Şimdi Ara

The Departed (2006) | Martin Scorsese (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
4.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: lordhammer

Halka da uzakdoğudan çakma, değil mi hocam?.Ama ikisi arasında dağlar kadar fark var.Adamlar akıllı,yazıyorlar.Fakat oyunculukları maalesef.Hele hele dublajdaki konuşma hissini verememesi apayrı bir durum.Borat gibi onlarında AB ve D den bazı şeyleri öğrenmeleri gerek.Şimdi değil ama bir on yıl sonra belki Amerikan sineması kadar tanınırlar.

Hocam iyi de ben The Departed'ı kötü film olarak lanse etmedim ki. Sadece bu kadar şişirilmesinin yanlış olduğu kanısındayım. Halka tek bir örnektir. Mesela Kairo'nun da remake'i yapıldı ama berbattı. Bunun gibi nice örnek verilebilir başarılı yahut başarısız. Ben sadece remake olan filmlerinin fazla şişirilmesine karşıyım. Oyunculuk diyorsan Oldboy'da Min-sik Choi'nin oyunculuğunu görünce şahsen Hollywood'un, yanında cılız kaldığını görebiliyoruz. The Departed'ın oyunculuğunun Infernal Affairs'ten daha iyi olması çıkıpta Amerikan filmlerindeki oyunculuğun Kore filmlerinde görülemeyeceği yargısına götürmemeli bizi. My Sassy Girl, Bin-Jip, Sympath For Vengeance, A Bittersweet Life gibi filmleri izlediysek oyunculuğun âlâsını görebiliriz. Örnekleri genellemek yanlış olur kanısındayım. Aslında ben The Departed'a Martin Scorsese'e ettikleri hakaretten ötürü çok soğuk bakıyorum.

• il mare-2000-güney kore yapımı ---> lake house-2006-hollywood (keanu reeves ile sandra bullock ile remake)
    Ultimo bacio-2001-ispanya ---> the last kiss-2006-hollywood (scrubs da oynayan Zach Braff ile remake)

bunlar sadece benim bulduğum örnekler..
    hollywood'un bu şekilde davrandığını görmek bana tuhaf geliyor açıkcası
  • tarz olarak pek tutmadığım bi tür olsa da martin scorsese in tam çekebileceği türde filmlerden birisi, eğlenilesi küfürleri dinlenilesi güzel bir film
  • Kore sineması iyi bi yerde..Hollywood ise kısır bi dongu icinde senaryo bulamadıkları için remake'lere gitmeye başladılar..Duyduguma göre oldboy'un da remake'ini yapacaklarmış..Oldboy için konuşuyorum şimdi ne geregi var bu filmin tekrar çevrilmesine taş gibi bi film ortada.
  • yok ya sanki beğenmedim filmi tam karar veremiyorum ama oyuncular hatrına izlenir...
  • geçenlerde otobüste ilk yarım saatini izlemiştim güzel filmdi kadrosu çok iyiydi ama devamını getiremedim yol bitmişti. bir ara uygun olduğumda tamamını izlemek istiyorum bakalım.
  • Kadro süper leanardo di caprio, mark wahlberg ve matt damon
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katates Pızartması

Kadro süper leanardo di caprio, mark wahlberg ve matt damon

İnfernal Affairs (Kirli İşler)

orijinalini izle bence....
  • En sevdiğim soundtracke sahip filmlerden biridir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LεhV™

En sevdiğim soundtracke sahip filmlerden biridir.

• Gerçekten süper bir filmi bir solukta izledim orijinali nasıldır izlemedim ama bunu geçebileceğini sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2K

Gerçekten süper bir filmi bir solukta izledim orijinali nasıldır izlemedim ama bunu geçebileceğini sanmıyorum.

orijinali kötü olsaydı amerika kopya cekmezdi..senaryoda değişiklikler var..bence orjinalinide izle...

• O gıcık polis en sonunda sadece çenesiyle erkeklik taslayan biri olmadığnı ispat etti helal olsun, aldığı o intikam yüreğime su serpti film biterken. Son birkaç filmdir iyilere birşey olmasın diye fazla zorluyorlar diyen ben kahraman ölünce baya kötü hissettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kujeste

2002 de yapılmış Mou gaan dou adlı kore filminin remake i olduğu için senaryo olarak özgün değil. e filmin de en önemli vurucu yanı senaryosu olduğu için malesef pirim vermek gelmiyor içimden.

Şu an çoğu hollywood filmi uzak asya kökenli remake zaten.
    Bu sene de Ejderha Dövmeli Kız'ın amarikan versiyonunu izleyecez.
    Bunlara alışın artık. Ayrıca Scorsese gibi bir yönetmenin elinden çıkmış, çağın başyapıtlarından birisidir The Departed.
    Sonunda Akademi borcunu ödedi kendisine. Tam 30 yıl sonra (bkz. Taxi Driver)
  • quote:

Orijinalden alıntı: actionboy35

quote:

Orijinalden alıntı: kujeste

2002 de yapılmış Mou gaan dou adlı kore filminin remake i olduğu için senaryo olarak özgün değil. e filmin de en önemli vurucu yanı senaryosu olduğu için malesef pirim vermek gelmiyor içimden.

Şu an çoğu hollywood filmi uzak asya kökenli remake zaten.
    Bu sene de Ejderha Dövmeli Kız'ın amarikan versiyonunu izleyecez.
    Bunlara alışın artık. Ayrıca Scorsese gibi bir yönetmenin elinden çıkmış, çağın başyapıtlarından birisidir The Departed.
    Sonunda Akademi borcunu ödedi kendisine. Tam 30 yıl sonra (bkz. Taxi Driver)

Hakettiği zaman vermezler The Departed ile verirler.Bir türlü sevemediğim senaryosunun başka bir filmden alındığını duyduğumda daha çok sinir olduğum filmdir.

• yinede müzikleri güzeldi
  • O zaman eleştirmenler, IMDB üyeleri falan hikaye.. Senaryo alıntı diye hemen düşürdünüz gözünüzden..
    Çoğu klişeyi geliştirip önümüze koyuyorlar, onlara başyapıt diyorlar, ama böylesine yapımlar neden sadece özgünlükten yoksun olarak görülüyor, anlamak güç.
    Scorsese filmi arkadaşlar, MARTİN SCORSESE !!!
  • açıkcası içime sinmedi, belki de senaryoyu ben anlamadım.
    mesela di caprio'yu vuran adam kimin adamıydı, fbi ile castellonun ilişkisi neydi

bu filme bakıcaklar ilk önce usual suspectsi izlesin
  • Kore sineması diye demiyorum isterse nijerja sineması olsun -varsa böyle bir şey- çok düz filmdi yani öyle abartılacak bir tarafı yok rahatlıkla sıradan diyebilirim. Arada ufak tefek sürprizleri oluyor ama bu filmi beğenmeme yetmedi. 6/10 daha fazlasını haketmez öyle ahım şahım şaheser falan değil. Ayrıca yapıtların orijinallerine her zaman saygım vardır ama kimi zaman bu, bir eserin başkaları tarafından tekrardan yorumlanması önümüze sunulması onun daha kötü olacağının ya da daha iyi olacağının garantisini vermez. Saygı farklı bir şey zevk farklı şeydir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 11 Eylül 2011; 1:51:38 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sen Aydınlatırsın Geceyi -- 15 Şubat 2020; 6:57:51 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.