Şimdi Ara

TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (246. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: hirikus
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir (4 Mobil) - 4 Masaüstü4 Mobil
5 sn
4.918
Cevap
333
Favori
401.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 242243244245246
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kendi adıma elektrikli araba alırsam alacağım tek araç Tesla. Artık ona net bir şekilde karar verdim.
    Ama artık yeni modeli bekleyip %10 da olmasını ummaktan başka çarem yok. O da olmadı ya eldeki benzinli ile devam ya da ikinci el bir SR

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • jigsaw79 kullanıcısına yanıt

Ben de aynı durumdayım...

• Hazırda varken almayıp yeni modelin mevcut fiyata gelebileceğini düşünebilenler olmasına şaşırıyorum. 2.elde aldığı fiyata satacak kişilere de şaşırırım. Bence ekimi bile görmeden %40 a girmeliydi ama kasa değişiyor diye stok eritmek için satmaya devam ettiklerini düşünüyorum. Ben şahsen ekimde 2.aracın parasını hiç bekletmeden almıştım. Kasımda teslim aldım. Şarj aletsiz ve renk seçeneklerini kısarak satmalarını hiç beklememiştim. Galerici zihniyeti olsa %40 a girmesine göz yumarlardı , ama satıcı direk fabrikadan halka satınca kasabildikleri kadar kastılar. Şimdi bence yeni kasanın %10 la satılabilmesi için önce arkadan itiş versiyonunu çıkartmaları ve matrahın arttırılması var ama beklenmedik seviyede satışlar olduğundan matrahı arttırmaya gideceklerini de pek sanmıyorum. Ama umut fakirin ekmeği. Ben gariban baz paket iki tane aldım. Darısı parasını vadelide altında tutup son ana kadar bekleyip karlı bozdurup daha da ucuza alacak donanımhaber mezarcı tayfasının başına  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• LordSkeletor kullanıcısına yanıt

Ben matrahların kesinlikle değişeceğini ve bu aracın 10% da kalmayacağını düşünüyorum. Hatta bence hiç bir elektrikli araç 10% da kalmayacak.

20% lik bir ara dilim bile gelebilir.

Devletin yapmadığı işler değil bunlar 20 yıldır araç alır satarım, kendi adıma 40 dan fazla aracım olmuştur. Neler gördük neler.. Otursam ÖTV nin tarihçesini yazarım buraya. Üstünde bu kadar fazla değişiklik yapılan KDV den sonra en büyük vergi kalemi.

Bu sebeple şu 10% - 40% ÖTV laflarına takılıp kalan insanları anlamıyorum. Şu an 10%-40%-50%-60% tam 4 tane ÖTV oranı var EV lerde. Yarın sabah devlet resmi gazetede 25% diye bir oran çıkartsa kim itiraz edebilir ? Yeter bu kadar 10% dan araba aldığınız artık başlangıç oranını 25% yapıyorum diyebilir.

Veya başka bir konu.. Yerli ve millilik konusu. Yerli araçlara sadece 10% yapıyorum kalanlar 20% den başlayacak da diyebilir.

Devletin işine akıl ermez boşuna kafa yormamak lazım o yüzden bulduğunu alacaksın Türkiyede. Beklenilen her an pişmanlıktır. 2019 da krediyie ev alırken millet bana alma ya napacaksın evi vs diyodu şimdi ben 4000 tl kredi ödüyorum 10m tl lik eve , o alma diyenler 40 bin tl kira ödüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 13 Şubat 2025; 8:52:2 >

• Peki sizce 1930/1950 arası 6bin ila 14 bin kilometre arası SR almak mantıklı mı.
    Tesla ikinci el almak konusunda fikirlerinizi öğrenebilir miyim?
    Ben de yeni gelecek aracın hem sonbahara doğru anca geleceğini hem de %10 da yer almayacağını düşünüyorum

Eğer makyajlı versiyonunun daha pahalı geleceğini düşünüyorsanız bence gayet mantıklı olur, EV araçlar içten yanmalı motora sahip araçlardan farklı bir yapıda olduğu için hor kullanımdan daha az etkileniyor.

Ancak yeni model makul bir fiyata gelirse ve sürüşü gerçekten bariz biçimde iyileştirilmişse (söylenenler bu yönde ama pratikte ne kadar fark olacak henüz bilmiyoruz) pişman da olabilirsiniz. Acil araç ihtiyacı yoksa aracın parası faize konarak biraz risk alınabilir. Böylece paranız durduğu yerde artar, makyajlı versiyon 2.300-2.400'e bile gelse farkın bir miktarını faizle karşılamış olursunuz.

1.9m faizle aylık 60 civarı veriyor, öyle bir paranız varsa makyajlı model sr %30 ötv ile gelse bile 2.4m civarına gelecek. 4-5 ayda paranın yarısını çıkarırsınız. Araca acil ihtiyacınız yoksa bence sıfır yeni model y beklemek şu dönemde daha mantıklı.

Hazırda böyle bir paranız yoksa bile faizler aydan aya düşüyor krediler yaza daha cazip oranlar verebilir. Yine beklemek mantıklı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FerhanK kullanıcısına yanıt
    Alakanız için teşekkür ederim. Hazırda o kadar param yok zaten. Elimdeki aracı satıp üstüne birikmiş paramı ekleyip almak gibi bir planım vardı. Ama kesinlikle bir acelem yok. Dediğinize katılıyorum sanırım benim için bekleyip çıkacak modele göre bir plan yapmak daha mantıklı gibi.

• Teslanın Portekiz sayfasına baktım geçen hafta. Şu anki SR 45-48bin euro ile Juniper 60bin euro olarak görünüyordu. Orada ÖTV falan da yok bildiğim kadarıyla.

• Envantere arkadan çekiş model y ler eklenmiş ve fiyatları 2490 olmuş.

• raynor15 R kullanıcısına yanıt
    Opsiyonlu araçlar onlar çeki demiri beyaz döşeme vs eklenmiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O fiyattan alan olacak mi merak ediyorum.

• Teslaa89 kullanıcısına yanıt
    Döşeme siyah.
    Dış renk ve çeki demiri yüzünden fiyat böyle.

• Sevim koş sr 2.5milyon olmuş  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Zaten o paraydı eklentiler varken

Beyaz standart araçlar 2nci elde yukarı doğru yönlenir.

Aynen öyle hocam .Benim içinde elektrikli araç olarak sadece Tesla var. ama durum çok belirsiz. Golf ün 2025 lerinin PHEV olarak geleceği söyleniyor.

Uygun fiyatla gelirse Golf alabilirim ama umarım Tesla Türkiye kısa zamanda bir çıkış yolu bulabilir.

• 
Sayfa: önceki 242243244245246
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.