< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (242. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
4 yıl süresi çok çok ideal. neden derseniz 4 yıl olmadan aracı değiştirme durumu da doğabilir. bende 40-50 bine gelince araç, içimde bir yenileme baskısı doğabiliyor. tabi nasip.
yeni makyajlanan kasy modele sanırım jupiter demişler. şuan 1850 olan y sr, yeni kasada fiyat olarak ne civarlarda bekleniyor. 250-300 bin daha pahalı mı olur acaba. mesela abd de ilk kasa model y ile yeni y jupiter arasında ne kadar fiyat farkı oluştu bilen yazabilirmi.
Not: aslında ben içten yanmalı araç savunur idim. ama artık beklentilerimi karşılamamaya başladı. EV araçlara yönelmem deki en büyük sebep benzin sarfiyatı felan değil. ben ayda ortalama 1 depo benzin felan harcıyorum(50 litre). benim asıl yönelme sebebim ötv mufiyetinden ötürü koltuk soğutmadan tutunda, arabaya binmeden evvel programlayıp ısınmış koltukta rahat ve daha konforlu ulaşım yapmak ve 360 derece kamera sistemi, kör nokta daki sistemler(ioniq 5 lerde olan sinyal verdiğin tarafın kadranda kamera olarak görünmesi gibi) beni çok cezbediyor. atıyorum 1,850 bine ulaştığım teknolojiyi içten yanmada sanırım 3m versem ancak yakalıyabiliyorum.
acaba sarfiyat en son özellik olması benim için gereksiz kılarmı?
-
İzmir Gaziemir'de açıldı, bilginiz olsun.
-
Bu soruların cevabını kendiniz vereceksiniz, şahsen elektrikli aracın sessizliği, tek pedal kullanımın rahatlığı ve gaza her dokunuşta tam performans vermesi nedeniyle benim için -tüketim aynı bile olsa- artık elektrikli araçlardan dönüş yok.
Bunun dışında yıllık bakım olmaması (zahmeti nedeniyle) ve aracın arıza ihtimalinin içten yanmalı araçlara göre çok daha düşük olması da benim için kritik. Yine aracın motor ve şanzıman performansının zamanla düşmeyecek olması, "sesi değişti mi, vites geçişleri sertleşti mi" sorular yaratmayacak olması da cabası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bobby Hatfield -- 4 Şubat 2025; 15:22:8 > -
ben hiç kullanmadığım için gaz tepkisini ve tek pedal kullanım olayını pek bilemiyorum ama içim de deli ce teknolojiye ulaşma isteği doğmaya başladı.
bir kaza duydum youtube da, araç esp kitlemiş. tesla y. ve kaza geçirmişler. bu olay ne sıklıkta olabilir. beni endişelendirdi açıkçası.
-
Sitesinde sadece istanbul ve ankara görünüyor, yeni mi açıldı ? Ve burada teslimat yapılıyor mu ? Yoksa sadece Ankara ve İstanbul mu ?
-
Gaz tepkisini benzinli aracın 5000-5500 devirdeki gaz tepkileri gibi düşünün, ya da bilgisayar oyunlarındaki yarış otomobillerinin gaz tepkisi gibi... İçten yanmalı örneğin 250 beygirlik bir motor bile, günlük kullanımda gezindiğimiz 1500-2000 devir aralığında 100 beygir civarında güç üretir, bahsi geçen 250 beygiri sadece kısa bir devir aralığında ve o da oldukça yüksek bir devir aralığında verebilir. Elektrikli araçlar ise gaza dokunduğunuz anda tam güçte tepki verebiliyor.
Tek pedal kullanım olayı başta biraz garip gelse de, ayağınızı hiç frene götürmediğiniz için büyük rahatlık ve keyif veriyor. Ayrıca çok da güvenli hissediyorsunuz çünkü ayağınızı gazdan çekip frene basıncaya kadar yaşanan boşluk yok, gazdan ayağınızı çektiğiniz anda araç yavaşlıyor. Yani fren tepkileriniz de çok hızlı oluyor.
Bahsi geçen kazayı bilmiyorum ama bu araçla ilgili çoğu haber yalan... O yüzden iyice araştırmadan itibar etmeyin. Mesela ben bir haber sitesinde "Freni patladığı için kaza yaptı" haberi gördüm, halbuki fren patlasa bile rejenerasyon zaten aracı -fren kadar etkili olmasa da- durduruyor, fren patlasa bile bu araçla kaza yapmazsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bobby Hatfield -- 4 Şubat 2025; 17:10:11 >
-
Merhabalar,
Bana aracın bagaj tarafı yalıtımı ve montaj iyileştirmeleri konusunda Tesla servisi haricinde tavsiye edebileceğiniz yerler var mıdır?
Ben bu arabanın bagajından gelen orantısız seslerden yıldım artık. Aynı çukura tümseğe girin ön tarafta 1/10 ses, arkadan 7/10 ses geliyor.
