Şimdi Ara

The Economist: ABD'nin karabasını Türk askeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ünlü İngiliz dergisi The Economist, son sayısında gözünü Türkiye'ye çevirdi. Dergide yer alan bir analiz dikkat çekti.
    Analizde Amerika için en büyük kabusun Türk askerinin sınırı geçmesi olduğu belirtiliyor.

Yorum şöyle; “Amerika için Türk ve Amerikan askerlerinin Irak'ta çatışmaya girmesi karabasandan farksız. Geçen haftaki gelişmelere bakıldığında ise herhangi bir şeyi ihtimal dışı kabul etmek doğru olmaz.”

Muhtıradan daha büyük tehlike

Genelkurmay bildirisinin değerlendirildiği yazıda, ordunun siyasete olan ilgisinden daha büyük bir endişeden söz edildi. Derginin büyük tehlike olarak nitelediği konu ise; Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a yönelik bir operasyon yapması.

Analizde şöyle deniyor;
    “Genelkurmay Başkanı, geçtiğimiz günlerde Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine saldırı düzenlemenin "gerekli" ve "faydalı" olacağını söylemişti. Silahlı Kuvvetler üzerinde söz hakkının mecliste olduğunu kabul etmiş olsa da, bazı çevreler, ordunun yine de saldırı kararı alması ihtimalinden kaygılı."

ABD'NİN ASIL ENDİŞESİ TSK

“Türkiye'de güvenlik konularında uzman bir Batılı, "Bunu içten içe arzuluyorlar" görüşünü aktarıyor. Bu durum, Amerika'nın Türkiye'deki siyasi kriz karşısındaki yanıtının neden bu kadar yetersiz olduğunu da açıklıyor. Avrupalı bir yetkili "En son istedikleri şey, Türk ordusuyla anlaşmazlık yaşamak" diyor. //

heriflerin rüyalarına bile giriyoruz
    kaynak
    http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=82965

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtrtrt06 -- 4 Mayıs 2007; 12:10:47 >

• rüyadan ileri gitmez zaten
  • quote:

Orjinalden alıntı: sleep

rüyadan ileri gitmez zaten

Irak'ta kafalarına çuval geçirilen askerlerimizin hepsi bordo bereli idi..
    Bordo bereliler dunyada hergün güven atışı yapan tek birliktir adamlar 2 kişi için 40 ranger 20 kürt askeri ile geldiler istese o 2 kişi çoğunu haşat ederdi ve o binanın altı patlayıcı madde dolu idi yani düşman sızar ise tüm herşey yok edilecektiki bu emir genel kurmayın hoşgörüsü yüzünden geri döndü ne kadar korktuklarını sen düşün rüya değil gerçek rüyada olan sensin..

Buna inanmadıysan bir hikayem daha var :

Bir gün 12 komando hakkaride dağa çıkmak için emir alırlar dağa çıktıklarında gezen bir ekip görürler ve pkk militanı olabileceğinden şüphelenirler karargahtan emir alıp ateş açarlar ve komandoların hepsi çatışmada ölür.Oraya 3-4 kişilik bir ekip yollanır ve cesetler kontrol edilir.Hepsine birer mermi isabet etmiş ve ölmüşlerdir.Silahları ise neredeyse mermileri bitiş ya da bitiş aşamalarında ellerinden düşmüştür.Ekip bu komandolara nereden ateş açılmış olabileceğini araştırır ve dağa çıkar.Komandoların gezen militanları gördükleri noktaya çıkar ve araştırma yaparlar fakat buldukları tek şey 12 tane kovandır.Başka hiçbir ayak izi veya başka birşeye rastgelinmemiştir.Daha sonradan yapılan araştırmalarda dağda gezen ekibin dünya birincisi bordo bereli ekibi olduğu anlaşılmıştır.Bu hatayı yapan karargah komutanları ceza almış, komandoları öldüren bordo bereli ekip ise görevini sürdürmüştür..

Kendi askerini bile acımadan vuran, karşısında annesini kesseler umrunda olmayan askerlerimiz varken amerika bizden neden korkmasın??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xinu -- 4 Mayıs 2007; 12:34:50 >

• böyle bi hikayenin dğru lduğuna dair bir bilgi yok.

O kadar kolay mı dağ ve komando tugayı bordo bereli birbirinden habersi bişiler yapıcak saçma sapan uydurma bi hikaye
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

böyle bi hikayenin dğru lduğuna dair bir bilgi yok.

O kadar kolay mı dağ ve komando tugayı bordo bereli birbirinden habersi bişiler yapıcak saçma sapan uydurma bi hikaye

Bunu emekli bir bordo berelinin röpörtajında dinlemiş idim yalan borcum yok..
    İster inan ister inanma araştırma yaparsan hatta o röpörtajı bile bulabilirsin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: erowerlord

quote:

İster inan ister inanma araştırma yaparsan hatta o röpörtajı bile bulabilirsin..

Bende dinledim onu.. Rüyada görürler derken korktuklarını düşünüyorum zaten ama birşey yapabilirler ama yapmıyorlar onu demek istedim yanlış anladın sanırım
    edit: 11 askerle ilgili olanını altını okumamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleep -- 4 Mayıs 2007; 12:50:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sleep

quote:

Orjinalden alıntı: erowerlord

quote:

Bende dinledim onu.. Rüyada görürler derken korktuklarını düşünüyorum zaten ama birşey yapabilirler ama yapmıyorlar onu demek istedim yanlış anladın sanırım
    edit: 11 askerle ilgili olanını altını okumamıştım.

Biraz öyle olmuş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.