Şimdi Ara

The Big Short (2015) | Brad Pitt - Ryan Gosling - Christian Bale (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
4
Favori
2.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: relling

quote:

Orijinalden alıntı: ratch

quote:

Orijinalden alıntı: relling

Bugün izledim filmi benim hoşuma gitti. Çok fazla teknik terim kullanılmış gerçekten. Ama bunları margot robbbie banyoda gerçekten çok güzel bir şekilde açıkladı ben memnun kaldım şahsen

Margot Robbie de mi var filmde?

Seyircinin anlamayacağı olayların olduğu sahneleri açıklıyolar. Margot robbie, ünlü bir aşçı ve selena gomez 3 ayrı sahnede birer dakika açıkladılar.
    Tabi Margot Robbie nin açıkladıklarını kimsenin anladığını sanmıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İzleseniz de olur, izlemeseniz de. Film beni etkilemedi, ortalama bir filmdi.
  • Film anlaşılmıyor, çok uğraştım, denedim ama yok, çok çok zor. Ancak çok ama çok genel hatlarıyla anlayabilirsiniz. Filmi yarıda bırakan çok olacaktır, ben de çoğu kez kararsız kaldım devam edip etmemekte ama bir şekilde sonunu getirdim. Aslında güzel bir film ama terimler çok kafa yarıyor.
  • Ryan Gosling'i harcalar matmazel
  • Güzel filmdi ama olaya fransız kalınca pek tatmin etmiyor. Oyuncular karakterlerine yakışmış. Christian Bale aykırı karakteri hoşuma gitti, Ryan Gosling'de baya iyiydi. Ama filmin parlayan adamı kesinlikle Steve Carell'di. Margot Robbie ve Selena Gomez'e de bilale anlatır gibi anlattırmaları güzeldi.
  • Telefondan izledim işte olduğum için film on numara ama Amerikan halkının (devleti yönetenlerin değil) ne kadar aptal olduklarını tekrardan gösteren harika bir film.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ordan Geçenbay kullanıcısına yanıt
    hocam bu konu üzerinden halkın aptal olduğunu söylemek biraz acımasız değil mi? çünkü ekonomik sistemin başına geçmiş kötü niyetli bir topluluk var ve sistem çökmeye başladığında bile her şeyi iyi gösterecek şekilde çalışmalarına devam ediyor ta ki her şey iflas edene kadar. halk ekomideki balonu görüp de hala kredi almaya falan devam etmiyor sonuçta, hatta ekonomistlerin bile çoğunluğu sistemin çökeceğini hayal bile edemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le Blanc

hocam bu konu üzerinden halkın aptal olduğunu söylemek biraz acımasız değil mi? çünkü ekonomik sistemin başına geçmiş kötü niyetli bir topluluk var ve sistem çökmeye başladığında bile her şeyi iyi gösterecek şekilde çalışmalarına devam ediyor ta ki her şey iflas edene kadar. halk ekomideki balonu görüp de hala kredi almaya falan devam etmiyor sonuçta, hatta ekonomistlerin bile çoğunluğu sistemin çökeceğini hayal bile edemiyor.

Aptal derken sandığımız kadar akıllı değil manasında söylemek istedim ama ifade yanlış olmuş olabilir.
    Çünkü Amerikan halkını öyle zeki zannediyor ki yurdum insanı, oysa ki Avrupalilarin çoğu zeka, eğitim olarak Amerikalılardan üstün. Amerika'nın özelliği vermiş olduğu şaşalı ve gösterişli hayat ile dünyanın her tarafındaki zeki insanları ülkesinde toplayıp, onları kullanarak diğerlerini zayıflatır kendini güçlendiriyor.
    Bütün önemli yerlere bakın beyin takımlarında hep Hintli, Asyali, Afrika veya başka kıta ve ülkelerin insanları vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ordan Geçenbay

Telefondan izledim işte olduğum için film on numara ama Amerikan halkının (devleti yönetenlerin değil) ne kadar aptal olduklarını tekrardan gösteren harika bir film.

Amerikan halkıyla ne alakası var sen gidip abuk subuk adamlara aaa diye kredi verirsen düşük faizli millette çatur çutur alır sonrada balon olur patlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oberyn -- 25 Ocak 2016; 6:09:55 >
  • Film çok etkileyiciydi.Film hakkında bir şey söylemek istemiyorum çünkü söylenecek pek fazla şey yok.

Son sahnedeki şarkının ismini bilen var mı ?Daha önce de çok yerde duydum ama ismini bilmiyorum.

Edit: Şarkıyı buldum led zeppelin _when the levee breaks.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DE286E09F -- 25 Ocak 2016; 21:10:40 >
  • Filmi biraz önce izledim,ilk olarak çok ağır terimler yoktu filmi izlemeden önce subprime,cdo,cdo square ,cdo cube(filmde buna sentetic cdo demişler),kısa pozisyon,uzun pozisyon gibi terimlere izlemeden önce gözgezdirin.

