Şimdi Ara

The Avengers (2012) (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.555
Cevap
1
Favori
60.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ed Wood

Filmden yeni geldim. Öncelikle şunu belirtmeliyim, beklediğimden çok daha iyi çıktı film..
    En az komedi filmi kadar komik, aksiyon filmi kadar da aksiyon doluydu. Çizgiroman beklentisi ağır, oturaklı, tedirgin edici vs. olanlara yönelik bir film sayılmaz.
    Marvel karakterlerini kırpıp izleyiciyi eğlendirmek, güldürmek ve heyecanlandırmak asıl amaç olmuş ki bunu da fazlasıyla belli ettiler filmde. Zaten bu kahramanların tek olarak işlendiği gibi senaryo ayrıntılı olamıyor. Zaten herkes biliyor kimin ne olup, geçmişinde neler yaşadığını.
    Ekolündeki uyarlamaların yani; Eski Batman'ler, X-Men'ler, Spider Man'ler, Hulk serisi, Iron Man'ler, Thor, Captain America vs. bana göre hepsinden iyi..
    Bu boyutta yapımdan beklenildiği gibi görseller şahane. Evet kan yok, seks, küfür yok ama hitap ettiği yaş aralığında buna şaşırılmaması gerekir. Ki artık yarı tanrılaşmış olağanüstü adamlardan da kan akması pek beklenemez. Bazı arkadaşlar Thor ordan oraya savruluyordu, bu adam o filmde öyle değildi tarzı söylemler var. O filmlerde o süperkahraman tek işleniyor ve herkesten üstün oluyor, aksi beklenemez ki. Zaten The Avengers gibi tüm karakterlerin harmanlandığım yapımda güç farkını çok iyi görüyoruz, bence Marvel buna da çok iyi el atmış. Güç konusunda Hulk, Iron Man, Thor, Captain America ve Black Window sırasıyla gidiyor. Zaten Hulk ezip geçiyor bambaşka.. Benim en beğendiğim karakter ise sanırım Robert Downey Jr. olmasından kaynaklı 'Iron Man'..

- Whedon zaten çok başarılı kötü adam (Spike, Angelus, Dr. Horrible vs.) yazan bir insan. Loki'nin şahane olacağına emindim. Nitekim öyleydi.

- Scarlett Johansson'ın poposu..

- Mark Ruffalo'nun Hulk performansı şu ana kadarkiler arasında kuşkusuz favorimdi. Ayrıca karakteri de mükemmel yazılmış.. Ama zaten hepsinin replikleri iyiydi.

- Her önemli karakter işe yarıyor. Figüran gibi dolanan yok. Filmlerde olayını doğru düzgün bilmediklerimizin bile attitudeu var, süs değiller. Yalnız Thor biraz geride kalmış gibi.. Düellolarda kötüydü, savaşta da etliğe sütlüğe karışmadı. Ancak senaryo itibari ile kilit adamdı..

Hulk'un Loki'yi yerden yere savurup, Lori'nin attığı ifade ve sonrasında Hulk'un 'çelimsiz tanrı!' betimlemesi yardırdı..

@Maximum_Carnage Hocam,
    Loki'yi yere atma sahnesi süperdi gerçekten ki Hulk öfeki bir karakter olduğundan 'ben tanrıyım, siz şusunuz ulan!' gibi telkinlerde bulunursan o adam seni yerden yere vurur. Saçma olan Black Widow'un Loki'nin ağzından laf çalması değildi bence.. Black Window Loki gibi kurnaz bir karakterin aklını ve oynayacağı oyunu sezemedi, bu taktiği çoğu kişide yaradığı için olacağını düşündü. Asıl saçma olan Thor'un Loki'nin kopyalanma ve içinden geçirme numarası tekrardan yemesiydi. Bu da klişeye sürükledi o bölümde zaten.. Çünkü Thor kardeşi, artık çözmesi gerek.. Ama galiba biraz Loki bağımlısı olduğundan bunları sevemedin saygı duyuyorum. Bende Iron Man'e birşey olmasın diye dua ettim..

ekşi sözlükten mi çaldın yazdıklarının bazı kısımlarını yoksa e.sözlük yazarı mısın?

