Şimdi Ara

The Avengers: Age of Ultron ( Mayıs 1, 2015) #Fragman (252. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.657
Cevap
52
Favori
163.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

beyler anlamadığım size sorucağım bir şey var.
    Kaptan amerika normal insan değil mi ? Vikipedide özel gücü yoktur ama insanın olabileceği maximum güce sahiptir yazıyor.
    Filmde ise thor çekiciyle c.a ya vuruyor ve oluşan kuvvet/dalga ile 20 metre ötedeki tank 2 ye ayrılıyor?
    Hadi hulk tutsa bir şey demem ama o kadar uzaklıktaki tank bile 2 ye ayrılıyorsa kaptan amerikanın parça pinçik olması lazım değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün izledim filmi genel olarak geçiş filmi olduğu belliydi, ama ben beğendim genede.

Thanos reyise doğru son hazırlıklar yapıldı, ne olursa olsun bir robotun tüm filmin kötü kahramanı olması tam beklenti yaratamadı.Filmde en çok Hulk sahneleri beğendim hepsi güzeldi, çekiç muhabettide güzeldi, gerisi zaten cgı aksiyon. Son sahneden bir örümcek bekledim ama olmadı neyse artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batman The Elite

Bu filmden spoiler içerir

Kaptan amerika normal insan değil mi ? Vikipedide özel gücü yoktur ama insanın olabileceği maximum güce sahiptir yazıyor.
    Filmde ise thor çekiciyle c.a ya vuruyor ve oluşan kuvvet/dalga ile 20 metre ötedeki tank 2 ye ayrılıyor?
    Hadi hulk tutsa bir şey demem ama o kadar uzaklıktaki tank bile 2 ye ayrılıyorsa kaptan amerikanın parça pinçik olması lazım değil mi?

iyi de orada kalkana vuruyor adama vurmuyor ki
    kalkan adamantium/vibraniumdan yapılma. adam kalkanın arkasında duruyor. amaç o zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0F7B056BC -- 7 Mayıs 2015; 19:34:37 >

• bütün bir Avengrers takımı durduramıyo Hulk u

Filmdeki Hulk Buster kapışması iyidi ama dandik bitirilmiş ,bence Hulk u ya ordan uzaklaştırcaktı yada orda sakinleştirceklerdi yoksa delirdikce durmuyan bir karekter Hulk

• Spoiler var.

Filmi bir çocuk filmi olarak değerlendirirsek gayet tatmin edici hatta ilk 5'e girer bu konuda fakat filme mantıksal açıdan baktığımızda çok aşırı saçma olmuş. Ultron gibi harika bir yapay zekanın hepinizi öldüreceğim gibi konuşması filmin yapay zeka olayını alt üst etmiş. Bir yapay zeka insan gibi duyguları varmışçasına konuşabilir mi? Hayır, zaten ultronun yapısı da buna uygun değil. Ya ilk filmdeki gibi tamamen tam bir kötü karakter Loki gibi olsaymış yada gerçek bir yapay zeka işlenseymiş de filmde biraz felsefi bakış açısı katılsaymış. Ama elbette olmaz, filmin hitap ettiği yaş aralığı 7-15 arası. Biraz film kültürü olan birinin zaten filmi çok çocukça bulması normal. Hele hele söylediğim gibi yapay zeka'yı hiç ama hiç iyi işleyememişler. Tüm filmin ana konusu tanıtımlarda "There are no strings on me!" üzerine dönüyordu ve ben gerçekten özgür bir yapay zeka yazılımı ile savaşacaklarını düşünmüştüm. Trailerde tüylerimi diken diken eden bir hava vardı. Filmde ne oldu, vision çıktı tak siliverdi ultronu zaten olan orada oldu bitti. Ultronun tüm esprisi internete yayılmış bir yazılım olmasıydı. Üstüne bir de vibranyumdan yapılmış 10cm kalınlığındaki zırh eridi gitti şaşakaldım. Sanki plastik. Scalet Witch o 10cm vibranyumu paramparça etti ve kalbini çıkarttı ultronun. Bu kadar kolaysa en başta yap olsun bitsin işte. Yani söylediğim gibi filmde ya transendence havası yada loki havası olsaymış keşke ama ikisi de değil karman çorman çocuk filmi olmuş. Geçiş havası da vardı biraz. Felsefe ve mantığı sinamaya girerken kapıda bırakırsak film eğlenceli bir 3 saat yaşatacaktır size.

