TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2029. sayfa)

-
-
Önümüzdeki 12 ayın içerisinde düşük tüketim yapsanız bile aralık 2025 sonunda ortalamaya bakarak 2026 yılı içerisinde SKTT tarifesinden çıkıp çıkmayacağımız belli olacak.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
5000kwh geçen ve sayacı bugün okunan abonelerin şubat ayına ait harcamaları önceki aylar gibi iki kademe şeklinde, mart ayına ait 7 günlük harcamaları SKTT den 4,19tl + kdv ile çarpılarak faturalandırıldı.
Bu elektirik işi iyice karmaşaya döndü.Şimdi benim 2024 toplam kullanım 4200 kw.Bu yılbaşından beri kullanım 900kw.Geçen yıl şubat ayından bu şubat ayına kadar kullanım 4800 kw.
Şimdi 5000 kw yı geçmiş mi olacağım bu ay..Bu 5000 kw yılbaşından mı başlıyor hangi zaman diliminde geçerli.
-
01 ocak - 31 aralık arası toplamına bakılacak, yani bu yıl rahatsınız ama yaptığınız tüketimler 5000kw ı geçerse karşılığını 2026 ocaktan itibaren yüksek tarifeye geçerek yaşayacaksınız.
Günlerdir wifi %85 te takılıdı. %85 sonra tekrar %83 e düşüyordu. Şimdi arabaya bindim telden bağladım bakalım bu sefer %88 i geçti…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aliexpressten tutucu parça aldım.
%100 seninde işine yarar. Duvara monte edersin mobil konneltörü onun içine yerleştirirsin. Ben kutu içine koymak için aldım ama daha yapamadım.
AliExpress'te az önce şunu buldum: 1.031,81TL | Tesla modeli için 3 Y S X ab/abd şarj kablosu organizatör duvar braketi şarj aleti kablosu tutucu askı raf elektrikli araç aksesuarla
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Epdk aşağıdaki linkte güzel anlatmış ilgili kısım:
2025 yılı için belirlenen son kaynak limitinin geçerli olduğu 2025 yılı veya bir önceki takvim yılı olan 2024 yılında limitin geçilmesi halinde, bu limite erişilen ayı takip eden üçüncü ayın ilk gününden itibaren ikili anlaşma yapmamış olan tüketicilere; yüksek tüketimli son kaynak tüketicileri için hesaplanacak tarife uygulanmaya başlanacaktır. Örnek olarak,
- 25/11/2024 tarihinde okunan sayaçla/düzenlenen faturayla birlikte 2024 takvim yılı tüketimi 5.000 kWh’i ilk kez aşan bir mesken kullanıcısına 1/2/2025 tarihi,
- 30/12/2024 tarihinde okunan sayaçla/düzenlenen faturayla birlikte 2024 takvim yılı tüketimi 5.000 kWh’i ilk kez aşan bir mesken kullanıcısına 1/3/2025 tarihi,
- 2024 takvim yılı tüketimi 5.000 kWh’in altında olan ve 2/6/2025 tarihinde okunan sayaçla/düzenlenen faturayla birlikte 2025 takvim yılı tüketimi 5.000 kWh’i ilk kez aşan bir mesken kullanıcısına 1/9/2025 tarihi,
- 2024 takvim yılı tüketimi 5.000 kWh’in altında olan ve saatlik okumanın yapılabildiği, 31/7/2025 23:59’da okunan sayaçla/düzenlenen faturayla birlikte 2025 takvim yılı tüketimi 5.000 kWh’i ilk kez aşan bir mesken kullanıcısına 1/10/2025 tarihi itibarı ile yüksek tüketimli son kaynak tüketicileri için hesaplanacak tarifenin uygulanması gerekecektir.
www.gensed.org
EPDK, Son Kaynak Tedarik Tarifesi (SKTT) Hakkında Bilgi Notu Yayınladı - Gensed - Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneğihttps://www.gensed.org/basin/epdk-son-kaynak-tedarik-tarifesi-sktt-hakkında-bilgi-notu-yayınladı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Peki yeni takvim yılında 5000 in altında kalıp kalmayacağımı nereden bilecekler ki. Yüksek tarifeden fiyatlandırma bir kere geçtin mi sürekli devam eder bu hesaba göre. Bunu zorlaştırmayip ay usulü yapmaları gerekirdi. Ay da 500 u geçene ust tarifeden yaz bu kadar basit.