• Robert Downey Jr. yine konuşturumuş.
    Geçen evde durup duruken aklıma geldi müzik eşliğinde natasha beni özledin mi diye gelmesi.
    Bi de performance issues diyince öldürdü beni
  • filmde Thor'u gerçekten güçsüz yapmışlar arkadaş. Marvel'da yanlış hatırlamıyorsam kahramanların güç sırası şöyle gidiyordu;
    1. Hulk
    2. Silver Surfer
    3. Thor

Thor'da zaten Destroyer Armor varsa hele, hepten suyu çıkıyor, Hulk'tan da güçlü oluyordu. Filmde Iron Man bile Thor'dan daha iyi göründü.
  • Filmi izledim bugün. Çok uzun zamandır bekliyordum, haliyle beklentim üst düzeydeydi. Ve malesef ki "çok iyi olmuş, mükemmeldi" diyemeyeceğim. İyi miydi? Evet. Çok mu iyiydi? Kesinlikle hayır.

Yazacağım bir çok şey var ama çoğunu arkadaşlar zaten yazmışlar. Benim için önemli olan bir kaç yeri yazayım yeterli.

Ironman, Cap ve Thor'un ettiği kavga kadar gereksiz bi sahne yoktu heralde. Arkadaş 2 dakka konuşun anlaşın derdinizi çözün. Ama yok, hemen güm pat çat dalıyorsunuz birbirinize. İyiki de bi süper kahramansınız.
    Hele orda Thor'un yediği dayaklar. Thor'un araştırdığım ve öğrendiğim kadarıyla hem Captain'i hem de Ironman'i çerez niyetine yemesi lazım. Mjolnir'in kendi başına yetmesi lazım hatta ama resmen sokak kavgası gibi kavga ettiler adamlar.

Hulk'ı çok göremediğimize yanıyorum. Keşke sahnesi daha fazla olsaydı. Uzun zamandır Hulk izlemeyi bekleyen biri olarak bu konuda hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. Olduğu sahneler de oldukça iyiydi bence.
    Tek absürt yanı o koca yaratıklardan birini Thor'la beraber hallettikten sonra yan yana yürürlerken Thor'a attığı yumruk ve Thor'un kaybolması ekrandan. Ne gerek vardı arkadaş? Tamam kendine hakim olamıyorsun ama Ironman'i kurtarmaya gelince koşa koşa yetişiyorsun.

Captain America'nın liderlik vasfını oldukça iyi yansıtmışlar. Gerek diğer kahramanların gerekse de halkın Cap'in dediklerine uyması falan güzeldi. Ironman'in Cap'e "ne yapıyoruz?" diye sorması falan iyi yerleştirilmiş.

Güldüğüm bazı sahneler;
    Hulk'un Loki'yi yerden yere vurması (her ne kadar gereksiz bi sahne olduğunu düşünsem de Hulk'ın ona ihtiyacı vardı sanki. Şamar oğlanına döndü Loki bir anda. )
    Bruce Banner'ın motorla çıkıp gelmesi.
    Black Widow'un rusları indirmeden önceki konuşması
    Ironman'in Hawk-Eye'ı uçururken "gel bakalım Legolas" dediği sahne (Yüzüklerin Efendisi'ne gönderme) Ve Ironman'in diğer bir çok repliği
    Bir kaç sahne daha var ama hatırlayamadım şimdi.

Filmde beğenmediğim nokta karakterlerin işlenmemesiydi. Diyeceksiniz ki hepsinin kendi filmi var, zaten biliyoruz kim necidir. Ama en azından biraz daha karakter tahlili olabilirdi karakterlerde. Gerçi o zaman da film 3 saati bulurdu o da var.
    İlk yarı çok durağan geçti.