Unutmadan tüm filmde en beğendiğim sahneler çekiç muhabbeti ve tony-hulk mücadelesi ve sohbetleriydi. Gerisi full aksiyondan ibaret ve ultronu da ağızlarına yüzlerine bulaştırmışlar olmamış, en iyi işlenebilecek bir karakteri harcamışlar resmen, yazık...

Kısaca marvel yapay zeka gibi çok ağır konulara elini sokmayacaktı çünkü hitap ettiği yaş aralığı ortada ve bu yaş aralığı için ağır kaçar yapap zeka konusu. Marvel'ın en iyi yaptığı şey karakterlerin güç savaşı, bunu gerçekten iyi yapıyor be ikinci filmi ellerine yüzlerine bulaştırsalar da 3-4. avengers filmleri thanos ile doruk noktasında bir eğlence yaşatacak gibi duruyor.

Not: Hem orijinal IMAX, hem türkçe dublaj Real 3D izledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 7 Mayıs 2015; 20:02:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: grkm1

quote:

Bu filmden spoiler içerir

iyi de orada kalkana vuruyor adama vurmuyor ki
    kalkan adamantium/vibraniumdan yapılma. adam kalkanın arkasında duruyor. amaç o zaten.

Kalkanı eliyle tutuyor ama bir yere sabitlenmemişki.etki tepki yasası var o
    20 m ilerdeki tankı 2 ye ayıracak kuvvetten bahsediyoruz o kalkan etkiyi ne kadar azaltırsa azaltsın baya en azından 1-2 yerinin kırılması gerekiyordu.

• Ya Allah aşkına 7-13 yaş aralığındaki hangi çocuk örneğin testesteron esprisini anlayacak?
    Bunun gibi çok espri örneği vardı.hem konuşmalar hızlı yoğundu bazı yerlerde çoğu çocuk anlamamıştır orda konuşulanları.
    Benim gittiğim salonda da sadece 1 tane çocuk vardı gerisi ünili-liseli gibiydi. Lise 1 gibi küçük gösteren de yoktu.

Bazı filmleri çocukça diye bu filme de aynı damgayı vurmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wade T. Wilson -- 7 Mayıs 2015; 20:15:52 >
  • Bugün 3 boyutlu olarak sinemada izledim. Tamamen hayal kırıklığına uğradım. Hiç beğenmedim bitsede gitsem modundaydım resmen. Uzun zamandır beklediğim bir filmin böyle çıkması üzdü beni.
    Birde diyalog sahneleri çok ama çok basitçe geldi bana.

Artık binlerce film izlemiş olmanın etkisiyle heralde filmde ki konular, konuşmalar, aksiyon sahneleri çok yapmacık gelmeye başladı artık. Kısacası beni tatmin etmeyen bir film oldu. Puanım 6/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow VI -- 8 Mayıs 2015; 16:45:23 >
  • quote:

/>

üşenmeden gifini yaptım çok güzel sahneydi

Güzel olmuş. =)

• bugün izledim filmi sırf salon boş olsun diye bu kadar geç gittim yine kalabalık değildi ama tam önümde film başlayınca cep telefonu ile iki saat bir şeyler yapan bir hıyar vardı yine.

Birde şu 3d saçmalığını çıkartanın allah belasını versin. sırf 4-5 lira fazla almak için siyah beyaz film seyrediyoruz neredeyse. Arkadaş nefret ediyorum 3d 'den.

Filmi beğendim ben. Sadece Hulk ile hulkbuster için bile izlenir.

Thanos sanırım şu anda taşların hiçbirine sahip değil anladığım kadarıyla.
  • Marvel's Avengers Assemble animasyonunda dayanarak birkaç soru sormak istiyorum.
    [/spoiler Animasyonda Ultron ile kapişmadan önce Thanos ile kapışip onu yeniyolardı.Sonra ultron ortaya çıkıyordu. Sinema filminde ise önce ultronla kapişip sonra thanosla kapişacaklar.Çizgi romanlarda durum nasıl bilgisi olan biri açıklayabilir mi]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xecutioner01 -- 7 Mayıs 2015; 20:49:30 >
  • quote:

Ya Allah aşkına 7-13 yaş aralığındaki hangi çocuk örneğin testesteron esprisini anlayacak?
    Bunun gibi çok espri örneği vardı.hem konuşmalar hızlı yoğundu bazı yerlerde çoğu çocuk anlamamıştır orda konuşulanları.
    Benim gittiğim salonda da sadece 1 tane çocuk vardı gerisi ünili-liseli gibiydi. Lise 1 gibi küçük gösteren de yoktu.

