< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (250. sayfa)

-
-
Bunu isterse her marka yapar ama TR ye göre özel parçalar kalitesi düşse de daha pahalıya mal olabilir ve çok fazla parça kodu olusur bu da ekstra karisiklik demek.
Önemli olan kur ve vergiler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhaba,
sanırım Dolu Batarya kanalında seyrettim,
ÖTV matrahının güncelleneceğini, Eğer sabredip beklersek Tesla Model Y juniperin farklı renk seçeneklerini alabileceğimizi hatta RWD long range versiyonunun bile %10 dan alınabileceğini söylediler.
Sizce bu olabilir mi ? Bunun için beklenir mi ?
-
Dolu batarya bydde de aynısını yaptı sonucu herkes gördü
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kimse net bir şey bilmiyor onlar da dahil. Almanya Satış rakamı değişmediği için türkiye fiyatı da değişmez diyor. Ola ki matrah arttırımı olursa LR de gelebilir diyor. BENCE , yapılabilecek düzenlemeler T10F e göre ayarlanacaktır. T10F i uygun fiyata mı satmak istiyorlar yoksa T10X deki gibi bir kar mı güdüyorlar o önemli.. İhtimaller
- Şu bir gerçek ki %10 matrahının arttırılması gerekiyor artık. Üst limiti Tesla RWD LR yi baz alarak belirlerlerse maalesef gelmez. Ama Ona dikkat etmeden yaparlarsa ki 1.6m söylentileri var sosyal medyada... O zaman Kur belli bir seviyeyi geçene kadar gelebilir. Ama burada da şu önemli, Bu vergi düzenlemesi ne zaman olacak ? Tesla ön siparişe ne zaman açacak ?
- T10X v1 leri %10 luk dilimde tutmak için matrah bir miktar düşürülüp , v2 leri satmak için %20 lik dilim aktif edilebilir. İşte o zaman RWD SR da LR da aynı %20 lik dilimde kalır. Vergi düzenlemesi olmadan %10 diliminden alınan SR , avantajlı bir alışveriş olur.
Diğer vergi oranlarına gireceklerini sanmıyorum. Şunu da eklemek lazım, T10F ile beraber 4WD versiyonunun da satışına başlanırsa, 320kw güç için bir ötv/mtv indirimi olabilir. Tabi tesla bu güçlerin üzerinde kalacağı için SR da yaptığı gibi bir çalışma yaparsa 4WD de tercih edilebilir ülkemizde.
Özetle, Riske gerek yok.. %10 dan çıkacak Juniper'a yapıştırmak lazım siparişi. %20 den LR yi getirirse bence aradaki farka değer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi major24 -- 25 Şubat 2025; 15:54:12 >
-
Envantere performans girmiş 3.5 milyon
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sigortam.net üzerinden trafik sigortası yapacaklar için Allianz Sigortanın teslaya özel indirimi var. Ayrıca sigortam.nete özel ekstra indirimli ve güncel
REF_386S766U9J
kodu ile 1 hafta sonra kartınıza iadeli 200₺ daha indirim kazanabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: ethan
Envantere performans girmiş 3.5 milyonMTV si üzüyor
Envantere 3 adet SR araç girmiş.
**
Gerçekten ilginç, 15 dk içinde 3 adet araç da satıldı. Acaba ötv'de bir değişiklik olacak da bunu bilen birileri mi bu araçları alıyor diye düşünmüyor değilim. Eski modelin bu kadar talep görmesi ancak olası fiyat avantajıyla açıklanabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyon -- 4 Mart 2025; 11:48:53 > -
Bence ilginç bir durum yok. Mevcut SR gayet iyi bir araç. Yeni modelinin çıkması eskinin satılmasını etkilemez. Juniperin çıkacağı neredeyse 1 yıldır bilinmesine rağmen eski model Y 2024 yılında dünyada yine satış rekoru kırdı
-
Benim için tek artısı soğutmalı koltuk. Onun dışında bir artısı yok. Alacak olsam risk alıp beklemem açıkçası.
Bu yeni gelecek modelde ileri geri vites kolu yokmus. Ekrandan yapmak Istanbul gibi bir yerde cok sikinti bence.
Euro roket durumda. Zam kaçınılmaz olacak bu gidişle.
-
-
Dostum akıllı insanları beğendiklerini alıyor
Teknoloji bağımlıları ise sürekli yenilerini
Diğer Tesla anakonusundaki son yazdıklarımı okumanızı tavsiye ederim...
Biri yer biri bakar gibi olmuş, siz de alsaydınız ? Ama siz girmiş dediğine göre başkasından duydunuz ve satıldığını da görmediniz. Görseydiniz girmişti derdiniz. Türkçe'nin güzelkiğine bak sen yüce yaradan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordSkeletor -- 6 Mart 2025; 14:39:58 >
Hocam bu makyajlı kasa 2 3 sene sonra yeni kasa 800v mimari yeni pil headup display ile falan çıkar yani 5 sene kullanacak adam için pek bir şey farketmiyor, hiç beklemeden anında teslim üstüne, son derece doğal 15 dakikada gitmesi.
Eski modeli almanın bir olumsuzluğu belki ikinci el değerinin düşmesi olabilir. Bmw kullanıyorum, zamanında kasa değişikliğinin son senesinde aldım bunu yaşadım.
Yoksa ihtiyaç varsa beklemek anlamsız tabii ki.
Şu da doğru ki bu yeni model fiyat olarak bu fiyatlara gelemez artı, eskiyi alanlar da bunu düşünüyorlar. Tesla'da ayrıca takas hizmeti de gelecek diye bir söylenti vardı. Bunu alır iki yıl sonra yenisiyle takas eder.
-
Hayır gördüm bizzat, buraya almak isteyen olur diye mesaj yazdım ama çok kısa süre sonra satıldığını da görünce düzeltme yaptım.
alma niyetim yok, yeniyi bekliyorum. Alma niyetim olsaydı alırdım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyon -- 6 Mart 2025; 16:54:38 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X