O koca uçan gemiye yapılan saldırı vs oldukça gereksizdi bence. Aksiyon olsun diye eklemişler ama o aksiyonlar yerde olsaydı ya da gemi hiç havalanmasaydı da denizde yapsalardı çok daha iyi olabilirdi gibime geliyor.
    İkinci yarıda yükselen aksiyon iyiydi.
    Filmin nasıl ilerleyeceğini hemen hemen bildiğimiz için bir heyecan unsuru yoktu sonuna dair. Loki'nin yenileceği vs su götürmez bi gerçekti zaten. Çok kolay yenildi yalnız. Hulk'ın yerden yere çarpmasından ziyade genel olarak çabuk yenildi sanki.

Vel hasılı beklentilerimi çok yüksek tuttuğumdan mıdır nedir filmden çıkarken "çok iyiydi be" diyemedim. 10 üstünden oylamaya kalksam 7,5'tan 8 zor alır. Ben en az 9'luk bir şey bekliyordum.

Oyunculuk konusunda yorum yapmaya gerek yok. Hepsi kendini ispatlamış oyuncular zaten. Gözümüze yabancı gelen sadece Bruce Banner rolü ile Mark Ruffalo vardı ki çok da yakışmış bence role. Diğer hulk filmleri arasındaki favori Bruce Banner'ım bile olabilir filmi bir kez daha izlersem. (vizyondan kalkmadan bir kez daha izlemeyi de düşünüyorum, zira salon çocuk bahçesi gibiydi. Seyircisi azalsın biraz şöyle hele. Ve de bulabilirsem 2D izleyeceğim, filmin yarısını gözlüksüz izledim 3D falan yoktu çoğu sahnede, gayet normal izleniyordu)

Anlamadığım, kafama takılan bir kaç şey var, bilenler yanıtlarsa sevinirim.

O Chitauri midir nedir tam olarak kimdir nedir? Marvel evreninde var mı bunlar? Loki neden bunların liderinden yardım hatta emir alıyordu?
    Ve jenerikten sonraki sahede tam olarak ne oldu? İzledim ama pek bi şey anlamadım "insanlara ve dünyaya bi daha bulaşmayalım vs" diyen elemanla başta Loki'nin konuştuğu o vatandaş aynı mıydı? Son sahnede millet ayaklandığı için tam da göremedim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odinn#21

filmde Thor'u gerçekten güçsüz yapmışlar arkadaş. Marvel'da yanlış hatırlamıyorsam kahramanların güç sırası şöyle gidiyordu;
    1. Hulk
    2. Silver Surfer
    3. Thor

Thor'da zaten Destroyer Armor varsa hele, hepten suyu çıkıyor, Hulk'tan da güçlü oluyordu. Filmde Iron Man bile Thor'dan daha iyi göründü.

Güç sıralamasını hiç karıştırma bunun Apocalypse'i Galactus'u Living Tribunal'i Sentry'si The One Above All'ı var.

• Filmi izledim şimdi ve kahramanlar çok yakışmış filme. Repliklerde muhteşemdi. İzlediğim en güzel filmlerden. Loki'nin pek bir numarasını göremesekte oyunculuğu götürdü en azından. Süper kahramanlardan sadece Thor'un özelliklerini bilmiyordum izlemediğimden dolayı. Böyle bir kadro çok az toplanır. İkinci filmini sabırsızlıkla bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2K

quote:

filmde Thor'u gerçekten güçsüz yapmışlar arkadaş. Marvel'da yanlış hatırlamıyorsam kahramanların güç sırası şöyle gidiyordu;
    1. Hulk
    2. Silver Surfer
    3. Thor

Güç sıralamasını hiç karıştırma bunun Apocalypse'i Galactus'u Living Tribunal'i Sentry'si The One Above All'ı var.

• Jenerikten sonra çıkan eleman kimdi ?
  • Filmden az önce geldim ve tek kelime ile mükemmel. Özellikle Hulk döktürmüş cok iyidi ya
  • Film gerçekten çok güzeldi, zaten fazla bir beklentiyle de gitmemiştim. Ama bazı sahnelerde komedi unsuru olsun diye saçmalamışlar.