Bazı filmleri çocukça diye bu filme de aynı damgayı vurmayın.

Dostum bu benim kararım değil Marvel'ın hedef kitlesi 7-15 yaştır bunu git CEO'suna sor o bile aynı şeyi söyleyecektir. Iron man-Captain America gibi karakterlere özel çekilmiş filmler yine biraz daha iyi fakat Avengers serisi ilk filmde olduğu gibi daha çok küçüklere hitap ediyor. Yani küçük derken, yaşça da olabilir, kendini küçük hissedenler için de olabilir ki film zaten 50 yaşındaki adamı bile salonda çocukluğuna döndürebilir. Fakat söylediğim gibi ben filmde biraz mantık ararım, Ultron gibi harika bir yapay zeka'yı ve düşüncelerini geçiştirivermişler arada. Olaylar ultrondan çok diğer karakterler arasında geçiyor. Yani ultron filmde gözükünce bi transformerstaki Megatron yada Lochdown etkisi bırakmıyordu insanda. Ultron sahneye çıktığında içimiz ürpermeliydi, yüzlerce ve hatta binlerce robot asker yapmış ama hiçbiri ateş edemiyor bu nasıl bir mantıktır? Yüzlerce asker uzaktan avengers'a bir ateş etse tuzla buz olur hepsi, hulk'la vision kalır onları da halledersin yüzlerce kişilik ordu var sonuçta fakat bizimkiler sumo güreşçisi gibi avengers'lara dalmayı tercih ediyorlar :). Yüzlerce asker yahu bir tanesi bile mi parmağını aradan sokup da aleti çalıştıramaz, neyse zaten bu tür şeyler süperkahraman filmlerinin olmazsa olmazı görmezden gelebiliriz :). Açıkçası ultron haklıydı ve filmde kaybetmesine üzüldüm. Belki bu sebeple biraz kötü düşünüyorum. Konuşmalar espriler ve kurgu gerçekten bayat geldi bana. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi binlerve film izlemenin verdiği ağırlıkla artık biraz kurgusu değişik, interstellar tarzı filmleri sevmeye başladım. Avatar 2'den umutluyum şuan için, Civil War ve Avengers 3-4 ilk film gibi klişe olmazsa yine çok iyi olacak gibi :). Şu da var, söylediğim gibi mantığı ve felsefeyi kenara koyarsak son zamanlarda izlediğim en eğlenceli filmdi, 2 kere gittim 3'üncü kez gitmeyi düşünüyorum :). Kendi alanında bence rakipsiz şuan için.

Ayrıca, ultron karakterini benim elime verseler çok çok daha iyi işleyeceğimden eminim. Ben gibi tecrübesiz normal bir izleyici bile bunu söyleyebiliyorsa ortada bir problem var demek. Mesela en basitinden şehirdeki üç beş kişiyi düşünmekten az kala tüm dünya yok oluyordu. Bir kasaba yerine örneğin Chicago şehrini havaya kaldırabilirleri ve eminim filmin aksiyonunu ikiye katlardı. Örnekler çoğaltılabilir daha tonla yazarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 7 Mayıs 2015; 22:23:53 >

• Dostum kurgunun ve esprilerin bayat olması bazı düşüncelerime manidar olmuşsun.mantık hatalarını ve savaş sahnelerini bir daha düşününce cidden ultronu çok kötü harcadılar

Ve marvel'ın 7-15 yaş grubuna hitap ettiğini nerden biliyorsun? Kendi çıkarımın mı yoksa bir yerden mi okudun? öyleyse hafif üzdü açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wade T. Wilson -- 7 Mayıs 2015; 23:53:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xecutioner01

