konsolu Kelime İşareti,Premium Tekstil Döşeme, Siyah İç Mekan İçin Vegan Süet (Bunları da eklemedim)
Toplam Fiyat : 49490 Dolar
Sizce hesap doğru mu ? Sanki hiç fiyat artışı yok gibi. Hatta lansmana özel fiyat uygun tutulmuşa benziyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weapon_ps3 -- 7 Şubat 2025; 10:38:10 >
-
Tesla CEO'su Elon Musk, otomobillerdeki otonom sürüş bilgisayarının yetersiz kaldığını söyledi.
Musk'ın açıklamasına göre otonom sürüş desteği satın alınmış olan Tesla otomobillerin HW3 bilgisayarları, kesin olarak HW4 ile değiştirilecek. Ancak tüketicilerin, bunun için ödeme yapmalarına gerek olmayacak. Tüketiciler, bu imkandan ücretsiz olarak yararlanabilecekler.
-
Biraz geç gördüm kusura bakma. Benim tüm işlemler tamam sadece anapara ödeme kaldı. Teslimat nasipse 18 Şubatta.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
long range all baz modelde $10000 fark var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Lanch serisinde ABD de FSD dahil çıkarılamıyor. O bile 8 bin dolar. Dediğniz gibi bazda 10 bin fark var ama
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hesap dogru. Biraz uyguna da geliyor ABD. Berlinde de biraz yüksek kalıyordu sanırsam. 800 dolar gibimiydi emin olamadım.
Evet hocam aynen öyle Model Y Long Range All baz Model ile New (Juniper) Model Y Long Range All Launch Series (Lansman Özel Serisi) arasında 12000 Dolar fark var.
Fakat, Launch serisinden yukarıdaki opsiyonlar çıkartılamıyor. Onları zorunlu olarak alıyorsunuz.
Model Y Long Range All baz modeline yukarıdaki opsiyonları seçip alınca 12000 dolarlık fiyat farkı kapanıyor. Hatta daha pahalı oluyor.
Yeni (Juniper) model Y'nin baz modeli çıkınca Model Y'nin baz modeli ile aynı olacakmış gibi duruyor.
-
Batarya maliyetleri düştükçe donanım ekliyor tesla. Fiyatları da yükseltmiyor bu sayede. Ama lansmanın da ekmeğini yemek için ekstraları zorunlu tutmuşlar. Bize sr baz modelin gelmesi seneyi bulabilir.
Tesla yeni güncelleme 2025.2.3.2 geldi
Senede 5 gün kar olabilme ihtimali olan bir yer için kış lastiği fazla geliyor ama o 5 gün de araba kullanmam lazım. Kış lastiği mi alsam 4 mevsimle geçiştirsem mi bilemedim.
-
Bende yarın fiyat teklifini kabul edip sigorta yapacağım pazartesi bakiyeyi kapatırım. Faturayı umarım aynı gün keserler.
Sigorta ve kasko bedellerini paylaşırsanız sevinirim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fiyat teklifi alan arkadaslar ayni demi fiyat ekstra vs bisey varmi fiyatta ilk fiyata gore
Fiyat aynıydı bir değişiklik olmadı bende siyah renkle beraber 1.909.000
-
Tabi hocam önce sigorta yapacağım kasko teslimden 2 gün önce yaparım
Ben sigortayı geçen hafta yaptırdım Allianz en uygununu veriyordu Teslayla anlaşması olduğu için sanırsam… 9.800 TL civarında çıktı
Bu güncelleme 2-3 gündür görünüyor bende ama telefonun interneti bittiği için indiremiyordum (bu konuda epey şikayet ettim hatırlanırsa).
Fakat işyerimde odama yakın parkedersem (10-20 m mesafe) odamdaki wifi ı arabanın gördüğünü farkettim. Hız düşük 0,5-2 Mbps ama iyi kötü görüyor. Araba wifi a bağlıyken arabayı kapatıp gitsem bile indirmeye devam ediyormuş. Güzwl bie sürpriz oldu bana.
Yarım günlük sürede bu güncelleme indi ve şu an kuruyorum.
Pek birşey yok bu güncellemede , ufak hata düzeltmeleri falan sanırım.
-
-
Bu gün Vın ataması yapılmış, 19 Şubat - 5 Mart arası teslim planlanıyormuş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratesk73 -- 7 Şubat 2025; 13:10:12 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X