Hulk'un Thor'a yumruk atması, Hulk'un Loki'yi maymun yerine koyması falan.

Bu bahsettiğim sahnelere deli gibi gülen kitle Stan Lee'yi görünce bir tek tepki bile vermedi. Filme gelenlerin pek de çizgi romanlarla ilgisi yok anlaşılan.
  • quote:

quote:

1. Hulk
    2. Silver Surfer
    3. Thor

ben de thor'un bu kadar abartılmasına karşıyım en yapay kahramanlardan biri, filmini de seyrettim tek kelimeyle saçmalık.. resmen bir taraflarından kahraman uydurmuşlar... bence kahramanlık kadrosunu böyleleriyle boş yere doldurmasınlar.. hele baltası yok mu mubarek bari sivri birşey olsaydı.. uçuşları konuşları falan pikacu misali..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

quote:

quote:

1. Hulk
    2. Silver Surfer
    3. Thor

ben de thor'un bu kadar abartılmasına karşıyım en yapay kahramanlardan biri, filmini de seyrettim tek kelimeyle saçmalık.. resmen bir taraflarından kahraman uydurmuşlar... bence kahramanlık kadrosunu böyleleriyle boş yere doldurmasınlar.. hele baltası yok mu mubarek bari sivri birşey olsaydı.. uçuşları konuşları falan pikacu misali..

Keşke zahmet edip bunu foruma yazmasaydın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nike

Jenerikten sonra çıkan eleman kimdi ?

thanos cıktı jenereikten sonra,olume asık bi karakter yarı tanrı gibi birsey basta lokinin konustugu ve dunyayı istila eden yaratıkların lideri yanılmıyorsam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Three Dimensions

Spider-Man Avengers grubunun üyesi zaten.Bu filme koymamaları bence Spider-Man'ın baştan başlaması ve başka birinin canlandıracak olmasıdır.Yeni Spider-Man filminin son trailerında Stark kulesi gözüküyor son sahneden Nick Fury çıkarsa kesinlikle Avengers'ın ikinci filminde Spider-Man olur.

İlk Avengers'da Spider-Man yok daha sonradan katılıyor.

Benim bildiğim ilk ekipte Spider-Man vardı ama yanlış hatırlıyor olabilirim.İkinci filmde olur o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness_World

quote:

Orijinalden alıntı: Ed Wood

Filmden yeni geldim. Öncelikle şunu belirtmeliyim, beklediğimden çok daha iyi çıktı film..
    En az komedi filmi kadar komik, aksiyon filmi kadar da aksiyon doluydu. Çizgiroman beklentisi ağır, oturaklı, tedirgin edici vs. olanlara yönelik bir film sayılmaz.
    Marvel karakterlerini kırpıp izleyiciyi eğlendirmek, güldürmek ve heyecanlandırmak asıl amaç olmuş ki bunu da fazlasıyla belli ettiler filmde. Zaten bu kahramanların tek olarak işlendiği gibi senaryo ayrıntılı olamıyor. Zaten herkes biliyor kimin ne olup, geçmişinde neler yaşadığını.
    Ekolündeki uyarlamaların yani; Eski Batman'ler, X-Men'ler, Spider Man'ler, Hulk serisi, Iron Man'ler, Thor, Captain America vs. bana göre hepsinden iyi..
    Bu boyutta yapımdan beklenildiği gibi görseller şahane. Evet kan yok, seks, küfür yok ama hitap ettiği yaş aralığında buna şaşırılmaması gerekir. Ki artık yarı tanrılaşmış olağanüstü adamlardan da kan akması pek beklenemez. Bazı arkadaşlar Thor ordan oraya savruluyordu, bu adam o filmde öyle değildi tarzı söylemler var. O filmlerde o süperkahraman tek işleniyor ve herkesten üstün oluyor, aksi beklenemez ki. Zaten The Avengers gibi tüm karakterlerin harmanlandığım yapımda güç farkını çok iyi görüyoruz, bence Marvel buna da çok iyi el atmış. Güç konusunda Hulk, Iron Man, Thor, Captain America ve Black Window sırasıyla gidiyor. Zaten Hulk ezip geçiyor bambaşka.. Benim en beğendiğim karakter ise sanırım Robert Downey Jr. olmasından kaynaklı 'Iron Man'..