Marvel's Avengers Assemble animasyonunda dayanarak birkaç soru sormak istiyorum.
    [/spoiler Animasyonda Ultron ile kapişmadan önce Thanos ile kapışip onu yeniyolardı.Sonra ultron ortaya çıkıyordu. Sinema filminde ise önce ultronla kapişip sonra thanosla kapişacaklar.Çizgi romanlarda durum nasıl bilgisi olan biri açıklayabilir mi]

Thanos'un normalde hepsini unufak etmesi lazım.
  • quote:

Dostum kurgunun ve esprilerin bayat olması haricinde tamamen katılıyorum.düşüncelerime manidar olmuşsun resmen.film iyi mi kötü mü ortadaydım mantık hatalarını ve savaş sahnelerini bir daha düşününce cidden kötüymüş film.ultronu çok kötü harcadılar

Ve marvel'ın 7-15 yaş grubuna hitap ettiğini nerden biliyorsun? Kendi çıkarımın mı yoksa bir yerden mi okudun? öyleyse hafif üzdü açıkçası.

Hay ben böyle işe ya. O kadar yazdım hata verdi :(. Kısaca özet geçersem Marvel inanılmaz bir malzemeyi elinde bulunduruyor fakat bunları düzgünce işleyemiyor. Ulton'u bir kere ziyan ettiler filmde eridi gitti, film age of ultron ismini haketmiyordu ve olaylar daha çok karakerler arasındaki muhabbetlerde geçiyordu. Sanki koskoca ultron yetmiyormuş gibi araya hulkbuster sahnesini, çekiç muhabbetlerini hawkeye ailesini filan karıştımışlar çorba gibi film olmuş. İzlerken çok zevk alıyordun ama bitince şöyle bir oturup düşündüğünde gerçekten klişe olduğunu ve ultronun final sahnesinde saçma sapan bir şekilde eriyip gittiğini düşünüyorsun. Film kötü değildi kesinlikle harikaydı ama ultron ile muazzam bir film çekilebilirdi, hatta tüm zamanların en iyi kahraman filmi olurdu, tüm dünyayı ele geçirmiş skynet gibi bir yazılım ve avengers. Herika bir senaryo yazılırdı ama becrememişler işte, yada çocuklara hitap etmek istemişler ne dersen de. There are no strings on me olayını ise asla görmedim. Sadece filmin başlarında ufaktan işlemişler ve sonrası gelmemiş. Hele sonlarında tam bir şebek gibi oluyor ultron, uçağı kaçırmalar filan dalga mı geçiyor bu senaristler ya, herif vibranyum zırha zahip uçakla mı uğraşacak, Hulk bir vuruyor uçuyor ultron. Bu kadar kolay mıydı? Olmamış, ultron hiç olmamış :(. Neyse yazmayacağım daha da, böyle bir film işte :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 7 Mayıs 2015; 23:52:03 >

• Tekrar düşündüm ve Ultron çok büyük düşman gözükmedi diye filme kötü dememin doğru olmadığı kanısı vardım son olarak
    Üstteki mesajımı da değiştirdim hemen.

Ve özetine de katılmıyorum o kadar kötü değildi bence.

• quote:

Tekrar düşündüm ve Ultron çok büyük düşman gözükmedi diye filme kötü dememin doğru olmadığı kanısı vardım son olarak
    Üstteki mesajımı da değiştirdim hemen.

Ve özetine de katılmıyorum o kadar kötü değildi bence.

Film beklentinin altında kaldı benim açımdan. Age of Ultron ismini hak edecek ne vardı filmde sorusuna düzgün bir cevap geleceğini de düşünmüyorum.

• http://marvel.com/news/movies/24583/marvels_avengers_infinity_war_to_be_filmed_using_the_imaxarri_digital_camera
    Arkadaşlar burada bir haber var. Sanırım Infinity War IMAX kameralarla çekilecek. Vallahi Age of Ultrona gitmemiş arkadaşları etkilemek istemem ama IMAX'de sadece ses muazzamdı, yani tek keyif aldığım olay ses oldu, 3 boyuttan hiç bir şey anlamadım hiç keyif almadım.
  • anlaşılan marvel tüm kozunu infinity war'a saklıyor. Tüm film IMAX kameralarla çekilirse efsane bi görsellik olur. Civil War'da öyle olsa keşke
  • Filmin amerika' daki hasılatı ilk filme göre az gelecek galiba yurt dışında ise daha fazla gelecek diye düşünüyorum

• 
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.