Şimdi Ara

Tesla Neden pahalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çevreye zarar vermiyor.
    Elektrikli.
    Gelecek nesil arabası.
    Ülke ekonomisine katkıda bulunur.(ülkede petrol yok ama elektrikde mi yok?)
    Kaza oranı az.
    Kaskosu pahalı bu devletin lehine.

Eee hem devlet hem millet için kârlı.
    Ama ötv ile içinden geçiyorlar.
    Doları 5x olarak alsak bile model s'in sıfırı 400.000 tl olması gerekiyor.
    Ama 1.000.000 tl nedir?
    Düpedüz soygundur bu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Berlin üretimi araçta zaten Made in Usa yazmayacak. Gümrük vergisi aracın geldiği ülkeye göre alınır firmanın bulunduğu ülkeye göre değil.

Bugün almanya üretimi bir tesla ülkemize gümrük vergisi olmadan gelir, satışta ise %18 kdv ve %7-15 ötv alınır.

Bugün batarya maliyeti elektrikli araçlar önündeki en büyük sorun, daha doğrusu bizim gibi alım gücü düşük ülkeler için ciddi sorun. 200 km menzilli araç kullanmak saçmalık değil tam aksine birçok avrupalı için çok çok daha mantıklı. Aracın ana maliyet kalemi batarya olduğu için 200 km menzilli aracı çok daha ucuza alabiliyorsunuz zaten kullanımın %99 unu şehiriçi yapacak kullanıcı neden hiç kullanmayacağı batarya için 2 kat araç parası ödesin ki. Yazın bir hafta tatilde memlekete gideceğim diye 200 bin tlye alıp kullanacağım elektrikli araç için neden 350 bin TL ödeyeyim.

Bizim için ZEV'ler kısa vadede çok lüks ancak Türkiye önümüzdeki asgari 10 yılda hybrid ve lpg'li araçlar ile yürüyecek. Kullanıcıların ezici çoğunluğu için 50-80 km menzilli PHEV bir araç Türkiye için yeterli. Araç şarj edilebilir olacak 80 km menzili bulunacak, şehir içinde evden işe, işten eve, okuldan-eve vs rahatlıkla elektrikli olarak gidebileceksiniz, senenin belkide onda birinde ihtiyaç duyacağınız uzun menzil içinde içten yanmalı motorlu hybrid sistem ile 4 litre civarı benzin tüketimi ile memleketinize, tatile vs gidebileceksiniz. Bu şekilde hem asıl ağırlıklı kullanım alanınızda elektrikli araç sahibi olacaksınız ihtiyaç duyduğunuz görece az uzun mesafelerde ise şarj sorunu olmadan ulaşım sağlayacaksınız. Tüm bunları yaptığınız araç 500 km menzilli bir elektrikli aracın yarı fiyatı olacak ayrıca.
  • 50k yı kafadan attım, normalde 70k$ =350000 tl ,50k yı gümrük saysak,vergi saysak.

• ABD malı olup ucuz olan birşey gördün mü ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet için kârlı olan hiçbir şey , devlet için kârlı değildir ülkemizde.

• Devlet her tesla satışıyla binlerce liralık benzin vergisinden mahrum kalacak. Daha satış aşamasında zararını karşılıyor işte.
  • Barracud@ kullanıcısına yanıt
    Neden ki Rusya ile sorun yaşadığımızda millet içins sıkıntı olmuştu sonra, hükümetin parçası tutuşmuştu.
    Aynı şey branson olayı içinde geçerli.

• Benzini ithal ediyor ama.
    Kendi elektriğini satsa en azında ithal etmez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MamiSTARK

Benzini ithal ediyor ama.
    Kendi elektriğini satsa en azında ithal etmez.
    Elektrik bedava mı üretiliyor kardeşim? Termik santraller su mu yakıyor?
  • Aracı satarken ötv+ kdv alıyor. Mtv alıyor. Yakıtı satarken ötv kdv alıyor. Aidata bağlamış ne güzel. Neden vazgeçsin ?

• Tum vergilere ek olarak amerikan uretim araclara +%60 vergi var.

• Barracud@ kullanıcısına yanıt
    Anladım.
    İşte bu kafayla olduğumuz için bu ülke gelişmiyor.
    Herşey para para para.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burakk0131

Elektrik bedava mı üretiliyor kardeşim? Termik santraller su mu yakıyor?

Alıntıları Göster
    elektriği ürettiğimizde yurtdışına döviz göndermiyoruz. Ama petrolu yurtdışından alıyoruz
  • Aynen bende onu demek istedim.
    Her türlü benzine göre daha yararlı ayrıca bedava mı demiş.
    Güneşten ve rüzgardan sağlayabilirsin elektrikriği.
    Sadece santral mı üretiyor elektiriği?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MamiSTARK -- 7 Aralık 2019; 12:35:47 >
  • 120 kw ve üstü motora sahip elektrikli otomobillerden %15 ötv alınıyor. Devletin yerinde olsam elektrikli otomobilden ötv yi kaldırıldım ayrıca Almanya gibi araç başına 6000 euro teşvik verirdim. Geçen günlerde Tesla 4. fabrikasını Berline açacağını duyurdu. Almanya'nın verdiği teşviki biz verseydik Şu an Tesla nın 4. fabrikası işciliğin ucuz olmasından dolayı bize kurarlardı. Sadece teslada gelmezdi bir çok firma elektrikli otomobilini Türkiye'de üretirdi. İnsanlar petrol yerine elektrik kullanacağı için ithalat azalacak ve döviz yurt dışına gitmeyecekti.
  • Haah sonunda beni anlayan birileri.

• Nikola Tesla hotel odasında açlıktan öldü. Bu nasıl çelişki!
  • tek_Türk kullanıcısına yanıt
    Çelişki?

• DoğanGörünümlüToros kullanıcısına yanıt
    Anladım.

• Tesla abd üretimi olduğu için %60 gümrük vergisi uygulanıyor...

• Tesla parasızlıktan ölüyor, öldükten sonra yaptığı projeler ve adının geçtiği araba milyar dolarlarla ifade ediliyor. Adama zamanında değer verilmemiş. Öldükten sonra ürettiği işler değerlenmiş. Bence çelişki.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.