- Whedon zaten çok başarılı kötü adam (Spike, Angelus, Dr. Horrible vs.) yazan bir insan. Loki'nin şahane olacağına emindim. Nitekim öyleydi.

- Scarlett Johansson'ın poposu..

- Mark Ruffalo'nun Hulk performansı şu ana kadarkiler arasında kuşkusuz favorimdi. Ayrıca karakteri de mükemmel yazılmış.. Ama zaten hepsinin replikleri iyiydi.

- Her önemli karakter işe yarıyor. Figüran gibi dolanan yok. Filmlerde olayını doğru düzgün bilmediklerimizin bile attitudeu var, süs değiller. Yalnız Thor biraz geride kalmış gibi.. Düellolarda kötüydü, savaşta da etliğe sütlüğe karışmadı. Ancak senaryo itibari ile kilit adamdı..

Hulk'un Loki'yi yerden yere savurup, Lori'nin attığı ifade ve sonrasında Hulk'un 'çelimsiz tanrı!' betimlemesi yardırdı..

@Maximum_Carnage Hocam,
    Loki'yi yere atma sahnesi süperdi gerçekten ki Hulk öfeki bir karakter olduğundan 'ben tanrıyım, siz şusunuz ulan!' gibi telkinlerde bulunursan o adam seni yerden yere vurur. Saçma olan Black Widow'un Loki'nin ağzından laf çalması değildi bence.. Black Window Loki gibi kurnaz bir karakterin aklını ve oynayacağı oyunu sezemedi, bu taktiği çoğu kişide yaradığı için olacağını düşündü. Asıl saçma olan Thor'un Loki'nin kopyalanma ve içinden geçirme numarası tekrardan yemesiydi. Bu da klişeye sürükledi o bölümde zaten.. Çünkü Thor kardeşi, artık çözmesi gerek.. Ama galiba biraz Loki bağımlısı olduğundan bunları sevemedin saygı duyuyorum. Bende Iron Man'e birşey olmasın diye dua ettim..

ekşi sözlükten mi çaldın yazdıklarının bazı kısımlarını yoksa e.sözlük yazarı mısın?

Yazarım orada hocam..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

1. Hulk
    2. Silver Surfer
    3. Thor

Thor adamsa Asgard'ı... Arkadaş Jotunheim'dan falan yazıyor galiba yani nasıl bir faktör insana böyle bir bakış açısı kazandırabilir, soğukta falan kalmış olmalı, veya Thor'a böyle içi boş salladığına göre kendisinin Loki olma ihtimali de yok değil bence.

@ Ed Wood

Sanırım itü sözlükte de? Orada da rastladım da, öyle tahmin ettim. Benim de bi' üyeliğim var orada ama zahmet edip karalamadım film hakkında bir şey, fazla yazmıyorum da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 6 Mayıs 2012; 22:52:15 >
  • quote:

quote:

quote:

1. Hulk
    2. Silver Surfer
    3. Thor

Eyvah eyvah. . . Balta, saçmalık, uçuş, konuş, balta, balta, balta error!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

quote:

quote:

quote:

quote:

1. Hulk
    2. Silver Surfer
    3. Thor

Thor adamsa Asgard'ı... Arkadaş Jotunheim'dan falan yazıyor galiba yani nasıl bir faktör insana böyle bir bakış açısı kazandırabilir, soğukta falan kalmış olmalı, veya Thor'a böyle içi boş salladığına göre kendisinin Loki olma ihtimali de yok değil bence.

@ Ed Wood

Sanırım itü sözlükte de? Orada da rastladım da, öyle tahmin ettim. Benim de bi' üyeliğim var orada ama zahmet edip karalamadım film hakkında bir şey, fazla yazmıyorum da.

itu, uludağ, eksi, inci hepsinde yazarım..
  • izlenmesi lazım
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.