Şimdi Ara

teyp kodu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2006 model ford marka aracımın teyp kodunu kaybettim :( ne yapmam gerek acaba? daha önce karşılaşanınız oldu mu hiç böyle bi durumla? cevaplar için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar... iyi forumlar...

• Aracın satışını yapan firmalar bu kaydı tutuyorlar. Bunun için yetkili servise başvurman gerek. Onlar aracın bilgilerinden yola çıkarak o kayıtlara ulaşıp sana dönüyorlar. Bu iş bir-iki gün sürüyor. Ben Nissan Primera kullandığım dönemde öyle halletmiştim.
  • sağol vuralkan. ücret taleb ediyolarmı peki? az önce araştırdım netten bişeyler, aracın garantisi varken hiçbir ücret taleb etmiyorlarmış sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetnizam

sağol vuralkan. ücret taleb ediyolarmı peki? az önce araştırdım netten bişeyler, aracın garantisi varken hiçbir ücret taleb etmiyorlarmış sanırım.

Servisine göre değişir malesef, bazı sıfır araçlarda kodu öğrenmek için teybi çıkartamıyolar ( nedense ) ondan sonra özel işlemle 400 ytl istiyolar. Halbuki 10 ytl lik emeği var ama servis işte Onun dışında sorunsuz çıkarsa sadece 20 ytl at yeter

• Benden herhangi bir ücret talep etmemişlerdi. Sonuçta bilgisayarlarında kayıtlı bir kodu vermekten ibaret. Öyle 400 YTL falan gibi fiyatlar sözkonusu olmamalı. Bu kayıtlar yetkili servislerde değilde merkezlerde tutuluyor. Sempatik kanalları kullanarak halletmek mümkün.

Diyelim serviste bakım sırasında akü bağlatısını kestiler. Teyp kodla açılabilir akü yeniden bağlandığında. Bu durumda da paramı isteyecekler. Sorunu servis çözecek ve bu onlar için çok kolay. Araç şase nosuna bağlı olarak daha fabrikada iken teyp kodları kaydedilyor diye biliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: f76b74

quote:

Orjinalden alıntı: mehmetnizam

sağol vuralkan. ücret taleb ediyolarmı peki? az önce araştırdım netten bişeyler, aracın garantisi varken hiçbir ücret taleb etmiyorlarmış sanırım.

Servisine göre değişir malesef, bazı sıfır araçlarda kodu öğrenmek için teybi çıkartamıyolar ( nedense ) ondan sonra özel işlemle 400 ytl istiyolar. Halbuki 10 ytl lik emeği var ama servis işte Onun dışında sorunsuz çıkarsa sadece 20 ytl at yeter

Ayrıca kod için teyp çıkarılmasına gerek yok. Bu kod üreticilerde mevcut oradan geliyor.

• 2006 Model bir Ford için keycode bulmak hiç sorun olmasa gerek. Bence servise bir e-mail at, hemen sana döneceklerdir eminim. Size bir örnek vereyim ve servis anlayışını siz artık takdir edin.
    Aracım 1990 Model Ford Fiesta 1.1 C ve kataloğu bile hala torpido gözünde durur. Akü başlıkları sökülmüştü bir ara, tabi teybi açınca keycode istedi benden, bilmiyorum ki ...
    Katalogdan Almanya da satın alındığı ilk servisinin adresini bulup internetten e-mail adresine ulaştım. Motor seri numarasıyla detayları verdim ve teybin kodunu rica ettim. İnanırmısınız adamlar 1990 model arabanın kodunu ertesi gün e-mail adresime gönderdiler. Servis anlayışı budur işte.
    HER NEREDEYSEN VE ÜZERİNDEN 16 YIL DA GEÇMİŞ OLSA HİZMET HİZMETTİR.
  • şasi numarası ile servis codu hemen veriyo para istemiyolar diye biliyorum ben
  • Bana kod için 400 ytl diyceler herhalde bunu söyleyen servis elemanını döverim orda

Yok,olmaz öyle şey,bilgisayardan bakıp söyliycek hemen...
  • 400 ytl ağzımı uçuklatmış bu gece valla
    bencede böyle bişeyde para almamaları lazım. ama yinede güvenemiyorum. bugün telefon açıcam.
    içimi rahatlattınız arkadaşlar teşekkür ederim yaa sizlere..
  • Başka servismi yok yav, 400 isterse söyle ağzına geleni çık başka bi yere git, bu kadar basit... Telefonla bile söylüyorlar normalde kodu,satarken yapmadıkları yalakalık kalmıyo satıncada yüzüne bakmıyolar,yok öyle şey...Olmaz öyle şey...
  • Ya yok işiniz servise düşmezse 20 ytl istiyorlar ama bazı modellerin teybi inanın çok zor çıkıyor. teybe zarar vermemek için ön kısımla ilgili işlem yapılmalı diyorlar. Yoksa 400 ytl her zaman istenmiyor ama bana denk geliyor Ayrıca bilginiz olsun çalıntı olaylarına karşı önlem maksadıyla ruhsatla birlikte servise giderseniz o zaman kod veriliyor. Bunun dışında telefonla verilen kodların sorumluluğu servis çalışanına ait
  • aradım herhangi bi ford servisini buraya gelmeniz gerekli dedi. telefonla veya mail yoluyla göndermiyoruz güvenliğiniz açısından dedi. para konusunu sordum bizde almıyolar ama başka servisler alırmı bilemem dedi. 4443673 e sordum para olayını hayır dedi. şimdi yakın bi servise gidicem ve teybi söküceklermiş. gövdesindeki numara lazım mış. para taleb ederlerse anında arayıp söylerim 3673 e

cevaplar için teşekkürler arkadaşlar... iyi forumlar herkese...
  • bugün ankara otokoçtaydım. Gerçi benim amacım aabanın teybinin aux girişi olup olmadığını öğrenmekti. Sağolsun leman ilgilendi teybi söktük yokmuş, neyse asıl konuya gelelim bana teybinkodunu bilipbilmediğimi sordu bende şu anda ayanımda yok dedim. Eleman teybin arkasındaki seri numaradan teybin kodunu 2 sn'de buldu ve teybi yerine monte edip ücret falanda istemedi. Elemana sordum satılan araçların teyp kodlarını nasıl buluyorsunuz diye sistemde kayıtlıymış. Teybi söküp arkasındaki seri nosuna bakıp buluyorlarmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.