Benim de servis var, az erken kalkıp geç gidiyorum ama çok problem değil. Gizli buzlanma vs. korkutuyor sadece. Bakacağız artık duruma. |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1962. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Merhaba,
Voltla üzerinde bulduğum şarj istasyonunu google üzerinden Tesla'ya attım ama ısıtma başlatmadı. Ama gittiğim yerin şarj istasyonu olduğu google da yazmıyor ilginç bir şekilde, muhtemelen ondandır. Sizin denediğiniz google da görünen bir istasyon muydu?
-
Ben olsam Petlas alacağıma bu yılı taksi / servis vs ile atlatır, önümüzdeki sene daha iyi bir lastik alırım.
-
Bütçeden dolayı değil Petlas düşüncem. Önyargım yok, 2 defa kullandım ve memnun kaldım. :)
Bakalım duruma göre artık.
-
Petlas kışlık alacaksanız siz bilirsiniz tabi ki ama geçen seneye kadar forumlarda gördüğüm ilk sene kış performansı çok iyi oluyor, herkes çok memnun. ikinci seneden itibaren performansı çok düşüyor, umarım malzemesini düzeltmişlerdir.
-
Hocam ben yazmıştım aslında :)
2 defa 3,5'ar sene kullandım daha önce sıkıntı yaşamadım ama EV'ler için farklı olabilir tabi.
-
Ben 35,000 km 'de en az 30,000 'i mobilsarj'la yaptım ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
MAvi adaptör, 3x6 Kablo, kutu, sigorta v.s. aldım ama bir türlü saatten çektiremedim.
Bence mavi adaptörlede zaman varsa amperi düşürerek daha düşük hızlarla kullanmak daha sağlıklı.
Sonuçta evdede enerji ihtiyacı oluyor...
-
Ben kullanmadım siz kendiniz 3,5 sene kullanıp memnunsanız diyecek bir şey yok, ben yanlış duymuşum olabilirim.
Araçtan araca yada EV lerde ani kalkışlarda yada oto pilotta fark olabilir, lastik hamuru aynıdır, yaşlanma yapmıyorsa yapmıyordur.
-
Doğru kablolamada sürekli tüketim için, voltaj düşümünü max %3 kablo ısınmasını da max 75 derece gibi hesaplayın. Hatta, Wire Size Calculator kullanarak mesafenize göre doğru kablo kesitini hesaplayabilirsiniz. Sizin kutuya çektiğiniz kablo kadar, sizin saate gelen şebeke kablosu ve bunun kesiti/kalitesi de çok önemli. 32A çok yüksek bir akım monofaze için, lütfen tedbiri elden bırakmayın. Aracınız hayırlı uğurlu olsun.
-
Evet teslimat günü geldi, çattı. Ancak maalesef Tuzla yarın karlı gözüküyor. Ben de Avrupa yakası tarafından gelmeyi planlıyorum. Tesla’ya e-posta gönderdim ancak daha dönüş olmadı. Tecrübesi olan arkadaşlar var ise mücbir sebepler nedeniyle aracı teslimat günü teslim alamazsak herhangi bir sorun olur mu? Ve bir sonraki gün teslim alabilir miyiz?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla, Tesla illa mık mık edecektir de, faturası kesilmiş, üstünüze tescili tamamlanmış aracın ne sorunu olabilir bilemiyorum. Olsa olsa belki yer işgaliyesi falan kesebilirler başka ne olabilir pek bilemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Lahur -- 11 Şubat 2025; 19:23:59 > -
Arkadaşlar babama tescillenmiş aracın ruhsatını kendime alabilir miyim geçici tescil belgesi ile? Satış olacaksa da 6000 km ve 6 ay süresini doldurmadan nasıl devir yapacağız? Hemen üstüme almam lazım babama çok kasko-sigorta çıkmış.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar şimdi güzel bir haber geldi benim elektrikçiden.
Evde trifaze destekliyor 380kw falan ayrıca. Direkt Tesla wall connector mü yaptırmalı, yoksa aşağıdaki gibi bir taşınabilir şarj aleti mi almalı?
Viego Taşınabilir Elektrikli Araç Şarj Cihazı: 11/22KW Tip 2 16/32 Amper, Dönüştürücü Fiş Hediyeli 5 mt Şarj Kablosu, Cee 3 Fazlı Fiş
https://www.hepsiburada.com/viego-tasinabilir-elektrikli-arac-sarj-cihazi-11-22kw-tip-2-16-32-amper-donusturucu-fis-hediyeli-5-mt-sarj-kablosu-cee-3-fazli-fis-p-HBCV00005LQEOQ?magaza=evo şarj&
Tesla wall connector için nasıl bir yol izlemeliyim bir de?
