Şimdi Ara

The AC power adapter type cannot be determined hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
12.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son 2 gündür bilgisayar açılışında bu yazı beliriyor laptop ekranında.Hiç kasmayan oyun kasmaya başladı, nette gezinirken bazen fazla sayfa açınca kasıyor yine.Laptop daha 3. ayına yeni girdi.Adaptörde bu kadar kısa sürede nasıl bir sorun oluştu? Ne yapmalıyım yardım edebilen olursa sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

The AC Power Adapter Wattage and Type Cannot Be Determined Hatası

Bu hata, dizüstü bilgisayarın veya başka bir elektronik cihazın güç adaptörünün doğru şekilde takılmadığını veya cihazın tanımadığını gösterir. Bu, cihazın şarj olmasını veya düzgün çalışmasını engelleyebilir.

Hatanın Sebepleri

• Güç adaptörü prize veya cihaza tam olarak takılmamış olabilir.
    • Güç adaptörü hasarlı veya arızalı olabilir.
    • Cihazın güç bağlantı noktası hasarlı veya kirli olabilir.
    • Güç adaptörünün watt değeri veya türü cihaza uygun olmayabilir.

Hatanın Çözümleri

• Güç adaptörünü hem prizden hem de cihazdan çıkarın.
    • Cihazın güç bağlantı noktasını kontrol edin ve gerekirse temizleyin.
    • Güç adaptörünü tekrar cihaza ve ardından prize takın.
    • Güç adaptörünün watt değerinin ve türünün cihazın gereksinimlerine uygun olduğundan emin olun.

"Lütfen AC Adaptörünü Çıkarmayın" Hatası

Bazen, "Lütfen AC Adaptörünü Çıkarmayın" hatasıyla karşılaşabilirsiniz. Bu hata, cihazın güncellendiğini veya pilinin kalibre edildiğini gösterir. Bu işlem sırasında güç adaptörünü çıkarmamak önemlidir, aksi takdirde cihaz zarar görebilir.

Önemli Uyarılar

• Hasarlı bir güç adaptörünü kullanmayın.
    • Güç bağlantı noktalarıyla uğraşırken cihazı daima kapatın.
    • Cihazın güç gereksinimlerine uygun olmayan bir güç adaptörü kullanmayın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • Öyle yapmayı düşünüyorum arayacağım yarın sanırım ama hani bir fikir falan edinirim,karşılaşan elbet olmuştur diyerek açtım konuyu.
  • Son kez up.
  • Merhaba,

Bu sorunu buradan yardım alarak gideremezsin, garantiye yollaman en doğru çözüm olacak senin için.

Ac güç adaptörünü bilgisayarın kabul etmiyor. İki farklı sorun olabilir, birincisi laptop'un bataryası arızalı, ikincisi laptop'un şarj devresinin bozuk olması.

Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Bu sorunu buradan yardım alarak gideremezsin, garantiye yollaman en doğru çözüm olacak senin için.

Ac güç adaptörünü bilgisayarın kabul etmiyor. İki farklı sorun olabilir, birincisi laptop'un bataryası arızalı, ikincisi laptop'un şarj devresinin bozuk olması.

Geçmiş olsun.

Teşekkürler cevap için yarın arıyorum dell servisini.
  • Rica ederim, geçmiş olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun.

Umarım garanti dışı diye sizi üzmezler.Çünkü adaptör girişinin orada bir hasar varsa - tabii ki bu üretim hatası olabilir , gözle görülür bir deformasyon, kırıklık vs varsa kullanıcı hatası diyebilirler.Dememeleri lazım ama sağları solları belli olmaz.
    Ben kulağınıza kar suyunu kaçırayım..

Çok enteresandır, ben birsürü yabancı forumlarda geziniyorum vaktim olduğunda..Birtanesi diğerine bu sorunu için
    garanti dışı işlem yapabilirler yazınca diğeri de buna cevaben aynen şöyle yazmış, gülümsetti beni paylaşmak istedim.

If you Google "does not recognize ac power supply" your results will be Dell, Dell, Dell, Dell,Dell, etc.

Seems to be their problem.

Their response is that it is ours.

Thank you Dell...

• hocam bios a girin ac adaptör hatalarını gösteren bi ayar yeri var orayı enable dan disable yapın geçer servisine yollmanıza gerek yok...ben böyle aştım sende aşarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dostcanlısı

hocam bios a girin ac adaptör hatalarını gösteren bi ayar yeri var orayı enable dan disable yapın geçer servisine yollmanıza gerek yok...ben böyle aştım sende aşarsın.

hay Allah razı olsun kardeşim.
  • dostcanlısı D kullanıcısına yanıt

o şekilde sorun çözülmüyor kardeşim, sadece hata mesajının gelmesini engellemiş oluyorsun. Laptop bataryayı tanımadığı için, bütün işlemleri minimum güç tüketecek şekilde yapmaya başlıyor, yani laptop aşırı yavaşlıyor çünkü işlemcin işlem gücünün çok azını kullanıyor. Çözümü internette var araştırın.

• Adaptörün bilgisayara takılan ucunda ortadaki iğne gibi pin temassızlık yapınca oluyor bu.

Bir cımbız veya düz tornavida ile bu pini hafifçe yana eğiniz. İlk önce 1mm kadar eğiniz ve bilgisayara takarak deneyiniz.

Bu eğilme sayesinde ucu bilgisayara taktığınızda içerden temas edecektir.

Aynı sorun devam ederse 1mm daha eğiniz ve deneyiniz. Bir yereden sonra artık o kadar eğilmiş olacak ki bilgisayara giremez hale gelecektir. O kadar eğmeyiniz.

Bu işlem sorununuzu çözmüyorsa bu pine bağlı olan kablo kopmuş olabilir ya da adaptör gerçekten de bozulmuştur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.