< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
The Callisto Protocol (Çıktı) [ANA KONU] (16. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Evet 60'a sabitlemiştim ben. Üstelik quality'deydi FSR, balanced bile değildi, ona rağmen çok kötü görünüyor. Deneyeyim bakayım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaman -- 3 Aralık 2022; 16:46:53 > -
Yeni gelen güncelleme ile stutter gitmiş. Sorun yok artık.
Edit: Stutter yok ama fps düşüşleri devam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuharremAylar -- 3 Aralık 2022; 17:32:7 > -
Her boka sahip biri ve her bokta her oyuna sahip biri olarak böyle sonradan oyun gurmesi tiplerden midem bulanıyor. PS zırvaları olmasaydı PC oyun işinde şuan çok daha farklı yerlerde olacaktı. PS her şeyi sıçıp batıran bir sistem oldu çoğunlukla. Gerek oyunlarıyla gerek kendini özel sanan varoş ve parazit insanlarıyla. Ayrıca adım başı fps sayacını izlemekten esc tuşuyla ayarları kurcalamayı iyi biliyorsun. Aşina gibisin.
Not: PS4, PS5, xbox x, nintendo, game box - atari makinesi, PC, HTC vive pro, quest2 sahibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innorvous -- 3 Aralık 2022; 17:29:12 > -
Dün akşam denediğimde fps 140tan aniden 40a falan düşüyordu, en azından biraz daha oynanabilir olmuştur inşallah patchden sonra
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bendede 6800 xt var işlemci isteyen bir oyun mu işlemci tirt benim 5500 ryzen
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Burası zaten pc konusu ps5 konusu değil iyice saçmaladılar artık
-
dualsense desteği yokmuş oyunda ya, hatta dualsense'i geçtim dualshock4 desteği de yok. gerçekten mal bu adamlar. lan zaten ps5için yapmışsın pcye niye aktarmıyorsun
-
Hocam işlemci kullanımım %3-%6 arası. Bende mi sıkıntı var diye baktım youtube videolarına onlarda da öyle genelde. Hem afterburner hem amdnin yazılımında sıkıntı olamaz sanırım ya da başka bir şey var.
Sorun sistem kullanımı veya grafiklerin iyi olması değil.
Bu oyunda da aynı Gotham Knights'da olduğu gibi shader compiling işlemini oynanış esnasında yapıyor. [Artı Denuvo'nun performansa olumsuz etkisi olduğu da biliniyor, bu da bir etken.]
CoD: MW gibi oyuna girildiğinde ana menüdeyken compile edilmesi lazım bunların. Loadingleri kısaltmak ve ana menüde biraz bekletmemek için gerçek zamanlı olarak işleme alınması yoluna gitmişler.
Shader işini çözen bir update yayınlanmadan hiçbir patch işe yaramaz ve dünya'nın en iyi bilgisayarlarını da kullansanız shutter yemeye veya anlamsız fps düşüşleri görmeye devam edersiniz arkadaşlar.
Pek fazla kafa yormayın ya kabullenip oynamak gerekiyor ya da bu işi düzelttikleri güne kadar rafa kaldırmak gerekiyor oyunu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 4 Aralık 2022; 1:0:14 > -
Ps5 de neden olmuyor o zaman bu iş, bence korsan korumadan kaynaklı bu sorun.
Denuvo'nun kaldırılması da rahatlatır evet ama ana etken yine shader compile şu an.
PS5'te olmamasının sebebi bu işlemi pre-cache edebilmelerinden kaynaklı. Yani oyunun dosyaları arasında tüm shader paketleri derlenmiş şekilde geliyor konsol sürümünde, çünkü PS5 kapalı kutu bir sistem, çalışma şekli hep aynı olduğu için bazı şeyleri önceden ayarlamak mümkün.
PC'de bu mümkün değil çünkü donanım ve yazılım her bilgisayarda sabit değil. En basitinden yeni bir ekran kartı güncellemesi geldiğinde bile oyunlar shader paketlerini yeniden hesaplıyor ilk girişte. CoD MW iyi bir örnek bunun için.
-
xbox ve pc de oyununun sorunlu çıkması tesadüfi değil. Sony 150 çalışanını göndermiş ve stüdyo desteği sunmuştu bu oyuna. PS ye özel muamele yapmalarına şaşmamalı.
Geliştiricinin suçu değil yine sony nin kan emici exc politikası. Fırsat buldukları her şeyde konsolunu özel tutmak için oyunculuğu baltalıyorlar. Yok time exc yapmalar, yok oyunlarını gamepasse getirmesinler diye yapımcılarına para yedirmeler ...
Bir de activision blizzard alımı oyun ekosistemine zarar verecek diye ağlıyor bunlar. İnşallah bu alım tamamlanır, microsoft güzel bi ders verir bunlara . Çok şımardılar artık. Kullanıcısı ayrı kendisi ayrı sorun zaten bu ps nin
-
Sorunun kaynağı yaptığım incelemeye göre Denuvo.
Oynarken düşüşlerin olduğu anlarda ne oyunun kurulu olduğu M2 de ne de sistem sürücüsünde büyük okuma/yazma işlemi olmuyor oyun sırasında M2 deki okumalar 100mb/sn nin altında ve nadir.
Dropların olduğu anda gerçekleşen tek birşey var internet kullanımı artıyor bu da Denuvo tetiklemelerini işaret ediyor.
Bu sahnede fps 100 civarından 57 ye düşüyor internet kullanımı artıyor.
Resident Evil:Village benzer soruna sahipti yaratıklara vurarken drop oluyordu empress düzeltmişti.
videocardz.com
Resident Evil Village PC crack confirmed to remove stuttering caused by Denuvo software - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/resident-evil-village-pc-crack-confirmed-to-remove-stuttering-caused-by-denuvo-software
-
Oyun son güncellemeden sonra düzelmiş bende sadece oyuna girdiğimde ana menü de kasma oldu
Callisto Portakal da patladı. Evinde 100 binlik pc'si olan adam bile şu oyunu tatmin edici performansla oynayamıyorsa yapımcılar bazı şeylerin iyice cılkını çıkarmış demektir.
Yapmayın bari pc'ye şu oyunları, konsola özel yapın gitsin bu kadar bozuk çıkarmanın da bir anlamı yok. Kendi isimlerine de gölge düşürüyorlar böyle yaparak.
-
Vallahi hocam öyle bu oyun için 6800xt aldım oda çare etmiyor gerçi 4090 da olsa stabil degil
ilk gün sorunluydu. Yama sonrası çok iyi olmasada gayet düzgün çalışıyordu. 4-5 saat kadar oynadım, bir iki anlık fps düşüşü dışında sorun olmadı.
Oyunun grafikleri ve ortamlar çok iyi yalnız.
Oyunda hazetmediğim tek şey nereye gidicez arkadaş onu çözemedim. Kaptırıp gidiyorum her kapıya. Zaten ortam gergin iyice geriliyorum sonra.
Birde bu oyun özelinde yazayım Hiç 4K yada 60fps üstüne oynayacağım diye kastırmayın. En azından şimdilik.
Çok iyi kartınız donanımızıda varsa 2K 60fps i tutturun alın hevesinizi. Yarın birgün tüm sorunları düzeltirler o zaman allah ne verdiyse dayayın yukarı secenekleri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 4 Aralık 2022; 11:19:2 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X