Margot jakuzi sahnesinde dediklerini anlamadım çünkü focuslamadım ne dediğine anlayabilende yoktur heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oberyn -- 28 Ocak 2016; 17:55:31 >
  • İktisat okumama rağmen halen 2008 deki kriz neden çıktı tam olarak anlamadım.Filmdeki terimler de aklımı karıştırdı biraz..
    Film güzel Bankaların çakallıklarını açık bir şekilde anlatmışlar.Gerçeği yansıtması çok iyi.Alışılmışın dışında bir tarzda çekilmiş güzel de olmuş.
    Her şeye rağmen Oscar'da eli boş dönme ihtimali yüksek bence.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Mortgage sistemini anlamayanlar okuyabilir. Aslında filmle ilgili spoiler yok.
    Bankalar herkese mortgage satıyor. Mortgageları pazar tezgahı gibi düșün; önde güzel meyve sebze var, arkalarda çürük çarık meyve sebze var. Millet de öndeki güzel ürünleri görünce alıyor, pazarcı poșeti çürük çarıkla dolduruyor, poșetin en üstüne 2-3 güzel ürünlerden koyuyor. Bunu gören pazar müfettiși de karșı pozisyon alıyor.

Aslında olay basit ama çok terim olunca ișler karıșıyor. Ekonomiyi anlamayan ben film sayesinde bir șeyler kaptım.
  • başta insanlar kredi alıyor, o krediyle ev alıyor, krediyi de maaşıyla ödüyor. sonra zamanla kredilerin alınma/geri ödenebilme oranı artınca sistem çöküyor. o striptizci ablanın üç ev alması gibi mesela.
  • 2008'deki krizi anlatıyor herhalde. General motor bile batmıştı hey gidi hey. Film izlemeye değer mi acaba bilemedim

Olay basit; mortgage için millet bankalara yöneldi, deli gibi kredi çekti.geri ödeyemediler,bankalarda para kalmadi,büyük şirketler battı gitti. Lehman brothers,General motor bile battı. Amerikan hükümeti yeni yaptırımlar uyguladı,daha yeni yeni toparlamaya başladılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pabliato -- 29 Ocak 2016; 23:45:32 >
  • Filmi izledim. On numara film. Geçmişte muhasebeci olduğum için ve bankalarla irtibata olduğum için bu konulara hakimdim. O yüzden herşey anlaşılır olduğu için keyif verdi. Ama filmde borsa terimlerini bilmeyenler için pek keyif alacaklarini sanmıyorum. Biraz borsa bilginiz olması lazım. Öyle yaptıkları taktikler ve stratejilerin önemi daha iyi anlaşılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 30 Ocak 2016; 11:25:22 >

• Bankaların batma sebebi çok mortgage vermeleri değil saçma sapan adamlara mortgage vermelerinden dolayı.Bunu neden yaptılar? Çünkü mortgageları cdo olarak satıyorlardı.Cdolar bir çok mortgage'ın biraraya toplanmasıyla oluşuyor.Cdoları finans şirketlerine hedge fundlara beyler yeni enstrüman bulduk düşük risk yüksek faiz (wth? ) diye kakaladılar bundan sonra bankalar iyice para kazanma hırsına yenik düşüp subprimelara dadandı çünkü subprimelar yüksek riske sahiptir yüksek risk yüksek faiz demektirr,ama kredi derecelendirme kuruluşları önüne gelen her krediye triple A verdiği için görünüşte hayvani kazanç düşük risk hedge fundlar,emeklilik fonları direk üstüne atladı.Filmde anlatılmayan diğer kısım birde sigorta şirketleri var onlar İnside Job belgeselinde daha iyi anlatılıyor.Abd devleti bu arada yaptırım falan yapmamıştır şuan hala goldman sachs,jp morgan gibi yatırım bankaları cdo benzeri yeni enstrüman satmaktadır.

http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-02-04/goldman-sachs-hawks-cdos-tainted-by-credit-crisis-under-new-name

Fimde john Paulson olsa tadından yenmezdi sonuçta en baba shortu o yapmıştı %600 kar yapıp 15 milyar dolar karla kapatmıştı seneyi

• Oberyn kullanıcısına yanıt
    John paulson da olması düşünüldü. Filmdeki her karakterin gerçeği ile gorusulup bilgiler alındı, uzun uzadi ya konuştular. Sonunda da filmde sizin hikâyenize yer vericez diye izin istediler. John paulson dışında herkes izin verdi.

• film beni çok şaşırttı.filmin oyuncularına baktığımda brad pitt ve christian bale'i görünce kafamda bişeyler canlandırmıştım fakat izlediğimde brad pittin toplam 10dk lik bile sahnesi yoktu aynı şekilde bale'inde.senaryo güzeldi,anlatım alışılmışın dışında aktarıldı.10/8
  • borsa finans bu tarz işlerle uğraşan anlayan insanlar için güzel filmmiş kuzenim beğenmiş.malum sitelere düşmüş bluray ripi izlemek isteyenlere duyurulur.

ekleme: filmi izledim o kadar sıkıcı bir konusu var ki millet bayılmasın diye margot robbie, selena gomez gibi isimler anlatıyor renk katmaya çalışmışlar ve uydurma hikaye değil bu da spotlight'ta olduğu gibi.bu sene gerçek konu üzerinden yapılan filmler adaydı Bridge of Spies de bunlara dahil.

sözün özü 2 saat ne yapsam diye düşünüyorsanız izleyin ibret alınıyor gif şeklinde anlatıyor kurgu hikayesi olsa boşverin derdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edward Teach -- 4 Mart 2016; 21:10:21 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.