Bir de yaşayan var mı bilmiyorum; benim kapı ve bagaj fitilleri acayip gıcırdamaya başladı. Hızlanırken ve rejen fren yaparken, kasis ve çukurlarda burulmalarda gacır gucur ses çıkartıyor. Yağmurlu havalarda kesiliyor, ama kuru havalarda geliyor. Fazlasıyla konforu bitiriyor maalesef. Temizledim, sildim silikon spreyler, Förich kauçuk spreyi aldım bana mısın demiyor. 5-7 gün rahatlıyor sonra yine aynı şeyler. Araba ile 4-5 günde bir bebek gibi ilgilenmem gerekiyor.
İnanılmaz sinir bozucu, çözüm bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Böyle devam ederse elden çıkaracağım.
-
Bagaj tarafında pandizot ve altındaki bölmeye yumuşak yapışkan sünger yerleştirenler varmış. Onun dışında soğuklarda gıcırdamalar oluyor fakat rahatsız ediciyse servise bi baktırmakta fayda var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
makyajlı kasa mevcut modele göre ne kadar pahalı olur ve 6 ay sürermi gelmesi. tahmin edebilen varmı.
-
Bu soruların cevabı yok malesef.
Şöyle de hesap yapmak lazım,
6 ayda eski model Y nin 1.870 fiyatı aylık minimum %3-%3.5 luk bir faiz ile 2.225-2.300 liraya denk gelir. Yani bu rakamlara yakın bir fiyat bugünkü model Y fiyatına denktir.
(Buna döviz kuru üzerinden bakarsak, araç bugün 52 bin dolar, 6 ay sonraki 42-44 lira bir Usdtl kuruna denk gelir.)
-
Fitiller kostikten oluyor diye okumuştum, sprey kullanın ve ya kendiniz yıkayın ya güvenilir yerde yıkatın, bir süre sonra geçmesi gerekir.
Arkadan gelen ses için bagaj kapağindaki oturan o iki çıkıntı ayarlı, sonuna kadar açın birde pandizota yapışkan bant koyunca geçiyor sanırım, bu da ilginç kimi araçlarda var kimisinde hiç yok, bende sadece tırtıklı yollarda yapıyor şu kamyonlar kaymasın diye yapılan,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 4 Şubat 2025; 21:26:39 >
Mobil servis çözüyor bagaj sesini hatta tüm trim seslerinin biliyorlar hemen çözüyorlar . Bende ses yok
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gaziemirde açıldı derken ?
Daha önce de sormuştum ama cevap alamadım. Mobil servisi trim sesi için çağırdığınızda genel bir kontrol ve iyileştirme yapıyorlar mı yoksa sadece sizin ses geldiğini söylediğiniz noktalardaki sorunları mı çözüyorlar? Benim araçta nereden geldiğini çözemediğim bir zırıltı var ancak bu ses sadece çok pütürlü asfaltta (kış için özellikle kazınmış asfalt gibi) geliyor, mobil servisi çağırdığımda bu sesi üretemeyebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bobby Hatfield -- 5 Şubat 2025; 8:57:28 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Bobby HatfieldDaha önce de sormuştum ama cevap alamadım. Mobil servisi trim sesi için çağırdığınızda genel bir kontrol ve iyileştirme yapıyorlar mı yoksa sadece sizin ses geldiğini söylediğiniz noktalardaki sorunları mı çözüyorlar? Benim araçta nereden geldiğini çözemediğim bir zırıltı var ancak bu ses sadece çok pütürlü asfaltta (kış için özellikle kazınmış asfalt gibi) geliyor, mobil servisi çağırdığımda bu sesi üretemeyebilirim.
Arabayı almadan daha kendime dert yaptım bu ses işini.
Ama mobil servisi çağırabiliyorsak bu ses için güzel bir şey. Başka markalar bu garantiye girmez gibi cümleler kurabilirdi.
-
Uygulamadan servis iste kısmında trim sesi bölümü var . Oraya şıkayetleri yazın . En yakın servisi işaretleyin somra mobil istiyorum diyorsunuz. Servis gelince zaten biliyor . Test sürüşüne çıkar olası yerleri izole eder. Ben söyliyeyim şildiden . Sol sağ güneşlik onlar zırıltı yapıyor . Dikiz aynası kameranın olduğu kutu orası orayı yapıyorlar . Bagajda iki tane plastik var orayı yapıyorlar . Birde bu raylı sakşama bölümü orası çok ses yapar bozuk yolda orasını kapağı açarsanız ses yapmaz araç rejenle rezonansa girdiği için titiriyor . Vb . İşlemler garantiye giriyor . Yani Çözüyor servis bende trim sesi yok çok az gelir gibi olmuştu hemen çağırdım her yeri izole Ettiler bitti . İşlemlerde hızlı sürüyor . Keyifli sürüşler
Şu anda siteden araç siparişi verilemiyor. Konu hakkında bilgisi olan var mıdır?
Sipariş kapandı. Boşa araç çıktıkça envantere düşüyor sadece.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X