Bir Elektrik Abonesinin SKTT Kapsamından Çıkması Mümkün Mü?
Elbette mümkündür. SKTT kapsamında kalmış, ikili anlaşma yapmamış bir tüketici; bir takvim yılında yapmış olduğu tüketim takip eden yıl için belirlenmiş limitin altında kalması halinde son kaynak tedarik tarifesi kapsamından çıkar… Hiçbir hak ya da hizmet kaybına uğramaksızın ulusal tarife üzerinden faturalandırılır.
Bir yıl boyunca kendimi kanitlayacagim o sürede sürekli ust tarifeden ödeyeceğim. 2024 te astım 2025 i full ust tarifeden ödeyeceğim. 2025 te altında kalırsam 2026 ya ucuz başlarım. 2026 içinde tekrar asarsam astığım aydan 3 ay sonra yüksek tarifeye geri dönerim.
Evet ben ikna oldum, görseldeki excel fotosu sıradan birinin yapamayacağı bişey kesinlikle tesladaki amca oğlunuz yapmıştır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yalnız bu DH de ne ikiyüzlü
Şu Torres teki olay Teslada olsa otomobil genele 15 tane konu açılır, DH editörleri anasayfaya koyar, hatta ana haber bültenlerine çıkardı.
Ssangyong olunca ses seda yok.
-
kgmnin sayfası veya konusu var mı kullanıcıları ne diyor bakayım
-
Benzer bir muhabbeti daha önce eski aracım Citroen eC4X için de yapmışlardı. Sonuçta araçlarda Citroen in söylediği gibi isi pompası olduğu ortaya çıkmıştı.
Ama burada insanlar VIN ile KGM nin websitesinde kontrol ettiklerinde ısı pompası yok yazıyormuş. Kaynak KGM nin kendisi yani..
-
İşte Dh de yaprak kıprpdamıyor , Torres EVX sayfasında 2-3 mesaj var o kadar.
https://forum.donanimhaber.com/ssangyong-torres-evx-magdurlari--157676561-5
Yalnız twitterda kachow forumda bayağı sansasyon oldu
. https://x.com/DoluBatarya/status/1897991063807156523?t=rf9AoHWVpBWs_ugtwbhRmw&s=19
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-rayted -- 8 Mart 2025; 15:28:42 >
-
Yok haklısınız bu durumda isi pompası yok.
Aracı alalı 2 hafta oldu.Sadece ilk gün 100 km kadar kullandım.Ondan sonra parkta bekledi.Otomatik camlarla ilgili diğer araçlarda yaşamadığım bir sıkıntı yaşıyorum.Arabayı yıkama moduna alıp güzelce şampuanla yıkıyorum ve uygun bezlerle iyice her yeri siliyorum.Hiçbir şekilde su nem felan bırakmıyorum.Öylece bırakıp 1 gün duruyor. Sonra araca binip camları açıp kapatınca açılan cam komple kirleniyor ve aynaları göremeyecek hale geliyor.Birde camlar çok yavaş kapanıyor sanki zorlanıyormuş gibi.Sonra nemli bezle yine silip parlatıyorum camı açıp kapayınca yine aynı oluyor.Kapının içine su giriyor diye düşünüyorum.Böyle bir sorun yaşayan varmıdır acaba.Bunun için servis kaydı oluşturmam gerekir mi?
-
İsleri gucleri saldirmak zaten artik asilsiz haberlerini okumuyorum bile :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X