Şimdi Ara

Tesla’nın beklenen otonom sürüş özelliği 2025’te Türkiye’ye geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tesla’nın beklenen otonom sürüş özelliği 2025’te Türkiye’ye geliyor
    Tesla, FSD (Full Self-Driving, Tam Otonom Sürüş) adındaki gelişmiş sürücü destek yazılımını geliştirmeye devam ediyor. Elektrikli otomobil devi, bugün yaptığı bir açıklamada FSD yazılımının 2025 yılının ilk çeyreğinde Türkiye dahil olmak üzere Avrupa’da ve Çin'de kullanıma sunulacağını, regülasyon onayının beklendiğini duyurdu. Türkiye’de satılan Model Y araçları Almanya fabrikasından ithal ediliyor.

Tesla FSD, Türkiye, Avrupa ve Çin'e geliyor

Tesla’nın yapay zeka birimi tarafından X üzerinden paylaşılan yol haritasına göre Tesla, bu yıl boyunca FSD'yi geliştirmeye ve yazılımı en yeni aracı olan Cybertruck'a yerleştirmeye odaklanacak. Bununla birlikte şirket, gelecek yılın ilk çeyreğinden itibaren, gerekli onayları almaları halinde Avrupa ve Çin'de de FSD’yi kullanıma sunacağını söyledi.

Hatırlanacağı üzere CEO Elon Musk, geçtiğimiz aylarda Tesla'nın yıl sonuna kadar her iki bölgede de FSD için düzenleyici onay almasının muhtemel olduğunu açıklamıştı. Musk, bugün yaptığı açıklamada ise FSD'nin sağdan direksiyonlu pazarlarda ilk çeyreğin sonlarında veya Nisan-Haziran döneminin başlarında piyasaya sürülebileceğini söyledi. Musk, genellikle bu tarihleri tutturamamasıyla ünlü.

Bu arada FSD (Full Self-Driving, Tam Otonom Sürüş), büyük oranda hatalı bir adlandırmaya sahip. FSD aslında araçlarını tamamen otonom hale getirme yeteneğine sahip değil. Sürücülerin hala direksiyon başında oturmaları ve yollara bakmaları ve gerektiğinde devralmaları gerekiyor. FSD,  Avrupa ve Çin’de halihazırda mevcut olan Autopilot'un yükseltilmiş hali konumunda. Şimdiye kadar FSD olarak adlandırılan teknoloji, Musk’ın Tesla’yı daha yapay zeka merkezli bir şirket haline getirme ve otonom sürüş teknolojisine doğru ilerleme stratejisinin temel dayanaklarından biri oldu. Musk, 2016′dan beri yatırımcılara Tesla’nın tamamen kendi kendine sürüş teknolojisini sunacağına dair söz veriyor. Ancak şirket, teknik ve düzenleyici kısıtlamalar nedeniyle şimdiye kadar bu taahhüdü yerine getiremedi.

Ayrıca Bkz.Elon Musk, dünyanın en güçlü yapay zeka eğitim sistemi Colossus'u devreye aldı

Şirket ayrıca bu ay Actually Smart Summon, Cybertruck için FSD ve önümüzdeki ay daha az müdahale gerektiren yazılımın 13. sürümü gibi diğer özelliklerin de geleceğini duyurdu. Tesla, 10 Ekim tarihinde bir sonraki aracı olan robotaksi (Cybercab) aracının tanıtımını yapmayı planlıyor.

Kaynak:
    Kaynak:https://x.com/elonmusk/status/1831601961965080933

• Eğer hız limiti bilgilerini navigasyondan alıyorsa çok büyük bir problem değil. Ama sadece tabelalardan alıyorsa sıkıntı büyük. Ülkemizde tabelalar avrupadaki sistemden farklı olduğu için, tabela okuma sistemleri düzgün çalışmıyor. Mesela şehirlerarası yoldasınız, kavşağa yaklaştınız ve 50 km hız sınırı tabelası var, sonrasında hız sınırının tekrar 110 a çıktığına dair bir tabela olmadığı için tabela okuma sistemleri hız sınırını hâla 50 kabul ediyor.

• İstanbul’dan başka hiçbir yerde çalışmaz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hanahmet H kullanıcısına yanıt

Genellemeyi ne çok seviyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

bana kızacağına neden aziz millete "trol" diyen @poopae2W kemaliste hiç laf etmiyorsun? İDEOLOJİN izin vermiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanahmet -- 5 Eylül 2024; 18:34:50 >
  • @poopae2W hem şerefli Türk halkına hakaret ediyor hem de beni "Türk düşmanlığı" ile suçluyor?

Hem de aziz milleti savunduğum için beni suçluyor.

• sdelta S kullanıcısına yanıt

Ben, aziz millete hakaret edene karşı geliyorum, şerefli Türk halkını destekliyorum.

bana kızacağına neden aziz millete "trol" diyen @poopae2W kemaliste hiç laf etmiyorsun? İDEOLOJİN izin vermiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanahmet -- 5 Eylül 2024; 18:41:57 >
  • O laflar boy boy...... Gene başlamışsınız. Es kaza Elon Musk bi okusa şu yorumları ne anlatıyor bunlar diye contayı yakar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İskendeun un çukurlu yollarında bol şans diliyorum 😁

• bizim millet kafayı yiyecek bu ne biçim yavaş gidiyor diye

30 la gidilen yere 30 la gidecek tesla

• M0meNtS kullanıcısına yanıt

Eğer hız limiti bilgilerini navigasyondan alıyorsa çok büyük bir problem değil. Ama sadece tabelalardan alıyorsa sıkıntı büyük. Ülkemizde tabelalar avrupadaki sistemden farklı olduğu için, tabela okuma sistemleri düzgün çalışmıyor. Mesela şehirlerarası yoldasınız, kavşağa yaklaştınız ve 50 km hız sınırı tabelası var, sonrasında hız sınırının tekrar 110 a çıktığına dair bir tabela olmadığı için tabela okuma sistemleri hız sınırını hâla 50 kabul ediyor.

• SliTheRiNN S kullanıcısına yanıt

o ne ki bir çok sokakta mesela sağa dönülmez koyacağına adam girilmez koymuş, girilmezi çapraz koyuyor aklınca çözüm. dik koysa ileri gidilmez olacak, 90" açıyla koysa soldaki sokak için girilmez olacak. çapraz koyuyor adam sağa dönülmez koyacağına. maalesef bizdeki tabelalar tam fecaat.

• Otonom sürüş ancak Kuzey Marmara ve benzeri otobanlarda işe yarayacak. Onun dışında otonom fayda etmez. (Çoğu yerde şerit çizgisi silinmiş ya da yok, temelde bundan bile yola çıksak denemeye değmez)

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Hocam o laflar bayır aşağı.... Tesla’nın beklenen otonom sürüş özelliği 2025’te Türkiye’ye geliyor Adamlar Elon Musk'ın FSD teknolojisinde bile siyasete bağlayıp birbirlerine girmeyi başarmış. Ama Elon'un conta zaten yanık, belki ters etki yapıp düzelmeye sebep olabilir. Tesla’nın beklenen otonom sürüş özelliği 2025’te Türkiye’ye geliyor 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece ücretli boş otoyollarda çalışır, istanbul trafiğinde otonom sürüş???? imkansız

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.