Fikirleriniz çok kıymetli.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Şahısda 6 ay 6000 km kuralı yok
"Ev trifaze destekliyor" ile "evim hali hazırda trifaze" arasında epey fark var. Eğer ev monofaze ama dağıtım kutusunda trifaze var ise, eve trifaze için elektrik mühendisnden proje çizdirilecek ve onunla dağıtım kurumuna başvurup ev trifazeye çevirilecek. Dağıtım kutusundan eve trifaze kablo çekilecek ve de elektrik sayacı trifazeye çevirilecek. Projeyi çizdirmeden önce şarj cihazınızı seçmenizde fayda var çünkü o cihaz da projeye eklenecek.
Eğer ev hali hazırda trifaze ise, işiniz çok daha kolay, istediğiniz şarj cihazını alıp devam edebilirsiniz. Trifaze elektriğe ulaştığınız anda, mobile connector ve wall charger arasındaki farklar şöyle. Wall connector trifazede 11kW şarj ederken mobile charger trifaze de 7kW şarj ediyor. Wall charger dış ortam için su geçirmez mobile charger değil. Wall charger internete bağlanıp uygulamadan size tüketim vs bilgiler verebiliyor mobile charger da bu yok. Mobile charger gittiğiniz heryere sizinle geliyor ama wall connector sabit. Wall connector neredeyse 3 katı fiyata mobile chargerın.
-
Yarın teslim almak zorunda değilsiniz. İsterseniz bekletebilirsiniz. En azından Ankara'da bizim araba 4 gün bekledi.quote:
Orijinalden alıntı: wwtr
Evet teslimat günü geldi, çattı. Ancak maalesef Tuzla yarın karlı gözüküyor. Ben de Avrupa yakası tarafından gelmeyi planlıyorum. Tesla’ya e-posta gönderdim ancak daha dönüş olmadı. Tecrübesi olan arkadaşlar var ise mücbir sebepler nedeniyle aracı teslimat günü teslim alamazsak herhangi bir sorun olur mu? Ve bir sonraki gün teslim alabilir miyiz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ev içindeki sigorta kutusu da trifaze dedi elektrikçim. Yani destek değil de eve çekilmiş.
Blue connector alıp o başlığı kurdurmak da bir seçenek olabilir. Ama wall connector daha mantıklı. Zaten üzerine kilitli kutu yapılacak.
Kafam karıştı bu konuda…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ev trifaze ise işiniz çok kolay, ben olsam direk wall connector alırdım çünkü aracın desteklediği 11kW ı verebiliyor ve de wifi bağlantı vs gibi ekstraları var. Ama sabit olacak tatile vs sizinle gelemeyecek. Bunun yanında 32A Trifaze mavi adaptör alırsanız mobile connector 7kW şarj sağlayacak ve de mobil olması açısından tercih nedeni olabilir, fiyatı da hatırı sayılır daha ucuz. tercih sizin
-
Wall aldım ben cumartesi kurulum yapılacak. Trifaze varsa 11 kw Wallbox al bence marka farklı olabilir.
Tavsiyeler ve uyarılar için teşekkür ederim. Bugün babam 20A ve 24A seviyelerinde şarj etmiş, bu sefer hem sigorta hem de kablolar hiç ısınmamış. Simdilik bu şekilde kullanmaya karar verdik.
Bu kulübede başka elektrikli alet çok az, tüketim sıfıra yakın. Bu yüzden bir problem yaşamayacağız büyük ihtimalle. Daha önce bahsettiğim gibi direğe bağlantı monofaze ve 15m uzunluğunda 2x6mm2 kesitli bir kablo ile yapılmış. Aynı şekilde sigorta kutusundan panoya 14m 2x6mm2 kablo çekildi. Kulübemiz trafoya 250m uzaklıkta, gelen hattın en ucuna bağlı.
Daha önce Murat beyin paylaştığı kablo hesaplayıcıya göre 6mm2 kablo ile %3 voltaj düşüklüğü yaşamamız gerekiyor, aşağıya hesabın linkini ekledim. Ama durum öyle değil, biz %8.6 gibi bir kayıp yaşıyoruz. Bunun sebebi aradaki bir adet kaçak akım rölesi, iki adet sigorta, ve bir adet voltaj koruyucu olabilir mi?
K.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X